Szijjártó Péter Pekingben tárgyal hétfőn – jelentette be a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter "kritikus fontosságú témák" ügyében tárgyal.

Szijjártó Péter kritikus fontosságú témák miatt rohan Kínába

Fotó: MTI/Kovács Attila

"Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking. Érkezés ottani idő szerint éjjel, holnap pedig kritikus fontosságú témák a napirenden.

Talán a három legfontosabb:

1. A szomszédunkban háború zajlik, Európát egy háborús pszichózis tartja fogva, ezért különös jelentősége van a békepárti erőfeszítéseknek, melyeket folyamatosan erősíteni kell. A kínaiak által előterjesztett béketervet mi támogatjuk, két okból is: egyrészt mert a békéről szól, másrészt pedig azért, mert van. Végre valami, ami nem a háború folytatásáról, hanem annak lezárásáról szól.

2. Mi nem szeretnénk, ha Európa és Kína kapcsolata elmérgesedne. Mi nem kockázatként tekintünk Kínára, hanem egy olyan országként, mellyel való együttműködés óriási lehetőségeket jelent számunkra.

A nyugat-keleti (európai-kínai) gazdasági együttműködésben igenis létrejöhet olyan munkamegosztás, amely előnyös mindenki számára. Erre kiváló példa Magyarország, hiszen:

3. Hazánk az egymásra épülő nyugat-európai és kínai beruházások találkozási pontjává vált. Mi világosan értjük: az európai autóipar nem tud sikeresen átállni az elektromos korszakra a kínai beszállító vállalatok részvétele nélkül. Márpedig ha nem tudja a világ átállítani a közlekedést elektromos alapokra, kár álmodozni a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréről" – írta a közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Forrás: Facebook

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Fedősztorinak is gyenge.
Az tuti, hogy látogatás valójában nem a felsorolt "kritikus fontosságú" (?) témák miatt, hanem más, nem publikus, okból történik . Pl. akku. gyárak megvalósítása körüli problémák miatt .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Fedősztorinak is gyenge.
Az tuti, hogy látogatás valójában nem a felsorolt "kritikus fontosságú" (?) témák miatt, hanem más, nem publikus, okból történik . Pl. akku. gyárak megvalósítása körüli problémák miatt .
Giovanni Alba
@Sziszifusz: ma, 10:37
Lavrovnak nem lesz éppen akkor Pekingben valami halaszthatatlan dolga?
Macskaszem
Mik azok a békepárti erőfeszítések te makákó? Hogy mantrázzátok legyen béke, legyen béke?
Küldjétek haza az oroszokat bammeg: Vagy majd úgy csináltok mint 89-ben amikor az MSZMP-nek köszönhetően már javában vonutak ki az oroszok, de Orbán azóta is azt hazudja, hogy ő küldte őket haza?
lusta
Hülye likból hülye szél fúj.
Például egy apróság. Miért nem Ingolstadtban épül a nagy kínai akksigyár? A nagy Európa-Kína gazdasági fellendülés érdekessége, hogy a kínai lovetta 20%-a nálunk landol. Van 3 millió nemzethy matyar gyapjas, ki szeret gyarmati sorban élni. Sajnos van olyan 2,5 millió honfitársunk, akiket ez nem érdekli.
human
"A nyugat-keleti (európai-kínai) gazdasági együttműködésben igenis létrejöhet olyan munkamegosztás, amely előnyös mindenki számára. "

Milyen kölcsönyös előny?
Talán az a FUDAN egyetem amit a magyar állam építene magyar adófizetők pénzéből külföldi gazdag diákoknak? Építse Kína a saját pénzén és működtesse ő.
Vagy ott van a Kínának épített vasútvonal aminek a költsége soha nem fog megtérülni.
tutsek a vérbíró
Szélesebbre kell tárni az unión a kiskaput elvtársak, ez így nem mehet tovább! A hülyék úgyis csak tátott szájjal nézik!
Néro2
Mi van harci kakadu még sem utalták a Mao könnye jutalékot a kialkudott összegben?
Más kritikusan fontos dolgod nem igen lehet Kínában.
Vagy várjá ! Valamit megtudtál az EU-rosszadban és most szaladsz besúgni. Mondjuk jobb ha két kín-tüntetés feszül a mellkasodon mintha egy még többet érőnek tarthatod magad.
Te figyelj ha már ott vagy kérdezd már meg mi legyen a hasznavehetetlen Peti pumpáiddal hátha legalább féláron visszaveszik.
Béla333
Újabb tízezer alvásjavítót akar venni, aranyáron...
Nem jön az a fránya Uniós pénz és éhes a nyáj...
csak úgy....
@Maccska: akkor ezért nyomod annyira a rizsát? :) töröggy többet a kecskéddel és tanulgass töle ! -pld. azt,hogy nem mekegsz bele abba, amihez hülyevagy!
lusta
@Béla333: Nem jön, hát nem jön. Az éhes nyáj, majd ilyen-olyan ötletektől vezérelve, adó, elveszünk valakitől, törvényileg, meg lesz etetve. A gond a nagy beígért beruházásokkal van. A milliárdos támogatások megérkezése után valósulnak meg ezek. A nagy cégek úttörő becsület szóra, majd odaadjuk a milliárdokat a beruházásokra, érdemben nem csinálnak semmit. Csak a látszat megy. Kapirgálják a földet, a beruházás üteme álmos tempóban halad.Uniós lovetta nélkül itt nem lesz semmi sem. Az egy másik történet, hogy az előbb említett beruházásokhoz szükséges tulajdonviszony már rendezett lett, nehogy valaki beleugasson. A násik gond az ezen okok miatti alkotmányos költség elmaradása.
Nyírfa
Ha netán hitelért ugrik be, érdekelne, kap-e tulajdonjogot Kína magyar területekre, vagyonelemekre.
Pálinkás Pál
rohadt hazaáruló tetű...váltás után fellógatni..
human
@Sziszifusz: Én attól tartok kínai hitel felvételét készítik elő.
tothjani
Ha Fasiszták összefognak a kommunistákkal akkor az békéhez vezet??
Na ezen meglepödnék!!
simmering73
@Maccska: Neked egy kétnapos munkahét is hirtelen halálhoz vezetne. Mi lenne veled Kínában?
kulabombaafityiszre
Magyarul.Most kinai segget ment nyalni,kakadu.
csak úgy....
@Maccska: te meg csak baromságokon agyalsz, meg is van az eredménye, te kecsketoxó seggfej kódis!
Ditrich
Mi ez az állandó nyali Petike Kínának meg Oroszországnak ennek a két sötét Orwelli diktatúrának? Tényleg igaz hogy madarat tolláról embert barárjáról! Olyanokkal ,,haverkodtok,,amilyenek ti magatok is vagytok
Illetve inkább kellő súly hiányában csak szeretnétek lenni!
Eladott Ország
"az európai autóipar nem tud sikeresen átállni az elektromos korszakra a kínai beszállító vállalatok részvétele nélkül", de ez nem jelenti azt, hogy kis hazánk akkumulázor gyarmat legyen, amikor se energiája, se vízkészlete se nyersanyaga sincs hozzá ,a lítium, a nikkel, a kobalt, a grafit és mangán. Orbáni zsákutca: a vas és acél országa után most épp az akkumulátorgyárak országa leszünk?!
Eladott Ország
Jó kis együttműködés várható a gazdaságilag szuper fejlett Kínáva, mi adjuk nekik a rabszolga munkát (de lehet hogy az is keletről jön ) a termőföldeket lebetonozni, a környezetünket és egészségünket, az adómentességet, a támogatásunkat, az infrastruktúránk fejlesztését, hogy legyen elég áramuk, vizük a gyáraikhoz, utak a kamionokhoz. Aztán amikor már jól kihasználtak odébb állnak.Szép kis kölcsönös, kiegyensúlyozott együttműködés, ebbe akár bele is lehet dögleni. Mi leszünk Kína gyarmata, de nem érdekes, mert a fidesz úri osztály ettől még jól fog élni. A pénzt meg kilapátolják a kínaiak. Lopni ment. Nagyban lopni. Pótolni kell a nyugati pénz kiesését. De megint ott minket fognak meglopni, mint már annyiszor. Jó lenne, ha minden hazai termálfürdő mellett akkumulátorgyár létesülne a megbonthatatlan kínai-magyar barátság jegyében! Hajdúszoboszlón, meg néhány évtized múlva gyógyvíz helyett a homokot fogjuk egymásra szórni!
Eladott Ország
Azért ennek a kakadunak inkább mégis a honvédelem valamint az atomenergia kérdéseivel kellene foglalkoznia. A termelés meg a mérnöki tudományok terén semmi alapja nincs, nincs mire hivatkozni, elveszett ember. Az elektromos autót sem, az akksikat sem, a következő generációt sem Kína találta fel, és nem is fogja feltalálni. Ez szinte ezer százalék ! És vele ellentétben, Európa, Ukrajna itt van a szomszédban ! A gyógyszerekhez viszont nagyon ért! Különösen a kínai vakcinákoz és a horkolásgátló készülékekhez! Társ-feltalálók a nyunyóval, Gogolák elvtársnővel.
gina
Primitiv kis buzi, de nem probléma a pulover kinai utánzat, nem kell irigyelni hahahahhahahah,,
Nessy
Ahogy Lázár mondta, "nem barátkozunk a Siemenssel", így lehet, hogy külügyérünk kínai mozdonyokról tárgyal dupla áron!
Béla333
Nyilván megint valami olyan aljas dologról tárgyalnak, ami káros az országunkra nézve.
Mert ezek a mocskos szemét hazaárulók csak ehhez értenek, a hülyemagyar maffiahívők teljes megelégedettségére!
ómió
Csupa Magyarországot érintő lényegi szempontok!? Hát, akkor, ez "efftársilag érdektelen"!
bence
Hogy miért nem tud a kakadut szállító gép meghibásodni repülés közben ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.