A Demokratikus Koalíció szerint Orbán újra elismerte, hogy nem a szankciók okozzák az inflációt Magyarországon.

DK: "Ha Magyarország meg akar szabadulni az orbáni inflációtól, akkor az Orbán-rendszertől kell megszabadulnia"
Fotó: Varjú László DK-s képviselő interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Balogh Zoltán

Kiemelték: "Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő dokumentumát".

Ez legalább a 11. alkalom, hogy a magyar miniszterelnök maga bizonyítja: nem az Oroszország elleni uniós szankciók okozzák a magyar inflációt, hiszen ha így lenne, nem szavazta volna meg az eddigi 10 szankciós csomagot, ahogy a mostani dokumentumot sem

- fogalmaztak.

A Demokratikus Koalíció szerint "nem az a baj, hogy Orbán Viktor szankciópárti, hanem az, hogy közben Európa legnagyobb inflációját szabadította Magyarországra".

Emlékeztettek: Miközben Európában meredeken csökken az élelmiszerinfláció, ami egyébként a 18 százalékot sem haladta meg, addig a magyarok még mindig 44 százalékos élelmiszerinflációt fizetnek, és nem látszik a vége.

A Demokratikus Koalíció szerint "a miniszterelnök újabb, szankciók melletti brüsszeli kiállása csak azt bizonyítja, hogy hazudik az országnak az infláció okáról: valójában nem a szankciók okozzák az egyedülállóan magas magyar inflációt, hanem az Orbán-kormány".

A DK szerint "az orbáni infláció valójában az orbáni gazdaságpolitikának, azaz a forintgyengítésnek, a korrupciónak, az uniós pénzek elvesztésének, és a kiszámíthatatlan kormányzati döntéseknek a következménye; a magyarok az Orbán-kormány árát fizetik meg a boltokban".

Ha Magyarország meg akar szabadulni az orbáni inflációtól, akkor az Orbán-rendszertől kell megszabadulnia, erre pedig mára az Árnyékkormány az egyetlen reménye 

- fogalmazott Varjú László a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI/OS

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Lehet itt mindenkit, aki megszólal, ócsárolni, lehet mellébeszélni, a tény, tény! 2010-óta duplájára nőtt szép lassan az államadósság. Az infláció már a háború előtt is magasabb volt az uniós átlagnál. Jelenleg az uniós átlag duplája, az élelmiszer infláció még magasabb. Nálunk van a legmagasabb, 27% ÁFA, amiből a magas árak mellett százmilliárdokat profitál a költségvetés. Év végére a magas bázis miatt elképzelhető egy alacsonyabb inflációs ráta, de a magas árak nem nagyon sokat fognak csökkenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Ez a legnagyobb seggfej Fletó után a DK-ba!
Terminátor
@NKF: De legalább tud birkózni a TV székházban az őrökkel!
Amit most mond, az igaz!
O1G elqu...ta!
Mi mög fizetjük!
Nessy
Lehet itt mindenkit, aki megszólal, ócsárolni, lehet mellébeszélni, a tény, tény! 2010-óta duplájára nőtt szép lassan az államadósság. Az infláció már a háború előtt is magasabb volt az uniós átlagnál. Jelenleg az uniós átlag duplája, az élelmiszer infláció még magasabb. Nálunk van a legmagasabb, 27% ÁFA, amiből a magas árak mellett százmilliárdokat profitál a költségvetés. Év végére a magas bázis miatt elképzelhető egy alacsonyabb inflációs ráta, de a magas árak nem nagyon sokat fognak csökkenni.
kereső
@Maccska: Na, akkor beszéljünk már az első piszkos "egymillásról"- a székházeladásról- amelyet ingyen és bérmetve kapott a fideSS, és lett belőle az orbán család első piszkos milliója- meg josip tot, kaya ibrahim. Ja, és ne felejtsük már el az ikaruszt- amelynek márkanevét is széles eladta iránnnak. Folytassam a sort macsek?
kereső
@Maccska: Térjünk vissza az eredeti témához- infláció: hogyan van az, hogy nálunk az általános infláció duplája az eu-s átlagnak, az élelmiszer infláció meg közel négyszerese. Erről- ha regélnél valamit.És ha lehetne, akkor tényekkel kritizáld Varjút, ne pedig a személyeskedést vedd elő a kockás papirok közül.
Péter2
Ne , hogy azt higgye valaki , hogy ha ezt a kártékony rezsimet elkergetik ,azonnal változás lesz , okoztak ezek a 13 év alatt annyi erkölcsi , anyagi kárt az országnak , hogy ezt évtizedekig nyögni fogják az itt élők ,csak egy egy példa , elég ha megnézzük 2010-hez képest megduplázták az államadósságot annak ellenére ,hogy milliárdok jöttek az uniótól az országba , elszigetelődött az ország az oroszbarát politikájuk , és a gazdasági hozzá nem értésük miatt , lehetne sorolni de nem férne bele a karakterlimit miatt , egy tizede sem ,
jáger laszló
Ja!!!
A kormány nem akar + szabadulnj az inflációtól mert abból van a bevétel!!??
Hát ezt miért nem mondják + nyíltan??
csak ennyi
barátilag
J-L.
kereső
@Maccska:Mszp székház? Mi közöm hozzá- örökölte a
kereső
@kereső: Nem személyeskedés, amikor nem a cikk témájához szólsz hozzá- lehet azért, mert ahhoz hülye vagy?-hanem a személlyel foglalkozol? Én hazudok, amikor még mindig nem az inflációval foglalkozol, hanem varjúval, meg az mszp-vel. Na szünj meg, mert ez engem nem érdekel- az érdekel ami most van, és az ami holnapután lesz. Elegem van a múltba révedésből, amire egyébként is szelektiven emlékeztek. Majd akkor szólj ismét, ha a témához van mondandód.
Nessy
@kereső: Jól meg aszontad magadnak! :-))
Németh István
@Nessy: @kereső: @jáger laszló: > ti megbuggyant agyu moslék barmok, a gyurcsány-bajnai tolvaj banda által tönkretet országot - be is ismerték > nem értettünk hozzá;... hazudtunk este, éjjel stb. szemkilövöldöztek, gyilkosokká váltak, miről beszéltek mocskos zsidó ballaibernyák hazaáruló moslékok!? Úgy menjetek a rohadt büdös kurva anyátokba, ahogy vagytok, leszarva szarosan!!!
Arra adjatok választ moslék háborúpárti aljadékok ha a ti - igaz nektek hazátok sincs, élősködők vagytok a MI a nép nyakán - TEHÁT A MI HAZÁNKBAN LENNE - ahol még merészeltek létezni, hogy rohadjatok meg - HÁBORÚS HELYZET > LŐNÉK, BOMBÁZNÁK SZÉT VÁROSAINKAT ÉRTÉKEINKET, FINGATNÁNAK KI BENETEKET és sajnos minket is, A CSALÁDJAINKAT >> AKKOR IS HÁBORÚ TÁMOGATÓK LENNÉTEK, ÁLLATKERTEK MOSLÉKAIBÓL KÉPZŐDÖTT SZAROK! HOGY ROHADJATOK SZÉJJEL! SZANA-SZÉJJEL!!!
A LÉNYEG AZ USA-NATÓ ARMADA > takarodjon Európából és az Eu. aljas vezetése a börtönbe - veletek együtt >> akasztásilag!
Nessy
@Németh István: Na, idefigyeljen! Az, hogy magánál otthon ez a stílus a természetes, az a maga dolga! Nem vagyok ismerőse, meg sem szólítottam, úgy hogy vagy megpróbál tisztességesen hozzászólni a témához, vagy szilencium!
Németh István
@Nessy: @m73: >> na buzi barmok, gender génkezelt pedifilik és bugyuta állatkertek! Az államadóságokat fel lehet emlegetni a bugyellárisba akötségvetés alapján tudunk bele látni, a gazdálkodás terén meg a "háziasszony főz" ami azt jelentei ha jólaksz a pofád befogd! Az usa-költságvetési hiánya, az álamadósága olyan mérető, hogy Kína röhögve kivásárolhatná az egész usa kontinenst! Mégis moslék mód gerjesztik a háborút játszva az eszüket, miközben a milliárdo-sokon élősködve >nekik üzleti lehetőséget csinálva aháborúval viszonylag elviselhető szinten tartják a társadlmat! Felfogtátok barmok amit mondtam?? A MAGYAR kormány mint "háziasszony" kiválóab prosperál mert nem csak jólakat, hanem különleges ízeket is produkálamenübe! pl. a szocsiális adottságok, a csládpolitika stb. ezekkel együtt meg lehetelen hogy az életminőséged ne javúlna! NOS EZ VAN 2010 óta! Barmok az inflácíó nem magyar betegség az a valutapiac mozgásának készakarva gerjesztett vonulata! Ebbe ugatnak bele az olyanmoslékok mint a rockefeller, soros maffia csoport! Erre van hatással a moslék balaliberális belső ellenség a hazaárulással a belső feszültségek hazugságok útján való gerjesztésével!
TEHÁT a baromságaitokat amelyet próbáltok moslék mód terjeszteni magatok sem hiszitek el, hiszen pont a kellemes tényeket élvezitek, de moslékul dumáltok >> menjetek már a bús picsáűba vár a kurva rohadt anyátok!
A lénegy > az usa-nató takarodjon a picsába Európából, az Eu. vezetése a börtönbe - akasztá-silag >>veletek együtt!!
@PaulaFox: miért nem mész valamelyik farékra dísznek!?
Juhász István
Ha, és AMENNYIBEN ... az a fránya BRÜSSZEL okozta volna a magas inflációt, akkor nem lennénk ennyire EGYEDÜLIEK benne. Egyedül MAGYARORSZÁGBAN ér el ekkora mértéket az infláció. Ki kellene már mosn i a SZEMEKBŐL A CSIPÁT, és talán... meg is lehetne érteni ezt a sok baromságot, amiket összehordanak. Amúgy NAGYON- DE NAGYON nehéznek tartok egy komoly VÁLTOZÁST, mert már a WC-s nénik is a fidesz emberei.
vacsi
Mi az, hogy "orbáni infláció"?! Hülyék!
kereső
@Maccska: Az a gondom, hogy még mindig másról beszélsz, mint Bodóné-amikor a bor árát kérték tőle. Maradj a témánál- magyarországi infláció...
kereső
@Németh István: Te mosdatlan szájú , csokornyakkkendős idióta. Foglalkozz azzal, amivel egy idős vagy.
kereső
@Nessy: )))))))))))))). Látod, hova jutottam???
Bástya Béla Elvtárs
Hogyan? Úgy hogy irodát nyittok minden megyeszékhelyen?
Németh István
@kereső: @sgl: @kereső: moslék szarok azért 13. éve ÉLVEZITEK a KÜLÖNBSÉGET a szemki-lövéses gyilkosok és a hazakiárusító, a nemzetet hazugságaikkal megvezető moslékokal SZMBEN! ÉS ennek ellenére, a hazáruló a belsőrend rombolására állandóan készséges moslé-kokat támogatjátok ti mint aljas fosszájú szarkezű idióták! >>@Bástya Béla Elvtárs: döntsd el ho-va tartozol, vagy add a nyugdíjadat a rezsi megtakarításodat, ja hogy kedvezményes autót is vásároltál, stb, a gyurcsány-dobrev kommunista klánnak ugyis közéjük kívánkozol! > ha így van egész nyugodtan a tehén szaros valagába te is beleférsz - attól se kell félned, hogy pacal lesz belőled! A tehénnek is van gyomra ami kifordúl egy okádéktól!
A lényeg> az usa-nató takarodjon Európából > vagy moslékok háborút akartok itt a saját hazánk-ban, hogy írtsák a gyerekeinket a családod, az évszázados értékeinket szétverjék > van eszetek miért akartok más nemzet ellehetlenüléséán élvezkedni, mik vagytok ti?? szar gyilkosok!? rohadjatok meg!!! Az Eu. moslék vezetése, amelyik kiárusította Európát az uas-nak takarodjon a börtönbe - akasztásilag!
kereső
@Németh István: Te csokornyekkős idióta- ez az utolsó , hogy reagálok a mosdatlan szájscheggedre. Tudod mit, egyszerúen válaszolok. Nyasgem- de előtte gargalizálj ccc. hcl-lel.
Nessy
@sgl: Néha megunja már az ember. Tényleg, itt nincs moderátor? Nem az ellenvélemény a probléma, hiszen az a vita lényege. A hangnem. A propi bolondjait már megszokta az ember, akiknek van pár panel szövegük, jelzőjük, amit mindenre ide másolnak.
kereső
@sgl: E vót az utolsó!, csak hogy tudja...
Aki Én
Ugat, hazudozik a sok agyhalott fideszes, de cáfolni egyik sem tud.

,,Miközben Európában meredeken csökken az élelmiszerinfláció, ami egyébként a 18 százalékot sem haladta meg, addig a magyarok még mindig 44 százalékos élelmiszerinflációt fizetnek, és nem látszik a vége"

Az orbáni-infláció és mérhetetlen rablás működik.
Lehet cáfolni!
kereső
@sgl: Nem keverik, és maszirozzák- hanem konkrétan gereblyézik a x@rt. Ennnyi nagyon okos, nagyon megmondó , és még mindig simogatják orbán buksi fejét. Miközben egy szót nem ejtenek a valós helyzetről. Ha igen, akkor meg ..."gyurcsáááááááááááááááány". A nem létezőm van tele velük.
ómió
Az "orbáni világinfláció" helyett az efftársak még mindig a böszmei "elkúrtukot" ajánlják! És sok zombi lenne benne a "cserében"!?
kereső
@ómió: 14:15 Erre gondolsz NER hülye?:
2004 2005 2006 2007 2008 2009
6,8 3,5 4,0 7,9 6,0 4,0 Gyurcsány F.miniszterelnök: 2004 szeptember-2009 április/és nem emuutttnyocév/

ellenőrizhető a ksh adatsorokon!
szegény hazám
@Németh István: Pityu...pityu! Az a sok szép dolog ami a te fejedben (agyat nem merek írni, mert túlzásokba esnék) van, és időnként merészen fel böfögöd, mint kérődző a frissen szerzett elemózsiát, már megint kicsapta a "kultúrád" biztosítékát. Tudod...akasztástanilag???
csak úgy....
@Shikari: mert ti gügye magyarok imádjátok az 0rbáni inflációt? :) tibim,te még munkaszüneti napon is be tudod bizonyítani,hogy gyogyósvagy!
Németh István
N a azt látni kell, hogy ez a varju geci egy aljas gazember a vele kapcsolatos dolgok, bármiféle megnyilatkozás egyszerűen dupla 00. a >> továbbiakban nincs miről beszélni! - és nagyon igaza van a >> @Shikari: @ómió: kifejezetten normális helyzet megítélésének >> AZONBAN NEKTEK MOSLÉK, SZAR ÉS FOSBAJNOKOK. NEKTEK ABBAN VAN IGAZATOK ÉS EZ ELVITATHA-TATLAN, HOGY >> MINT aljas képződmények el kívántok tűnni a mocskos kurva anyátokba! AKIK SZEGÉNYEK nem tudnak benneteket mint túlméetes faszokat befogadni!! értitek ti vemhes barom állatok? >>@csak úgy...: @szegény hazám: @kereső: @m73: @Nessy: DE semi gond>> az usa-nató armada takarodjon a kuva anyjába az Eu vetése a börönbe, akaszásilag!
ómió
@m73: A bárcáskurva anyádat emlegesd!
ómió
@Shikari: Nem ekézett minket! Ha folyamatosan végigolvasod odáig, hogy "...normális helyzetmegítélésének", (mint a mondat vége), akkor erre magad is rájössz! Az "azonban nektek moslék..." kezdetű mondat a szöveg vége felé felsoroltakra vonatkozik - helyesen! Pistunál figyelni kell, könnyű a félreértés, a "sajátos" mondat- és ékezetkezelés miatt!
ómió
@kereső: Az "elkúrtukotokra" gondoltam, bolsiék gyagyása, meg a hozzátartozó államcsődötökre! Tyúkagyad ennyit nem ért meg!?
Németh István
@Shikari: nos ha szólsz- ha nem > hozzám < de beírsz és véleményed van, amely vagy simli, vagy nem egyértelműen elutasító a moslék, ballibernyák, tetves, koszospofájú, aljas, hazaáruló, zsidó bandával szem, ben akkor bizony NEKEM >> ha tetszik ha nem kinyílik a megnyilatkozá-som minden moslék irányában. Jó lehet a te személyeddel szemben is ez érvényesűlt! MERT NEM VOLTÁL EGYÉRTELMŰ! > a politikusnak játszott megnyilvánulás a parlamentbe való és nem ide > a szar hazaáruló moslékokat különösen a kommunistából kifordúlt állkommunista kapzsi kapitalista önös személyi egziisztenciára törő csökevényeket - elviselni sem tudom!! >> ÉRTESZ MOSTMÁR? ha nem érted az a tebajod!
AZ ilyen szellemi nyomorék és bigott nemzetellenség, aljas moslék hazaáruló >> @m73: meg ott rohadjon meg ahol van!
Aztán a többit mindenki tudja >> az usa-nató moslék szemét betolakodó armada takarodjon Európából, és az Eu. aljas nemezeteket kiárusító vezetése a börtönbe - aksztásilag!
kereső
@ómió: Inflációról volt/van szó- ne terelj, ner hülye.
Aki Én
@Shikari: 19:28 Igen, súlyos elmebeteg.
És tudja fokozni.
Te sem vagy semmi, de ez az elmebeteg @Németh István: egy másik kategória.
Ez már tényleg a súlyos elmebeteg fajta, ez nem játszik rá. Azt nem értem, miért nincs zártosztályon.
ómió
@kereső: Sem a kommentemet, sem a neked írottakat nem értetted, bolsiék gyagyása!? Akkor, további kellemes hülyülést neked!
kereső
@sgl: Egy valamit azért mindenki elfelejt: ha 2023-ban az éves infláció átlaga 18%-os, az csak annyit jelent, hogy az eddigi árak nem nőnek olyan ütemben, mint 2021-2022-ben. A 18% -os fogyasztói árnövekedés meg az eddigiekre rakódik rá. Hülye ország- amely kihagyta az általános iskola 4. osztályának matek óriát.
Eladott Ország
Úgy látszik, hogy minél nagyobb a nyomor, a megaláztatás, annál nagyobb a fidesz népszerűsége. Ez egy beteg ország. A sok idióta agymosott fideszes, majd amikor rádöbben, hogy milyen nagyon át lettek vágva, akkor már késő lesz!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/323099989_856172888997147_7341240181670656200_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ThTxgGROos8AX_hY5Jn&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC6bCXTbInpH6-o3cNXhyzQw7m3IPviKpcbidi5r81MpQ&oe=6426FAAF
Regionális középhatalmi státusz. Már el is értük. Álmodik a szellemi nyomor. Örüljünk, hogy már lemondott a királyságról, csak közép vezető akar lenni. Legalábbis a potroha már elérte, sőt, az már nagyhatalmi.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/323904842_682873303577752_7332596771142558834_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uylsuVBjk-gAX9cnDL3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBSGz6_-vS2cL9cnAYz7H0MDNzUTSS4D3Ga5xFWZdHjHw&oe=64273B40
Szentkirályi Alexandra: ”Történelmi csúcson vannak a tartalékaink.” hülye 3,14csa!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/323301313_1242227133055799_3716662231092345015_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=rrilBBuSntIAX_Bhjcw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBrhLQUwAjTqVSbLmb6asY5UkS7SwwyCy7DSskpO8pX-g&oe=6425B085
Eladott Ország
@Németh István: ma, 09:05 ☻ A takarítást Európában, a dagadt cigány gecivel és bandájával kell kezdeni! Már csak egy megszorítás maradt.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143509843_860007851516588_7777057026646730472_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=N4M0uTBeT1sAX-GyaMY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB0pe70dy-OsN6_ff9Z8zIjS12iQz1mAwa4Q2yXsGhblw&oe=6448C7E8
Minél értéktelenebb egy ember, annál inkább igyekszik hivalkodásával, magamutogatásával kitűnni. A pénz mámora legyőzi az emberséget, a tisztességet az emberi érzéseket. E körben a hatalom mámorító érzése és a bugyelláris vastagsága vakká és süketté tesz. Úgy gondolják, „akinek nincs semmije az annyit is ér. Nekünk ők jutottak.” Láthatatlan Magyarország.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273711455_4600932503368085_7543343859068576329_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=txHnKjyLyQoAX8rqPpg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBbhCSthBlWrznbj2kWj1vK6n2m8xToqK845O7iH5HHMQ&oe=64257F2B
Végsőkig harcolni kell azért, hogy ez a romlott gazember ne kerüljön újra a hatalom közelébe!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/262105065_1515269562174199_4172831028265482635_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=kmmNGXqZFhIAX8RPffw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCYLPVbTi4bI-OW2g5iIl49eDyoxFiE1p-6hNn1hXUqAA&oe=6425ED12
kereső
@sgl: Remélem azért, a néha elójövő TIT előadásunknak köszönhetően néhányuknál leesik a "tantusz", már akik olvasnak bennünket.
Bástya Béla Elvtárs
@Németh István: Elég ha mától kezdve csak a FACEBOOK profiloddal aktivizálod itt magad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.