A munkaerőpiacon felütötte a fejét a strukturális munkanélküliség és több esetben elfogyni látszanak a munkaerő-tartalékok – fogalmazott az Indexnek Pásztor Szabolcs.

Az Orbán-kormány túlélhette az első igazi válságát

A vezető elemző szerint Magyarország elkerüli a tényleges recessziót, de csak a későbbi negyedévekben lehet majd kitapintható valamifajta szerény növekedés.

Kedden érkezik a legfrissebb idei első negyedévet összesítő GDP-adat. A legutóbbi két negatív bruttó hazai termékre vonatkozó adatok miatt a magyar gazdaság technikai recesszióban van.

Az Orbán Viktor által vezetett kormányoknak még globális gazdasági visszaeséssel nem kellett szembenézniük, ám fontos arra kitérni, a technikai recesszió mint közgazdasági kifejezés elsőre nem hangzik túl jól, ugyanakkor az Oeconomus elemzője az Indexnek leszögezte, hogy a magyar gazdaság esetén jelenleg ez inkább stagnálást jelent. „

Maga Orbán Viktor miniszterelnök is két kulcsterületet jelölt ki a magyar gazdaságnak: a munkaerőt és az energetikát. Míg az előbbi esetén 500 ezer pluszfőt várnak, az utóbbinál úgy számolnak, hogy 55 százalékkal nő majd 2030-ra az ország energiaigénye. Ám azt is egyértelmű célként tűzték ki, hogy az évtized végére el kell érni az uniós fejlettség 90 százalékát, és ezzel a 20. helyről a 16. helyre felzárkózni az országnak a fejlettségi rangsorban.

Forrás: Index

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ebbe mi a túlélés...?...kozmetikázott ,kamu adatok...a " túlélésük " záloga a töketlen ellenzék...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Te direkt hazudod másokra a tetvesbolsi efftársaidat - még Internacionálé-éneklés közben is(?) - vagy ezt csak a gyógyíthatatlan elmebajod teszi veled!?
Aki Én
@ómió: Te direkt tagadod a tetvesbolsi efftársaidat - még Internacionálé-éneklés közben is(?) - vagy ezt csak a gyógyíthatatlan elmebajod teszi veled!?
Németh István
Nem az Orván Viktor Miniszterelnök élte túl az un. első igazi válságát >> hanem MAGYARORSZÁG sikeresen kerűlt ki a moslék balliberális tolvajok okozta nemzeti csőd helyzetből! Azóta van, létezik az ország és virulnak a polgárok, mi több még jobban virulhatnának ha a moslék kártákony állatok nem lennének az ország bugyeláűrisának kárára >> amindenféle aljas hazaáruló megnyilvánulásaikkal!
Az usa-nató, Eu.vezetése , az usa nagykövete döügöljön meg!
kereső
@Dr. Proktor: 09:06 )))))))))))))))))))))))))))))))!!! a nap kommentje!
ómió
@Aki Én: Gyógyíttasd magad, elmebeteg bolsi lopótök! Vagy már a dilidokik mind végleg lemondtak rólad!?
Németh István
Hát ez a gép hülye! Az Orván, nyilván ORBÁN! EZT CSAK A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT JEGYZEM MEG!! NEM KÉZZEL ÍROTT MINT A LILIKÉTEK TRIKÓJA!!
KÜLÖNBEN MEGGYŐZŐDÉSEM? HOGY A SZERKESZTŐK KAVIRNYÁKOLJÁK A BETÜKET! DE > eltudod olvasni és ha akarod meg is érted! na pontosan ez a bajod, hogy érted is! Hi-hi-hi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.