Növekedni látszik a kormány­-kritikus Fidesz-tábor egy felmérés alapján.

Lassan már a fideszesek is a kormányt okolják az elszálló inflációért

Illusztráció: Pixabay.com

Elhalványulni látszik a kormány szankciós inflációról szóló propagandájának hatása – írja egy friss felmérés nyomán a Népszava. A Publicus Research eredményeit ismertetve azt írják:

A megkérdezettek 83 százaléka szerint a gyenge forint felelős az élelmiszerárak emelkedéséért.

Az egy hónappal korábbi Publicus-felmérésen még csak 75 százalék gondolta így a lap szerint. A másik jelentős változás pedig ez:

A kormány gazdaságpolitikáját április elején már 76 százalék okolta, pedig március elején még csak 65 százalékuk.

Tavaly decemberben alakult a mostanihoz hasonlóan a közvélemény a Népszava szerint. Az ellenzéki szavazók ugyanakkor e téren különösebben nem változtattak véleményükön az elmúlt hónapokban: december közepén, március elején és április elején egyaránt bőven 90 százalék feletti mértékben okolták a gyenge forintot és a kormány gazdaságpolitikáját a magas élelmiszerárakért.

A kormánypárti szavazók esetében viszont feltűnő, hogy már kevésbé elnézőek a kormánnyal szemben. Április elején 68 százalékuk a forintárfolyamot, 43 százalékuk pedig a kormány gazdaságpolitikáját hibáztatta az élelmiszer-drágulásért. Az árfolyamot március elején még csak 55, a kormányzati gazdaságpolitikát pedig csak 31 százalékuk okolta.

A brüsszeli szankciókról eközben még a decemberben mértnél is kevesebben – az akkori 47 százalék helyett csupán 43 százalék – gondolják most azt, hogy felelősek a hazai, uniós rekorder élelmiszer-drágulásért.

A lapnak a Publicus Research március 30.–április 4. között készítette a friss felmérést. Azt nem írják, hogy reprezentatív-e az ország teljes népességérre nézve.

Forrás: Népszava.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
talán elkezdődik valami, bár míg ennyí ostoba barom van az országban...
human
Múlkor láttam egy kriportot. Egy fidesz szavazót kérdeztek az inflációról. Határozottan elmondta, hogy szerinte a kormány is bőven felelős az árak növekedéséért, de - kapaszkodjon meg mindenki - ő továbbra is a fideszre szavaz, mert bírja Orbánt ahogy intézi a dolgokat.
Látható, hogy az emberek egy részének másodlagos a kormányzás minősége. Ennél fognosabb, hogy el tudja-e adni magát a miniszterelnök.
Nekem más az érték rendem, dehát ez a valóság.
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Spóroljunk a betűkkel, az új szó legyen ostobarom ;)
Béla333
Kizárt dolog, hogy egy hülyemagyar maffiahívő mást is lásson, mint amit az Arrogáns Tóni féle minisztérium eléjük rak...
Tonyróma
Így van a kormányt okolják,ha majd Orbánt fogják 2040-ben,akkor talán lesz valami.
ómió
A múlt hónapban nyilván ezért erősödött 1%-ot a támogatottsága!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.