Az indokolás szerint ugyan “a Kormány elkötelezett a magyar munkavállalók munkahelyeinek megőrzése mellett”, mégis szükségét látja annak, hogy külön jogszabályban rögzítse a külföldi “vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása átlátható szabályozási kereteit”.

Törvénnyel csábítanák Orbánék Magyarországra a külföldi vendégmunkásokat
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A HVG cikke szerint a törvényjavaslat idén november elsején lépne életbe és az tisztázza az olyan fogalmakat, mint vendégmunkás, foglalkoztató, és kedvezményes foglalkoztató, amely nem más, mint “a Kormánnyal érvényes stratégiai partnerségi megállapodással rendelkező foglalkoztató, továbbá amelyik “nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházást valósít meg”, illetve amely a Kiemelt Exportőr Partnerségi Program keretében működik.

A magyar munkavállalók munkahelyeinek megőrzése érdekében

– ezzel a mondattal kezdődik a kormány honlapján közzétett törvénytervezet, amely valójában nem másról szól, mint “a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról”.

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is arról beszélt, hogy a magyarok nem elég mobilisak, „zsigerből" nem szeretnek költözni, márpedig a betöltetlen munkahelyek jellemzően mobilis munkaerőt kívánnak. Ezért

az államtitkár szerint a következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség Magyarországon.”

Forrás: HVG

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A söpredéknek már kellenek a "migráncsok" ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
HAHAHAHA és ki lesz az a bolond,aki pár százezer szartseérö forintér elmegy magyar rabszolgának?
ómió
Eljött a "hazai munkaerőszűke" időszaka is!?
Emmersson71
@KisTehen: Elvileg a vezérednek is fontos volt..amíg kampánydumaként benyaltad! Most telibe fossa a pofádat, te pedig boldogan nyalogatod a szádat.
teuton
Nocsak!!! Akkor az oriasplakatok ("Ha Magyarorszagra jössz, ne vedd el a magyarok munkajat!") valojaban kamupropaganda volt, hogy milliardokat lehessen a közpenzböl "legalisan" maganzsebekbe lapatolni? Mit szol ehhez a papagajkorus, hol maradnak az egybites birkak gyalazkodasai a kormanydöntes miatt???
Yoda69
@KisTehen: Marha, neked az fel sem tunik, hogy egesz idaig a migransok ellen uszitott a kedves vezetőd, sot meg tegnap is kihirdette az uj jelszot: "no migrant, no gender, no war"
Most meg 500 ezer migrans behozasarol aradozik? Ne legyel mar ennyi vakmarha!
Yoda69
@teuton: Pontosan. Ezt csak az olyan 1 bites idiotak nem ismertek fel azonnal, mint @KisTehen: es a hozza hasonló felkegyelmu fideSS farkok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.