Az „orbáni infláció” kifejezést az Országgyűlés hétfői ülésén többször is alkalmazták az ellenzéki politikusok. 

Ez nem fog tetszeni Orbán Viktornak: új kifejezéssel támadja a miniszterelnököt a baloldalOrbán Viktor/Facebook

A DK-s  Sebián-Petrovszki László például a kérdések során érdeklődött: a márciusi adatok fényében a kormány még mindig fenntartja-e, hogy év végére egyszázalékos lesz az infláció. Emlékeztetett arra, hogy az ígéretek ellenére egy százalékot sem csökkent az "orbáni infláció", és egyre valószínűbb, hogy nem sikerül elérni a korábban megígért egyszámjegyű inflációs célt az év végére. Hozzátette: Európa jelentős részében már most egyszámjegyű a drágulás, még a háborúval sújtott Ukrajnában sem drágulnak olyan mértékben az élelmiszerek, mint Magyarországon.

A szintén DK-s Dávid Ferenc azt hangsúlyozta: februárról márciusra egyáltalán nem csökkent az infláció.

Nincs itt semmilyen infláció elleni vakcina, az orbáni infláció még mindig fékezhetetlenül tombol

– jelentette ki. Hozzátette: elértéktelenedtek a nyugdíjak, a fizetések emelkedése nem ellensúlyozza az áremelkedéseket – folytatta és negyedévenkénti nyugdíjkorrekciót, valamint a kereskedelmet terhelő extraadó eltörlését szorgalmazta.

A DK-s Barkóczi Balázs egy online sajtótájékoztatón hivatkozott arra, hogy a Bank360.hu számításai szerint három év alatt 53 százalékkal emelkedtek a lakáshitelek törlesztőrészletei, ennek köszönhetően pedig a harmadára esett a lakáshitelek iránti kereslet. Erről itt írtunk részletesebben.

Hozzátette: az "orbáni infláció" és a magas kamatok együttesen hosszú időre elintézték, hogy aki eddig nem jutott saját lakáshoz, az mostantól ne is jusson.

A kifejezést jó eséllyel felkapja majd a többi párt is, mivel egyrészt igen hangzatos, másrészt pedig jól ellensúlyozza, ahogy a kormány háborús inflációt emleget folyton.

Forrás: MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ehhez nem kell baloldal , a fideszt hívőkön kívül mindenki tudja , mi már régen így hívjuk valós nevet kapott a rekord méretű infláció !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Ehhez nem kell baloldal , a fideszt hívőkön kívül mindenki tudja , mi már régen így hívjuk valós nevet kapott a rekord méretű infláció !
csak úgy....
szegény viktor, na de majd a két eszetlen, a maccska és boci megvédi! :)
Béla333
Amit meg O1G itt létrehozott, azt meg maffiaállamnak nevezzük!
Akiknek meg mindezt köszönhetjük, azokat hülyemagyar maffiahívőknek nevezzük!
vacsi
Mennyit gondolkodhattak ezen a marhaságon?!
jesz
jellemző erre az ellenzékre...most hónapokig ezzel az "orbáni infláció"-val öblögetnek...másra nem futtya(futja, fussa)? Hétfőn nyugdíjas nap van egy hatalmas áruházban...
A kasszánál állva nem mindegy, hogy gyurcsányi, vagy orbáni az infláció?...csak pillogtam az árakon...és nem ám csoki, meg hasonló finomság, hanem a mindennapok eledelei...

Az ellenzék szarjon sünt, miközben ízlelgeti ezt a nagy orbáni infláció -t
csak úgy....
ez mitöl marhaság csacsi @vacsi: ? hiszen nektek van európában a leg butább miniszterelnökötök!
csak úgy....
@jesz: kendet se az esziért szerethette meg a volt barátnöje!
Nessy
A szomszédos országokban jóval alacsonyabb az infláció. Úgy látszik, ez a "háborús, szankciós infláció" csak kis hazánkban érzi jól magát! A szövegelésen kívül nem is igen hadakozik ellene pártunk és kormányunk, kell a magas ÁFA bevétel. Sokba kerül az osztogatás, az értelmetlen beruházások, az oligarchák támogatása, az urizálás!
csak úgy....
@Maccska: az nem, de legalább valamicske eszetek,te pötsch! :)
Nanya
Az orbáni infláció kétségtelenül létezik. Az őrületes árakat neki köszönhetjük,mint ahogy a világbajnok 27% os ÁFÁT is!
Essék már szó a guruló rubelekről is,ami a putina seggének nyaldosásáért ki tudja hány bankban gyűlik a világ különböző tájain.. Na meg a kínai nyalásokért járó nem fabatkák százmilliói.
Csókolom keresztanyám! De jól mutatna egy téglafal háttérrel.
Sámannus
Pohoskám mikor mész a dutyiba miattad szar itt minden.
gina
Kit is érdekel hogy tetszik e ennek a zsiros disznónak az igazság,? csak a 10 IQ s hiveinek tud hazudni ez a patkány...valamikor kiderül az igazság erröl a szemétröl
csak úgy....
@Shikari: tibim, ledobtad mára a macsska neved? :) hol látsz te kétségbeesést,te kis gügye?!
drrotf
Miért nem tetszik az a kifejezés Ó.Viktornak hogy orbáni- infláció, hiszen elsők vagyunk ebben a "sportágban"?Európában mindenütt érezteti hatását a szankciók bevezetése. A háborút is érzékeli minden európai ország, de Orbán Viktor infláció ellen injekcióit, intézkedéseit csak mi érezzük, és csak nálunk olyan k.magas az infláció!Viktor!Húzd ki magad!Ez a magas infláció a Te műved, és ezért jogos az orbáni infláció kifejezés!
simmering73
Szorul a hurok a nyakán:
Orbán Viktor maffiamódszerei az Európai Parlament elé kerülnek
Az EP költségvetési ellenőrző bizottságának tagjai meghallgatják az OLAF-ot is, mielőtt küldöttséget menesztenek Magyarországra. Él a gyanú, hogy a magyar kabinet zsarolja az európai vállalatokat.
nepszava.hu/3191354_europai-parlament-meghallgatas-orban-kormany-maffiamodszer
verőce21
Nem "egyszázalékos" infláció pupákok, hanem "egyszámjegyű"-ről volt szó!
A kettő között 900%, majdnem nagyságrendi különbség van...!
Nessy
@Shikari: Azt elhiszem, hogy sokaknak, akiknek a havi jövedelme a milliót közelíti, vagy akik milliárdokat kapnak minden értelmetlen beruházásra, azokat nem érdekli a pancser rendeleti kormányzás eredményeképp már több éve rekord magas az infláció kis hazánkban. A bigott híveknek elég a Gyurcsány, baloldal, Brüsszel, Soros dajkamese, és szó nélkül húzzák meg a nadrágszíja! Értelmes ember nem kétségbe esett, hanem kellő tisztelettel kivánja valahova dilettáns kormányunkat a 135 droidjával együtt!
jáger laszló
Az infláció pedig rövidesen 10% alatt lesz,mert O1G +ígérte a fidex hívőknek és mint tudjuk a bán soha nem hazudik,bár 2x sem mondja ugyanazt mert az csoda enne és csodák pedig nincsenek mint tudjuk!!!??
Már csak ki kell türelmesen várni!! A türelem rózsát terem..
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Brezsnyevi pangás. Szívópetya má lassan csak pogópongóra kap meghívást.
ómió
Pedig, hát, a világinfláció, mi több: még az intergalaktikus is "orbáni"! Ugye, így píszí hazudni, efftársak!?
Aki Én
@ómió: Már mitől ne lenne orbáni, ha minket érint a legdurvábban? Még a második helyezettnek is fele akkora, mint a miénk, te agyhalott hazudozó.
Szerinted mennyire hiteles a védőbeszéded, ha látványosan hülyét csinálsz magadból? Azért ennyi idő után már érezhetnéd, mi itt a rólad kialakult vélemény, te elmebeteg.
@Shikari: Itt egyedül te meg a beteg ómió haverod erölködtök, másik elmebeteg.
Aki Én
Ennek a dolognak kb olyan az országos megítélése is, mint itt a fórumon.
Nanya
@ómió: @shikari:
Ismeritek ti a számokat ,a büdös kibaszott kúrva anyátokat ! A 9, vagy a 22 a több ?
Válaszoljatok büdös buzi köcsögök !
A 22 a magyar infláció !
A 9, az meg a más európai országok átlagos inflációja !
Takarodjatok a szarcsimbókos anyátok picsájába vissza ! Rohadék ,megalkuvó jobbágy söpredékek !
Dögkútba valók vagytok ! Na ez viszont igaz !
Nanya
Vesszen az az orbáni infláció !!!
A névadójával együtt !
ómió
@Aki Én: Figyu, bolsiék elmebetege! Neked a valóság mindig "védőbeszéd"!? És a világon mindenütt egyforma mértékű, csak a miénk "kiugró"!? Úgy "efftársi" hazudnotok, hogy "orbáni" legyen!? A februári argentin infláció 100% volt! Biztos, a "Zorbán ügyezte"! Az ársapkákat meg, ugye, a tetvesbolsi fajtátok!?
Macskaszem
@ómió: Aztán Argentínának mi köze az ukrán háborúhoz te húgyagyú.
Ott 10 év alatt 5-ször volt államcsőd. Még jó, hogy találtál a világban egy országot ahol nálunk is szarabb a helyzet.
Aki Én
@ómió: ...baszki ember, te ijesztően buta vagy :(
ómió
@Nanya: Nem tudtad megdugni a bárcáskurva anyádat!? Ez az impotenciád, vagy a bolsi agyfogyatkozásod frusztrál téged ennyire, bolsiék szarkupaca, hogy az efftársi "szankcióitok" durva hatáseltéréseit is képtelen vagy felfogni, vagy a nulla agykapacitásod mellett sokkal egyszerűbb mindent "efftársiasan" ab ovo a "Zorbánra" hazudnod!? Osonj vissza az "efftársi miliődbe", a bolsi latrinába, ahova a kurva anyád téged eleve pottyantott, még, ha utána sajnos kimásztál is onnét!
ómió
@Macskaszem: Argentína, ugye, nincs is a világon!? Így hazudja a tetübolsi fajtátok? Ergo a világinflációhoz se lehet semmi köze, ugye!? Csak a "Zorbánhoz"! Bolsi agyhalottaknál biztos! Egyébként, bolsiék szarházija, több ország is van a világon - biztos a "Zorbánnak köszönhetően" - akik igencsak belehúztak az inflációba - még, ha a bolsi agyrémetek ezt "erősen elfedi" is előttetek!
ómió
@Aki Én: Ha tükörben ilyet látsz, vazze, az nem azért van, hogy másra hazudd! Ennyi nem világos efftársiasságodnak!?
Macskaszem
@ómió: Európáról ugass tetűbolsi orbánkutya. Mi nem Dél-Amerikában élünk. Nem tudtad?
ómió
@Macskaszem: Világinflációról ugass, bolsi szarkupac, de a "Zorbánra" hazudva! Úgy a tetvesbolsiasan "efftársi"!
Aki Én
@ómió: ...baszki ember, te ijesztően buta vagy :(
Azért már érezhetnéd a rólad itt kialakult véleményt, buta balfasz!
Nanya
@ómió: te barom ! mióta van Európában Argentína?
kuss--------> takarodj,te vakarék!
Nanya
@ómió: van itt egy óriási hiba: amikor megszülettél és a felsírt a szülész,na abban a minutában kellet volna úgy a falhoz vágni,hogy a fal másik oldala is foltos legyen.
a @shkari: haverodat meg a születését követő percben kellett volna visszadugni a másik lyukba !
de a @durbincs: ot is agyonnyomhatta volna a qrva anyja az első egy órában.
Nanya
@ómió: mindezek után------------> kuka -------veszélyes bio hulladék--------------> zárt rendszerű égető,hogy a környezetet ne szennyezze !
Ja és azt a tripperes jó qrva anyáddal foglalkozz !
ómió
@Aki Én: Ha ijesztően butát láttál, bolsiék fajkreténje, ezután kerüld a tükörbe nézést! Ennyit nem képesek neked mondani ott az elmeosztályon!? Vagy mondják, de már ennyit se értesz!? Hát, ez, ám, az "efftársi pech"!
ómió
@Nanya: Mi történt veled, bolsiék szarkupaca!? Csak nem összevesztél@Aki Én: efftársaddal ott az elmeosztályon, hogy már a világinflációt is "sikerült" Európára szűkítened!? Vagy a bárcáskurva anyád, az a trippeldús nem engedte, hogy megdugd, mert, amikor téged - amúgy helyesen - eleve a bolsi latrinába pottyantott, akkor, neked már ott a Biteszopást szánta felnőttkori elfoglaltságodul! Akkor, inkább keresd fel Bite efftársadat, akit, ha leszoptál, mindjárt enyhül a frusztráltságod!
Nanya
@ómió: gyenge vagy komcsi patkány. ne hidd,hogy szellemesnek tűnsz!
nem ! te egy senki egy nagyon,nagyon senki vagy,olyan akivel épp eszű ember nem áll szóba és itt éled ki az idótizmusod.

Egyébként baszdanyád ! neked az megy !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.