Világos beszédnek, de egyben elfogadhatatlan zsarolásnak nevezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton közösségi oldalán azt a brüsszeli üzenetet, hogy ha Magyarország nem változtat a háborúval, migrációval és gyermekvédelemmel kapcsolatos álláspontján, továbbra is visszatartanák az uniós pénzeket.

Dömötör Csaba elfogadhatatlan zsarolásnak nevezte a brüsszeli pénzek visszatartását
Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra reagál az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba a bejegyzésben közzétett videóban úgy fogalmazott: "egyre többször bújnak ki a szögek a zsákból". Miután Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette az álláspontját három meghatározó kérdésben, a Magyarország elleni kampány egyik fő szószólója belengette, hogy ez milyen következményekkel járna – jelentette ki.

Emlékeztetett:

a miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormányon múlik, akkor nincs migráció, nincs háború és a gyermekvédelem ügyében is kitartanak. Erre Daniel Freund, aki egy zöld EP-képviselő nyersen és egyszerűen annyit reagált, hogy akkor nincs uniós pénz Magyarországnak

- tette hozzá.

Dömötör Csaba rámutatott: nem egy "kóbor" véleményről van szó, mert Daniel Freund azon túl, hogy európai parlamenti képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság egyik hangadója, aki mindig élen járt, ha a Magyarország elleni szankciókról volt szó. Jön majd a napokban egy brüsszeli küldöttség is Budapestre, annak is tagja lesz.

A kormánypárti politikus tájékoztatása szerint magyar kormány ősszel 17 helyen módosította a törvényeit a megállapodás érdekében, a héten az Országgyűlés módosította az igazságszolgáltatási jogszabályokat is.

Ha ezek után sem érkeznek Magyarországra az uniós források, annak semmi köze nem lesz a demokráciához és a jogállamisághoz. Sokkal inkább ahhoz, hogy a kormány nem adja be a derekát a háború, a migráció és a gyermekvédelem ügyében

- hangsúlyozta Dömötör Csaba.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Dömdömdöm, mondta a kis hatökör, és elballagott a legelőt lopó csordája után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A fidesz miatt lesz ez az ország Európa Észak Koreája.
csak úgy....
@vacsi: kendnek több foga lehet mint esze!
NKF
Az egész EU egy gennyláda! Az amcsik diktálnak és a sok tetűt megvették kilóra!
Soha nem hittem volna,hogy ennyi barom állat legyen Európába!
teuton
@vacsi: Analfabeta! Aki fizet, annak a zenejet kell jatszani! A sok kocsmazas közben erröl nem hallottal? Akkor masik peldat mondok: A kurvat az baszhatja, aki fizet! Ezt ugye ismered???
teuton
@NKF: Ki lehet lepniaz Uniobol ! Irany a Donbasz, mehetsz jopenzert agyutölteleknek, nem kell az unios penze varni!!!
ómió
Na, végre, hogy ő is felismerte, miről van szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.