Az indokolás szerint ugyan “a Kormány elkötelezett a magyar munkavállalók munkahelyeinek megőrzése mellett”, mégis szükségét látja annak, hogy külön jogszabályban rögzítse a külföldi “vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása átlátható szabályozási kereteit”.

Törvénnyel csábítanák Orbánék Magyarországra a külföldi vendégmunkásokat
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A HVG cikke szerint a törvényjavaslat idén november elsején lépne életbe és az tisztázza az olyan fogalmakat, mint vendégmunkás, foglalkoztató, és kedvezményes foglalkoztató, amely nem más, mint “a Kormánnyal érvényes stratégiai partnerségi megállapodással rendelkező foglalkoztató, továbbá amelyik “nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházást valósít meg”, illetve amely a Kiemelt Exportőr Partnerségi Program keretében működik.

A magyar munkavállalók munkahelyeinek megőrzése érdekében

– ezzel a mondattal kezdődik a kormány honlapján közzétett törvénytervezet, amely valójában nem másról szól, mint “a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról”.

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is arról beszélt, hogy a magyarok nem elég mobilisak, „zsigerből" nem szeretnek költözni, márpedig a betöltetlen munkahelyek jellemzően mobilis munkaerőt kívánnak. Ezért

az államtitkár szerint a következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség Magyarországon.”

Forrás: HVG

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A söpredéknek már kellenek a "migráncsok" ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A söpredéknek már kellenek a "migráncsok" ?
lusta
Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. Ezen egy jól behatárolható kör milliárdokat keresett.
izéke
Ha az EU csinálja akkor fúj,ha a magyarok akkor vivááá! Öcséd hívjon apunak orbán!
Nessy
Nem mobilisak a magyarok! Tessen mondani, mi lenne ha nem kínai, bangladesi dolgozóknak építenének munkásszállásokat, hanem a magyar dolgozóknak, Valamikor remekül működött! A párttitkár apukák még talán emlékeznek rá.
teuton
@Maccska: Analfabeta vadbarom, körülneztel mar a fociklubokban,m hany feherember van es mennyi nem feher? Azok nem vendegmunkasok???
drrotf
Ezek után kijelenthető, hogy a migránsok nem veszik el a magyarok munkahelyeit, és nem csökkentik a bérszínvonalukat?Már csak az asszonyainkat és lányainkat kell megvédenünk és nincs több kifogás a migráció ellen?Ez utóbbira sem kell már odafigyelni, mert a rendőrök és polgárőrök jól megvédik az erre rászorulókat, adta hírül a rádió a minap.
Yoda69
Ez a rohadt görény szemrebbenes nelkul hazudik a magyar munkavallalok szemebe. Vajon hogy orzi meg a magyar munkahelyeket, ha 500 ezer migransot hoznak be az orszagba?
Péter2
Ez nem jó a magyar munkavállalóknak , mert lenyomja a béreket , nem kicsit , ámbár már azok a cégek akik erre fele orientálódnak ,ember , vagy munka nélkül maradnak , mert az olcsó munkaerő silány munkavégzéssel jár együtt , vagy a termékek rovására megy , vagy ha pl építőipar stb akkor meg a kivitelezés minőség sínyli meg, és egyre kevesebb lesz a megrendelő és a végén zárhat a cég, vállalkozás stb . ! Erre volt egy jó példa, pedig még a 80 évekbe történt , Győrben a magyar vagon és gépgyárban , az eset nem ugyan az, de a végeredmény igen. A szoci rendszerbe valami nagyokos kitalálta , hogy vendégmunkásokat kell hozni ,csereprogram keretébe , hát hoztak kínaiakat , velük semmit nem értek , dologtalan egy népség volt, és lusták , amit tudtak mindent összeköpködni , meg késelni a saját szállásukon , aztán 1 év után menesztették őket , mikor már a Győr külterületi kertes házaikból lopták a kutyákat , élelem gyanánt , utána hoztak lengyel munkásokat , azokkal nem volt baj , dolgoztak is rendesen , de olcsóbban , és lenyomták üzemegységenként a béreket , a magyar munkavállaló , meg gyáregységeken belül kereste , hogy hol marad meg a régi bére . Egy megoldás létezik , meg kell fizetni a magyar munkavállalót , akkor nem megy el külföldre évente 100 ezrével dolgozni , és megélhetővé kell tenni az országot ! Nem is tudom a NER által, soha nem látott sikerorientációban van az ország , akkor mért nem szavazzák meg az európai béreket pedig 2/3 van 1 óra alatt megvolna !
balos
Amikor ezt a "libsik" forcirózták,akkor az új nyilasok felvoltak háboródva,most viszont miután elűzték a munkaerő nagy részét akkor nemzethy maszlaggal kűrítve hozzák be a kutya húson élőket!Remélem a támogatóik megtalálják a nekik megfelelő munka és térdelőt!Nehogy a szájer-mayer lik nélkül vegetáljon!
simmering73
@KisTehen: A szátokba vizel a nemzetmegvezetőtök. HAHAHA
orsos vendel
Te szemet orsos !!! Lefujatod könnygazzal a gyerekeeket ???
csak úgy....
HAHAHAHA és ki lesz az a bolond,aki pár százezer szartseérö forintér elmegy magyar rabszolgának?
ómió
Eljött a "hazai munkaerőszűke" időszaka is!?
Emmersson71
@KisTehen: Elvileg a vezérednek is fontos volt..amíg kampánydumaként benyaltad! Most telibe fossa a pofádat, te pedig boldogan nyalogatod a szádat.
teuton
Nocsak!!! Akkor az oriasplakatok ("Ha Magyarorszagra jössz, ne vedd el a magyarok munkajat!") valojaban kamupropaganda volt, hogy milliardokat lehessen a közpenzböl "legalisan" maganzsebekbe lapatolni? Mit szol ehhez a papagajkorus, hol maradnak az egybites birkak gyalazkodasai a kormanydöntes miatt???
Yoda69
@KisTehen: Marha, neked az fel sem tunik, hogy egesz idaig a migransok ellen uszitott a kedves vezetőd, sot meg tegnap is kihirdette az uj jelszot: "no migrant, no gender, no war"
Most meg 500 ezer migrans behozasarol aradozik? Ne legyel mar ennyi vakmarha!
Yoda69
@teuton: Pontosan. Ezt csak az olyan 1 bites idiotak nem ismertek fel azonnal, mint @KisTehen: es a hozza hasonló felkegyelmu fideSS farkok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.