Sokak szerint járnak élen a konteók és az áltudományos nézetek terjesztésében.

Sebestyén Balázs és Bagdy Emőke is helyet kapott az idei Laposföld-díj döntősei között – derül ki a negatív kitüntetést osztó Szkeptikus Társaság közleményéből.

Laposföld-díj: Sebestyén Balázs és Bagdy Emőke is döntős

Sebestyén Balázs. Illusztráció: Facebook.com

Sebestyénről azt írják, a „szóbeszédekre és laikus saját fejtegetésekre épülő, de nagyon határozottan, nagy nyilvánosság előtt előadott álhírek és összeesküvés-elméletek terjesztése” teszi méltóvá a díjra.

Bagdy pedig „a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elkötelezödésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért” került a döntőbe.

A 11 döntőst a társaság követői szedhették össze. Hogy közülük végül ki kapja a Laposföld-díjat, arról a szervezet tagsága dönt majd. A díj kiosztásának célja, hogy felhívják a figyelmet az áltudomány és a konteók terjedésére, valamint az ezek okozta problémákra.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Bagdytól hányingerem van! Az a modorosság, ahogyan beszél, valami undorító.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Nem is értheted, miről beszélek, te suttyó :)
Emmersson71
@Philip Marlowe: Beszéljünk Szájerről? Aki elöl apa, hátul anya!
balos
@Havanagi: Hát a "2/3" 120 % biztos benne van a pixisben(szaros)!Viszont erre verik a sámán dobot,meg néha a éppen kéznél levő "jött-mentettet"!A maradék viselős pedig viseli a feudalizmus visszatérítését a keresztyénység szarába!Olyan nemzethyesen!
Loksmith
Bagdy Emőke nagy nyilvánosságot kapott szavai miatt döntött úgy pszichológusok egy csoportja, hogy nyilvánosságra hozzák a véleményüket. Száz pszichológus írta alá azt az állásfoglalást (az aláírók listája itt olvasható), aminek célja "nem csupán a véleménynyilvánítás, hanem kifejezetten a pszichológia által képviselt megalapozott tudás világos és hiteles közvetítése".

"Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy sokféle hang létezik szakmánkon belül, és nem helyes, ha néhány már ismertebb pszichológus nyilatkozata a pszichológia álláspontjaként értelmeződik. A különböző hangok között pedig elsősorban párbeszédre és vitára van szükség"
szép új világ
@Emmersson71: "Elől apa, hátul anya" Ez Qurva jó! Mondhatnák úgy is, hogy kettő az egyben. (bár ez utóbbi eléggé sokféle képen értelmezhető)
VASTAGBŐR
Szkeptikus gyerekeknél azért, egy "kik vagyunk táblára" sem telik.

Ez olyan, mint amikor bemonják a TV-ben, hogy a tudósok azt mondták, hogy... de megnevezve egy sincsen.

Bankszámlaszám az viszont van, adakozni gondolom lehet .. egyenlőre kirakat ember sincsen, meg nem valami nagy szám a weboldal sem. Az oltáskárosult autista dankórós gyerek különbet összerak az iróasztal mögött.

Legutóbb pont ezt hallotuk az oltással kapcsolatban .. ami viszont látványos, hogy a jó öreg konteósok megmaradtak,
azóta viszont Falus Feri bácsi koccolt az elők sorából, de továbbált a Föld nevű bolygóról Alsóújlaki Németh Tibike,
Bajkai Pistike meg sokan mások akik szinte csont nélkül hittek a tudománynak. Sokan pedig egy életre nyomorékok lettek.

Például a előző év dokiai legalább hülyét nem csináltak magukból, hogy olyan cuccról tettek állításokat, ami tesztelve sem volt, sőt még a leírás sem érhető el róla njtv piaci titok ... míg a képernyőn az operatív birkák szinte minden nap igen.
Nem sok különbséget látok az illegális dizájner kábítószer fogalma között.

Míg a sok puncimatyi "tudós" nem tudja cáfolni vagy megerősíteni olyan tudományos fórumokon keletkezett irományokat kutatási eredményeket, mint a science-direct.com, research-gate.net, doi.org .. inkább skippelgetnek .. konteóznak és böfögnek a mainstreamben elvonva a kibaszott figyelmed ..

A lapos földben én sem hiszek, de nem számít ...

szkeptikus.hu/kapcsolat
wiki.szkeptikus.hu/wiki/Kezd%C5%91lap

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.