Bár a bírósági döntésre minden bizonnyal semmiféle hatása nem lesz, mégis több mint 20 ezren írták már alá azt a petíciót, ami a Svájcból Magyarországig vándorló farkast kilövő vadász példás megbüntetését követeli.

Gerjed a népharag a farkast kilövő vadász ellen, már tízezrek követelik, hogy kapjon letöltendő büntetést
Fotó: Gruppe Wolf Schweiz

"Egy ország háborodott föl a hír hallatán: lelőtték a jeladóval felszerelt farkast, amelyik néhány hónap alatt bebarangolta fél Európát, majd hazánk területére lépett, és Hidasnémeti környékén eltűnt. A hírek szerint autóval vitték a tetemet egy darabig, majd bedobták a Hernádba. A tettes kiléte már valószínűleg ismert" – ismerteti a tényeket a petíció szövege.

Ami pedig az aláírásgyűjtés célját illeti, így fogalmaz a szerző:

Ne legyünk következmények nélküli ország. Az az ember, aki egy nemzetközi figyelem által követett, minden országban fokozottan védett, többezer kilométert bejárt nagyszerű állatot tudatosan elpusztít, ne úszhassa meg büntetlenül. Érezze a tettének a súlyát. És a büntetése legyen intő példa mindenki másnak is, aki védett és fokozottan védett állatokat gyilkol.

Ezért azt kérjük minden, az eljárásban résztvevő és majd ítéletet hozó hatóságtól és bíróságtól, hogy a tettes kapja meg a kiszabható maximális büntetést. És az ne csak felfüggesztett, de ténylegesen letöltendő börtönbüntetés legyen. Egy ilyen ítélet, túl azon, hogy a tettes megbűnhődik a tettéért, intő jel lehet más, hasonló szándékú emberek számára is, és legalább minimálisan javíthat hazánk reputációján, amellyel az ország kifejezheti, hogy hangsúlyosan nem ért egyet ezzel a barbár tettel

- olvasható a petíció szövegében.

Forrás: peticiok.com

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Valószínű, hogy nem is vadász volt, hanem egy NER földbirtokos, aki úgy el van szállva önmaga nagyságától, hogy ezt is megengedte magának.
Ha tényleg így van, nem fog értelmezhető büntetést kapni. Talán némi pénzbírságot, amit röhögve kifizet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Orbánék fontolóra vették a fegyverviselési engedély amerikai változatát. Csak, hogy tudjuk, hová züllesztenék tovább az országot. El lehet képzelni, milyen lövöldözés lenne önvédelem ürügyén, bosszúállás az iskolákban, munkahelyeken.
Orbánt sem védené a golyóálló mellénye.
jesz
fura, hogy svájctól idáig ballagott a farkaskoma...ehhez a farkast kilövő akárki védőjének is lesz majd néhány szava...főleg, hogy egy hírportál bedobta azt is, hogy a nyomkövető 100km-es sebességgel is haladt...tehát autóval vitték a farkaskomát..élve, vagy már döglötten...ráadásul az portál állítja, hogy Olaszország felől tartott errefelé
lampa laz
A tettesre is jeladót aztán elindítani, h kilőhesse valaki.
Havanagi
Ez a sajnálatos eset is csak itt történhetett meg,sehol máshol a világban.Vajon miért ? A kérdés költői.
SÍva
@Nyírfa: Esetleg nagyanyó vagy nagyapó lelőné az éjjel támadó betörőket! De szép is lenne!
Németh István
Mint Európai bronzérmes vadkilövő mondom, hogy ha egy vadász a farkas nyakára szerelt nyomkövetőt nem veszi észre, akkor az valójában nem is vadász; aztán ha tényleg vadász, tud-nia kellett, hogy nemes vad kószál a pilisi érdőkben és nagy valószínűséggel bármerre felbuk-kanhat! Azt is tudnia kellet, hogy rá kilövési tilalom van! Ferkas létére emberre különösen a jelen geoviszonyok, és időjárási tényezők okán veszélyt nem jelentett > kutyával meg NEM lehet ezt az állatfajt összeté-veszteni egy vadásznak különösen nem! Súlyos büntetést akár börtönt is kell kapnia a moslék szar trógernak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok