Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy múlt hétvégi interjúban arról beszélt, Magyarország nem NATO-tagként viselkedik, ezért nem is kellene tanácsokat adnia Ukrajnának.

Árthat a magyaroknak Zelenszkij kijelentése – A NATO és EU tagok szerint a magyar politika oroszbarát
Kép: Pixabay

Az ukrán elnök az interjúban felidézte azt is, hogy Magyarország több alkalommal sem csatlakozott a NATO-s kezdeményezésekhez a háború kezdete óta, és ez veszélyt jelent. Zelenszkij szerint nem helyes, hogy Magyarország Oroszországot szövetségesének tartja, miközben a többi NATO-tagállam elhatárolódik tőle. Magyarországnak üzenve azt mondta:

Tehát ha önök jogilag tagjai a szövetségnek, de közben a gyakorlatban a szövetség ellen dolgoznak, akkor nem önöknek kellene tanácsokat adniuk azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna csatlakozhat-e a NATO-hoz, vagy sem. És nem kellene akadályokat sem elénk görgetniük.

Kaiser Ferenc egyetemi docens szerint nem mérvadó az ukrán elnök kijelentése. A biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint nyilván mindez nem tesz jót a magyar–ukrán kapcsolatnak, de azok eddig sem voltak kifejezetten jók.

Hozzátette, a nagyobb probléma az, hogy a NATO szövetségeseinek jelentős része is úgy látja, hogy a magyar politika oroszbarát,

sőt, ugye az EU-s tagállamok többsége is úgy látja, és ennek azért már gazdasági és egyéb következményei is lehetnek.

Forrás: Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@csipetke: Érvek helyett sértődés, a magyar fél részéről! Valamint külügyérünk válasza!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Ja...hogy áthat...mert ugye egy normális közösség mindig egy kívülálló, háboruzó fél véleményére kéne adjon ...
...süketelés...
csipetke
És? Van olyan ember a Földön, aki ezt nem tudta?Ez régóta teljesen nyivánvaló. A NATO már hosszú évek óta nem oszt meg a magyar kormánnyal,azaz a fidesszel érzékeny adatokat, mert ruszkifüggők. Zelenszkij semmi olyat nem mondott,amit ne tudott volna mindenki..
Nessy
@csipetke: Érvek helyett sértődés, a magyar fél részéről! Valamint külügyérünk válasza!
qunta
@sgl: ékes ellenpélda vagy. 1.: v. nem vagy magyar; 2.: hamis az állításod, mert téged nyilvánvalóan nem védett meg az ártalmas dolgoktól /a jótól igen/
qunta
mindenki jobban járna , ha Celebs*kij és társai gyal. ásót ragadnának és irány a front.
Nyírfa
Az ukrán elnök kijelentése nem mérvadó? :D:D:D
Tudomásom szerint Orbán az, akit a nemzetközi politika krémje negligál, hozzáteszem, joggal!
csak úgy....
@Maccska: tégedd bután fognak elhantolni!
kereső
Kaiser Ferenc egyetemi docens szerint nem mérvadó az ukrán elnök kijelentése- akkor miért zizegtek rajta két napja, mint a zsizsik a lisztben? Hm...Kiküldtétek az egész troll hadsereget druzsba pjotral az élen. Megadta az "alaphangot" tegnap.
csipetke
@KisTehen: 11:50 Milyen infó? Hogy orbán és madárfejűlajcsika 0-24-ben farkat csóválnak puyinnak?Mert ezt nem kellett szivárogtatni,ezt mindenki tudja.
@KisTehen: 11:51 Azt is tudja mindenki,hogy mire Ukrajnát felveszik bárhova is, az még sok évbe fog telni, reméljük akkorra orbán már csak egy rossz álom lesz, ha esetleg még akkor mindig itt eszi a fene a nyakunkon, meg fogják oldani a szavazást az ilyen szarakodós orbán-félék nélkül is...
ómió
És mid így hazudja!? Trianon 2.0-t még nem "élesítik"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.