Ujhelyi István közösségi oldalán számolt be arról, hogy az agrárminiszter beismerte, még nincsenek kiírva az új uniós pályázatok.

Ujhelyinek igaza lett: "Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón még hazugsággal vádolt meg ezért a kijelentésemért"Fotó: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Az EP-képviselő választ kapott az agrárminiszternek feltett írásbeli kérdésére, miután Gulyás Gergely hazugsággal vádolta.

 Tovább próbál sunnyogni a Fidesz-kormány az agrárfejlesztési pályázatok késlekedése ügyében, de már egyre kevésbé képesek tartani a félrebeszélés és a hazugság paravánját. Nagy István agrárminiszter egy írásbeli kérdésemre küldött – egyébként kifejezetten korrekt – válaszában tulajdonképpen beismerte, hogy az általam hivatkozott pályázatok még valóban nincsenek kiírva, azokra csak később kerül majd sor. Mindez azért ellentmondásos, mert Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón még hazugsággal vádolt meg ezért a kijelentésemért

- fogalmazott bejegyzésében Ujhelyi.

Ujhelyi az elmúlt napokban arra hívta fel a nyilvánosság figyelmét, hogy "bár zavartalanul rendelkezésre állnak az agrárfejlesztési pénzek, a kormány mégis direkt csúsztatja a pályázati kiírásokat".

Véleménye szerint ennek oka feltehetően az, hogy "a nyomasztó költségvetési hiány miatt nem akarnak egyelőre súlyos önrész-kifizetésekbe bocsátkozni".

Hangsúlyoztam, hogy a területalapú támogatások természetesen érkeznek és el is jutnak az érintettekhez, viszont a tavaly november elején jóváhagyásra került stratégiai terv alapján elindítható pályázatok továbbra sincsenek kiírva, az elvétve található – még nyílt – agrárpályázatok mindegyike még az előző költségvetési ciklusra vonatkozik. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a legutóbbi Kormányinfón mindezt hazugságnak minősítette, kétségbe vonta a nálam jelentkező gazdák létezését és azt állította, hogy az agrárpályázatok zavartalanul folynak; egyedül annyit ismert el, hogy a jogállamisági vita miatt történt befagyasztások ezeket a forrásokat valóban nem érintik. (Ami önmagában nagy előrelépés, mert hónapok óta „Brüsszelre” mutogatnak a pályázatok csúszása miatt; most legalább azt elismerik végre, hogy ezeknek a forrásoknak a sorsa csakis a magyar kormánytól függ)

- tette hozzá. Mint írja, a ki nem írt agrárpályázatok ügyének tisztázása érdekében Nagy István agrárminiszterhez fordult, aki a napokban küldte meg írásos válaszát a kérdéseire.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Újhelyinek mindig igaza van. Ez a két fideszfaszszopó meg csak hagy örjöngjön itt.
Toller Béla
Gulyásnál kevés cinikusabb ember él a Földön. Általában nem túl hsszú életűek, de ez a mienk még nem talált magánál nagyobb ragadozóra...
NKF
Újhülye már csomagolhat Brüsszelből! Amúgy meg köcsög bolsi fasz!
Pártja sincs,milyen alapon,kinek a nevében ugat ez a bukott komcsi ?
simmering73
Újhelyinek mindig igaza van. Ez a két fideszfaszszopó meg csak hagy örjöngjön itt.
Pálinkás Pál
" Hangsúlyoztam, hogy a területalapú támogatások természetesen érkeznek és el is jutnak az érintettekhez, " no,amíg ezt nem szüntetik meg ,addig minden csak a szar simogatása, bármely oldal hazudja...majd ha termés alapú lesz,akkor a paraszt is kénytelen lesz dolgozni a pofázás helyett...
ómió
"Bár zavartalanul rendelkezésre állnak az agrárfejlesztési pénzek"!? Hol!? Ott, ahova a tolvajbolsi brüsszeli banda ellopta a Magyarországnak járó forrásokat!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.