Nagy Márton a negyedik Fidesz-kormány csodafegyverként beharangozott gazdaságfejlesztési minisztere szerint a márciusi inflációs adatok teljes összhangban vannak a kormánya várakozásaival.

Lelkendezik a 25,2 százalékos infláció miatt a Fidesz csodafegyver-minisztere

Nagy Márton örül: akkora az infláció, mint  rendszerváltás idején. Forrás: Inforádió

Jó úton haladunk, hiszen ahogy azt a kormányzat várta és előzetesen jelezte, az év elején, azaz januárban már tetőzött az infláció, ezt követően pedig elindult egy mérséklődés

– adott győzelmi jelentést Nagy a Fidesz-barát Világgazdaságnak.

A KSH friss adatai szerint márciusban a fogyasztói árak átlagosan 25,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az élelmiszerek ára 42,6 százalékkal emelkedett tavaly márciushoz viszonyítva, a háztartási energia 43,1 százalékkal drágult

- írja a Telex.

Nagy Márton mindebből azt olvasta ki, hogy a javulás folyamatos és trendszerű, hiszen januárban még 25,7, februárban pedig már „csak” 25,4 százalék volt az infláció.

Nagy szerint (a bezuhanó kereslet miatt- a szerk.) az áruházláncok ma már egymásra licitálva jelentik be az árcsökkentéseket, ami szerinte egyre inkább megjelenik az adatokban is. Részben ennek, részben pedig a kínálati oldal korrekciójának köszönhetően márciusban tovább mérséklődött az élelmiszerárak növekedése.

Fontos kiemelnem, hogy a szankciós infláció nem csökken, hanem csökkentjük. Tekintettel arra, hogy az infláció főként kínálati tényezőkből fakad, elsőként ezeket kellett kezelni. A kormány már 20 intézkedésről döntött az árak megfékezése és a gazdaság megvédése érdekében

– mondta fel a fideszes propagandát a gazdaságfejlesztési miniszter.

Az intézkedések működnek, egyre látványosabb lesz a hatásuk, azaz eredményes a szankciós infláció elleni vakcina

– nyugtatta meg a kiadás-bevétel füzetük helyett a kormánypropagandának hívőket Nagy Márton, virtuóz módon szajkózva a propagandisták által kiagyalt „szankciós infláció” kifejezést is.

Fotó: Inforádió

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Na ugye, h igaza volt a Ryanair vezérnek, h idióta! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Nagy infláció - nagy áfa bevétel... Jogos az örvendezése!
Clavigo
,,hogy egyem azt a " kalács- pofádat ", te gyökér !
puszt
Na ugye, h igaza volt a Ryanair vezérnek, h idióta! :)
Nessy
Az Ő jövedelméből lehet örömködni! Az enyémből nem. Neki ezért el kell hinni minden kormány propagandát, aminek köze nincs a tényekhez. Nekem nem! És nem vagyok egyedül ebbeli véleményemmel!
Yeromos
Nem vagyok benne biztos, hogy a nyugdíjasok is kitörő örömmel fogaják a csak 25,2%-os inflációs adatokat.
sunoge
Tehát: Az van ami van. Ha nem, akkor is. Ha emelkedik, ha stagnál, akkor is csökken. mert ők azt mondják. Világos. Hülyék birodalma. Halálra van ítélve.
Eladott Ország
Nagy Márton: "Az eredmények be fognak érni." Öcsém mint a szocializmusban lennénk, már csak pár év és kánaán lesz. "A Szocializmus alapjainak lerakásának megkezdése sikeresen befejeződött." Az eredmények be fognak érni!" Ez a negyedik ötéves terv része. Mint a fidesznarancs, Orbán nagyot szüretel belőle. Hát, ott sem mondták, hogy mindenkinek jó lesz. De a TSZ elnök hamarabb kapott Ladát, a párttitkár elvtárs meg tudott építkezni mert jutott olcsó tégla. Most is ez van, Lörincék,Tiborczék jól elkaristolnak a pénzünkön. Ribancarc után itt a baromarc. Ilyenekből Orbánnak van egy gyűjteménye. "Matyar’ Köszjógi Méltánytalaságok".
Eladott Ország
Az idei magas bázis miatt fog csökkeni az infláció. Ez a trükk az egészben. Orbán decemberre egyszámjegyű inflációt ígért. Rohadt nagy ígérte mikor 2022 decemberében tudtommal tetőzött az infláció. Így nem nagy ügy kihozni egy egyszámjegyű inflációt. Persze az átkos MSZP alatt már 6% inflációnál már habzó szájjal kiabáltak a fideszesek. Mot meg ezt még meg is ünneplik, mert Viktor alatt van. Ezt soha nem fogja átlátni egy átlag magyar. Túl bonyolult. Szerintem az emberek nagy része azt hiszi, ha csökken az infláció az árcsökkenést jelent. Mert hát csökken valami ugye. Na ezért rombolja porig az oktatást Orbán. Nem szabad hogy az emberk értsék mi történik az országban. Ez régi politikai technika. fideszesnek lenni nem pártállás, hanem vallás. Ahogy egy vallásos ember elhiszi, hogy az istene megátkozott egy fügefát, úgy a fideszes is benyeli, hogy ÓÓÓbán’doktor miniszterelnök úr letöri az inflációt. "A lényeg kedves birkák, hogy az infláció elszállásáról mindenki más tehet, viszont ha elkezd csökkenni, az a mi érdemünk lesz."
Ajánlom figyelmébe Nagy Mártonnak a valóságot. Élelmiszerinfláció a világban: (2022 év)
uploads.disquscdn.com/images/651a9d6659774631a151b035e2f8ec6baabbe7c16cb1cc0bacef288bb2b231d8.png?w=800&h=552
Yeromos
@sgl: Ez a gond veletek egy bitesekkel, hogy nem a 25% érdekel hanem, hogy hogyan tálalják. Tök mindegy, hogy a hírhamísítók, hogy tálalják akkor is nálunk a legmagassabb az infláció európában, még ukrajnában is alacsonyabb.
A 12 év altt elérték, hogy mi legyünk az EU sereghajtói csak Bulgáriának rosszabbak a gazdasági mutatói.
Az állomadóság soha nem látott mértékben emelkedett. Da a hugyagyúak szerint minden rendben van.
jáger laszló
N.M
Tkp ez a 25,2% nem annyi,,mert a folyamatot kell nézni és úgy kell értékelni,mintha 15,2% lenne!!
T3ssenek ezt az O1G kormánynak +előlegezni az ilyen háborús időben és ne tessenek bedőlni a $ baloldal propagandájának és a háborúpárti Gyurcsányék inflációt akadályozó kommunista hisztériájának!!
Előre is köszönjük az Önök +értését!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yeromos
@sgl: Bocs félre értettem a komentedet
Havanagi
Undorító,retkes banda.Teljesen hülyének nézik az embereket.Miért nincsenek ezek már elzavarva a pcsába??!!
Pálinkás Pál
ezen a képen leginkább valami vízfejű idiótára hajadzik...
jesz
őt egyértelműen azért jutalmazzák ilyen magas fizetéssel, mert főállasú csodafegyver, és tud lelkendezni...fingja sincs hogy min, de ki van adva a lelkendezés...hát lelkendezik...
Giovanni Alba
www.atv.hu/belfold/20230331/mar-ennek-is-orulni-kell-lassult-a-nepessegfogyas-uteme
"Az előzetes adatok szerint 2023 februárjában 6526 gyermek született, és 10 760-an haltak meg. Az elmúlt 12 hónapban, 2022. január és 2023. február között a születések száma 7,2 százalékkal nőtt, a halálozásoké 14, a házasságkötéseké pedig 45 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t."
Valahogy így vagyunk az inflációval is, örülünk, mert csökkent az áremelkedés üteme. Örülünk, pedig az emelkedés folyamatos, csak a görbe talán egy kicsit kevésbé meredek, de az árak azért következetesen nőnek.
Dr. Proktor
@Yeromos: Ne becsüld túkl sok nyugdíjas szellemi értelmét!
Szerintük az ő Viktoruk állította meg az inflációt 25,2 százaléknál, nélküle már éhenhaltak volna...
Dr. Proktor
@sgl: .. ezek szerint nem vidéken élsz! Mifelénk pont fordított a helyzet!
ómió
Az árak efftársi "felszankcionálása", bizony, sokkal gyorsabb volt, mint a jelenlegi csökkenése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.