Világos beszédnek, de egyben elfogadhatatlan zsarolásnak nevezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton közösségi oldalán azt a brüsszeli üzenetet, hogy ha Magyarország nem változtat a háborúval, migrációval és gyermekvédelemmel kapcsolatos álláspontján, továbbra is visszatartanák az uniós pénzeket.

Dömötör Csaba elfogadhatatlan zsarolásnak nevezte a brüsszeli pénzek visszatartását
Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra reagál az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba a bejegyzésben közzétett videóban úgy fogalmazott: "egyre többször bújnak ki a szögek a zsákból". Miután Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette az álláspontját három meghatározó kérdésben, a Magyarország elleni kampány egyik fő szószólója belengette, hogy ez milyen következményekkel járna – jelentette ki.

Emlékeztetett:

a miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormányon múlik, akkor nincs migráció, nincs háború és a gyermekvédelem ügyében is kitartanak. Erre Daniel Freund, aki egy zöld EP-képviselő nyersen és egyszerűen annyit reagált, hogy akkor nincs uniós pénz Magyarországnak

- tette hozzá.

Dömötör Csaba rámutatott: nem egy "kóbor" véleményről van szó, mert Daniel Freund azon túl, hogy európai parlamenti képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság egyik hangadója, aki mindig élen járt, ha a Magyarország elleni szankciókról volt szó. Jön majd a napokban egy brüsszeli küldöttség is Budapestre, annak is tagja lesz.

A kormánypárti politikus tájékoztatása szerint magyar kormány ősszel 17 helyen módosította a törvényeit a megállapodás érdekében, a héten az Országgyűlés módosította az igazságszolgáltatási jogszabályokat is.

Ha ezek után sem érkeznek Magyarországra az uniós források, annak semmi köze nem lesz a demokráciához és a jogállamisághoz. Sokkal inkább ahhoz, hogy a kormány nem adja be a derekát a háború, a migráció és a gyermekvédelem ügyében

- hangsúlyozta Dömötör Csaba.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Dömdömdöm, mondta a kis hatökör, és elballagott a legelőt lopó csordája után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Természetesen a nagyon Nemzethy várbeli desznyó vétói elfogadhatóak és még véletlenül sem zsarolás.
Béégess még valamit Dömötör.
Birkáitoknak kell az abrak.
Egyébként nektek tolvaj banda tudod mi jár egy rőf kötél.
De azért van számodra egy örömhírem Nagy Hím Tag társad okán.
uploads.disquscdn.com/images/662a6093264703a5c368717dfba9cb77df3ca6e6958f0a7fdc1d89dc694a0292.jpg
Nyírfa
Dömdömdöm, mondta a kis hatökör, és elballagott a legelőt lopó csordája után.
csak úgy....
csabi, tegnap még mást hazudott közületek valaki,- legalább dugnátok össze a buta buksitokat és valami hasonlókat hazudoznátok..
jáger laszló
Dömötör lobbizik az uniós pénzekért
Hát nem sok sikerrel!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Dörmög a dömötör a kormány szószegéséről, amely egy egész országot ültet a szégyenpadra a csatlakozási szerződés megszegése miatt. Hitvány, bitangok- akik az ország népével takaróznak, mert saját cselekedeteiket nem vállalják fel.
kereső
@sgl: arról nnem is beszélve, hogy Bpest még a Lánchid felújitásra sem kapta meg a 6 milliárdot. Vajh mennyibe fájt nekünk ez a legújabb "konzervativ"= gyülevész fasiszta banda dzsembori, amelyen orbán bejelentkezett a világ fasisztáinak vezetésére?
kereső
@Horizont: Az" Alapjogokért " gittegylet=orbán hazugságát terjesztői, közpénzből működnek.
justhpeter
Megint össze-vissza makogsz Dörmögő ! Nem emlékszem, hogy én valaha is kormányoztam volna Magyarországot. Ez annál fogva is igaz, hogy ha valaha kormányoztam volna, ti a mai napig töltenétek az életfogytiglani várfogságot. Tehát engem nem sért sem az Unió, sem Daniel Freund, akinek a véleményét egyébként több millióan osztjuk.
vacsi
Tökéletesen igaza van! Mi ez, ha nem zsarolás?!
Qqberci
Dörmike, talán nem kellene lopni - csalni - hazudozni...
simmering73
A fidesz miatt lesz ez az ország Európa Észak Koreája.
csak úgy....
@vacsi: kendnek több foga lehet mint esze!
NKF
Az egész EU egy gennyláda! Az amcsik diktálnak és a sok tetűt megvették kilóra!
Soha nem hittem volna,hogy ennyi barom állat legyen Európába!
teuton
@vacsi: Analfabeta! Aki fizet, annak a zenejet kell jatszani! A sok kocsmazas közben erröl nem hallottal? Akkor masik peldat mondok: A kurvat az baszhatja, aki fizet! Ezt ugye ismered???
teuton
@NKF: Ki lehet lepniaz Uniobol ! Irany a Donbasz, mehetsz jopenzert agyutölteleknek, nem kell az unios penze varni!!!
ómió
Na, végre, hogy ő is felismerte, miről van szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.