Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy múlt hétvégi interjúban arról beszélt, Magyarország nem NATO-tagként viselkedik, ezért nem is kellene tanácsokat adnia Ukrajnának.

Árthat a magyaroknak Zelenszkij kijelentése – A NATO és EU tagok szerint a magyar politika oroszbarát
Kép: Pixabay

Az ukrán elnök az interjúban felidézte azt is, hogy Magyarország több alkalommal sem csatlakozott a NATO-s kezdeményezésekhez a háború kezdete óta, és ez veszélyt jelent. Zelenszkij szerint nem helyes, hogy Magyarország Oroszországot szövetségesének tartja, miközben a többi NATO-tagállam elhatárolódik tőle. Magyarországnak üzenve azt mondta:

Tehát ha önök jogilag tagjai a szövetségnek, de közben a gyakorlatban a szövetség ellen dolgoznak, akkor nem önöknek kellene tanácsokat adniuk azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna csatlakozhat-e a NATO-hoz, vagy sem. És nem kellene akadályokat sem elénk görgetniük.

Kaiser Ferenc egyetemi docens szerint nem mérvadó az ukrán elnök kijelentése. A biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint nyilván mindez nem tesz jót a magyar–ukrán kapcsolatnak, de azok eddig sem voltak kifejezetten jók.

Hozzátette, a nagyobb probléma az, hogy a NATO szövetségeseinek jelentős része is úgy látja, hogy a magyar politika oroszbarát,

sőt, ugye az EU-s tagállamok többsége is úgy látja, és ennek azért már gazdasági és egyéb következményei is lehetnek.

Forrás: Index

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nem Zelenszkij árt a magyaroknak hanem orbán és nyalonc csapata.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Nyírfa: bocsi de ki ez a zenebohóc?Az lenne a csoda ha megérné a békeszerződést.
csak úgy....
@Maccska: tégedd bután fognak elhantolni!
kereső
Kaiser Ferenc egyetemi docens szerint nem mérvadó az ukrán elnök kijelentése- akkor miért zizegtek rajta két napja, mint a zsizsik a lisztben? Hm...Kiküldtétek az egész troll hadsereget druzsba pjotral az élen. Megadta az "alaphangot" tegnap.
csipetke
@KisTehen: 11:50 Milyen infó? Hogy orbán és madárfejűlajcsika 0-24-ben farkat csóválnak puyinnak?Mert ezt nem kellett szivárogtatni,ezt mindenki tudja.
@KisTehen: 11:51 Azt is tudja mindenki,hogy mire Ukrajnát felveszik bárhova is, az még sok évbe fog telni, reméljük akkorra orbán már csak egy rossz álom lesz, ha esetleg még akkor mindig itt eszi a fene a nyakunkon, meg fogják oldani a szavazást az ilyen szarakodós orbán-félék nélkül is...
KisTehen
@csipetke: lemaradtál róla? így jártál :))
ómió
És mid így hazudja!? Trianon 2.0-t még nem "élesítik"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.