Szijjártó Péter Pekingben tárgyal hétfőn – jelentette be a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter "kritikus fontosságú témák" ügyében tárgyal.

Szijjártó Péter kritikus fontosságú témák miatt rohan Kínába

Fotó: MTI/Kovács Attila

"Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking. Érkezés ottani idő szerint éjjel, holnap pedig kritikus fontosságú témák a napirenden.

Talán a három legfontosabb:

1. A szomszédunkban háború zajlik, Európát egy háborús pszichózis tartja fogva, ezért különös jelentősége van a békepárti erőfeszítéseknek, melyeket folyamatosan erősíteni kell. A kínaiak által előterjesztett béketervet mi támogatjuk, két okból is: egyrészt mert a békéről szól, másrészt pedig azért, mert van. Végre valami, ami nem a háború folytatásáról, hanem annak lezárásáról szól.

2. Mi nem szeretnénk, ha Európa és Kína kapcsolata elmérgesedne. Mi nem kockázatként tekintünk Kínára, hanem egy olyan országként, mellyel való együttműködés óriási lehetőségeket jelent számunkra.

A nyugat-keleti (európai-kínai) gazdasági együttműködésben igenis létrejöhet olyan munkamegosztás, amely előnyös mindenki számára. Erre kiváló példa Magyarország, hiszen:

3. Hazánk az egymásra épülő nyugat-európai és kínai beruházások találkozási pontjává vált. Mi világosan értjük: az európai autóipar nem tud sikeresen átállni az elektromos korszakra a kínai beszállító vállalatok részvétele nélkül. Márpedig ha nem tudja a világ átállítani a közlekedést elektromos alapokra, kár álmodozni a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréről" – írta a közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Forrás: Facebook

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Fedősztorinak is gyenge.
Az tuti, hogy látogatás valójában nem a felsorolt "kritikus fontosságú" (?) témák miatt, hanem más, nem publikus, okból történik . Pl. akku. gyárak megvalósítása körüli problémák miatt .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Primitiv kis buzi, de nem probléma a pulover kinai utánzat, nem kell irigyelni hahahahhahahah,,
Nessy
Ahogy Lázár mondta, "nem barátkozunk a Siemenssel", így lehet, hogy külügyérünk kínai mozdonyokról tárgyal dupla áron!
Béla333
Nyilván megint valami olyan aljas dologról tárgyalnak, ami káros az országunkra nézve.
Mert ezek a mocskos szemét hazaárulók csak ehhez értenek, a hülyemagyar maffiahívők teljes megelégedettségére!
ómió
Csupa Magyarországot érintő lényegi szempontok!? Hát, akkor, ez "efftársilag érdektelen"!
bence
Hogy miért nem tud a kakadut szállító gép meghibásodni repülés közben ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.