Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága 2022. februárjában mentesítette a közbeszerzés alól, így csak most, az Büntetés-végrehajtás szerződései közül derült ki, hogy 2023-ban a NER egyik kedvenc építőscégével, a győri WHB-Építő -vel 50,3 milliárdért leszerződtek a csengeri börtön építésére – írja a K-Monitor

 NER egyik kedvenc építőcége épít új börtönt Magyarországon – Közbeszerzés nélkül kaptak 50 milliárdot

A korrupciófigyelő szervezet Facebook oldalán számolt be arról, hogy a román határnál fekvő település régóta vár a munkahelyekkel kecsegtető beruházásra, amire önkormányzatok pályázhattak.

A kormány még 2016-ban ígért nagyszabású börtönépítési programot a zsúfoltság enyhítésére, amiből azóta nem sok minden valósult meg, több beruházást már végleg lefújtak.

Nyilvános kommunikáció nem volt, így nem világos, hogy továbbra is egy 500 fős létesítményről van-e szó, vagy nagyobbról, amit az 50 milliárdos összeg valószínűsít.

- írta a lap.

Arról, hogy a pénzhiányból fakadó állami beruházási stop miatt a tervezett legalább nyolcból várhatóan mindössze egy valósulhat csak meg, itt írtunk bővebben. 

Forrás: K-monitor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Hááááát, ehhez csak "gratulálni" tudok!!! 50 milliárd!!! Ez igen!!!

A költségvvetési hiány pedig akkora, hogy még a holdról is látszik!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
HA LAKÁSOKAT NEM IS,DE BÖRTÖNÜKET ÉPÍT A GONDOSKODÓ ÁLLAM
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Remélem lesz elég férőhely a ner elit számára.
Nessy
Közelebb nem akadt haver, aki felépíthetné? Megoldották a "közbeszerzések átláthatóságát"! Közbeszerzési pályázat nélkül kap megbízást, és sok milliárdot a haver!
Istenakinincsen
Építsék megy gyorsan, mert kell egy jó nagy kényelmes börtön a fideSS-maffiának és a haveroknak is!
puszt
Az örökösnő, Kósa, és az anyja biztos megelőlegezte...
Sakk Matt
@Horizont: Ezek beépítik a szökési útvonalat is, egészen Moszkváig ásnak alagutat.
Eladott Ország
Akkor lehet csodálkozni miért is fagytak be az EU-s pénzcsapok?! Mennyi is volt ebből az alkotmányos költség, hogy a haveri cégnek is megérje?! Vajon miért kellett titkosítani, hogy hány férőhelyes börtönről van szó?! Lehet csodálkozni azon is, miért tartunk itt, hogy az EU koldusháza lettünk, a legnagyobb inflációval , legkisebb vásárlóerővel, etc... Európában mi lettünk egy ázsiai ( észak-koreai) zárvány. Nem ezt akartuk 30 évvel ezelőtt, hogy egy posztkommunista tolvaj csürhe uralkodjon rajtunk! B@sszátok meg a qrva anyátokat!
Eladott Ország
Most az egyszer nem sajnálnám, ha maguknak is építik. Pedig 500-nál azért több fidesz-bűnűző van. Első körben, indulásként elégedett lennék vele. Ők nem tapasztalhatnák meg akkor a zsúfolt börtönt, ahol sok jó ember kis helyen is elfér, meg barátságok is kötődnének a valósággal. Bemegy mint Rómeó és kijön mint Júlia és a nemváltás ingyenes lesz. Börtön az van csak éppen BV-s személyzet nincs és nem is lesz hozzá mert azokat meg b.sznak megfizetni. Fontosabb dolgokra kell a pénz pl. foci, templomfelújítás, stadionok. Nem baj majd a rabok őrzik magukat. Vármegyék után jönnek a kápók, létszámhiány megoldva. Elvégre maguknak építik! Mi az hogy! Elégtételt fogunk venn!
uploads.disquscdn.com/images/01df7668d9ba8f25c97df05261c1996b86d4974c389c6bfaa3b3de6843d71b5a.jpg?w=800&h=416
Béla333
Na ezért, az ilyen átláthatatlan haveri megbízások miatt nem akar a maffia megállapodni az Unióval!
Mert akkor hogy lopnának, ha átlátható lenne az egész?
ágimami
Hááááát, ehhez csak "gratulálni" tudok!!! 50 milliárd!!! Ez igen!!!

A költségvvetési hiány pedig akkora, hogy még a holdról is látszik!!!:DDD
Eladott Ország
@ágimami: ma, 08:24 ☻ A letöltendő évek számába beleszámoljuk majd az alkotmányos költséget is. Az elmúlt 33 évben nem ültek annyian a rácsok mögött Magyarországon, mint most. Közben a lakosságszám 10%-al csökkent. Viszont markánsan változnak az etnikai arányok és félelmetesen nő a szegénység. Maguknak építik és NER kompatibilis lesz. 500 főnél azért sokkal többen vannak a politikus bűnözők, még bővítés is szükséges lesz, de már pályázati úton.
Toller Béla
500 főre 50 milliárd, azaz 100 millió egy rabhelyre ! Mindegyik csengeri rab egy összkomfortos villalakást kap majd ? Jó, ebből tízen lesznek az őrők, másik tízen a műszakiak ! Nem el kellene küldeni ezt a lopós bagázst a fenébe ?
ómió
A korruptbolsi brüsszeli efftársak a magyar pénzeket már úgyis ellopták, akkor meg minek "cifrázni"!?
namihami
""Építsen börtönt a saját és párttarsai minél szélesebb körű igényeinek figyelembe vételével! A felmerülő kérelmek leadása ITT!""
Eladott Ország
@ágimami: 50 milliárdból legalább 20 % az alkotmányos költség alsó hangon.
jáger laszló
1 összkomfortos 3 szobás lakás ára kijön mondjuk 50 millióból
Ergo ebből az 50 milliárdból cirka 1000 lakást is fel lehetne húzni minimum,ha nem tévedek!!??
pedig nem tévedek!!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.