A munkaerőpiacon felütötte a fejét a strukturális munkanélküliség és több esetben elfogyni látszanak a munkaerő-tartalékok – fogalmazott az Indexnek Pásztor Szabolcs.

Az Orbán-kormány túlélhette az első igazi válságát

A vezető elemző szerint Magyarország elkerüli a tényleges recessziót, de csak a későbbi negyedévekben lehet majd kitapintható valamifajta szerény növekedés.

Kedden érkezik a legfrissebb idei első negyedévet összesítő GDP-adat. A legutóbbi két negatív bruttó hazai termékre vonatkozó adatok miatt a magyar gazdaság technikai recesszióban van.

Az Orbán Viktor által vezetett kormányoknak még globális gazdasági visszaeséssel nem kellett szembenézniük, ám fontos arra kitérni, a technikai recesszió mint közgazdasági kifejezés elsőre nem hangzik túl jól, ugyanakkor az Oeconomus elemzője az Indexnek leszögezte, hogy a magyar gazdaság esetén jelenleg ez inkább stagnálást jelent. „

Maga Orbán Viktor miniszterelnök is két kulcsterületet jelölt ki a magyar gazdaságnak: a munkaerőt és az energetikát. Míg az előbbi esetén 500 ezer pluszfőt várnak, az utóbbinál úgy számolnak, hogy 55 százalékkal nő majd 2030-ra az ország energiaigénye. Ám azt is egyértelmű célként tűzték ki, hogy az évtized végére el kell érni az uniós fejlettség 90 százalékát, és ezzel a 20. helyről a 16. helyre felzárkózni az országnak a fejlettségi rangsorban.

Forrás: Index

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ebbe mi a túlélés...?...kozmetikázott ,kamu adatok...a " túlélésük " záloga a töketlen ellenzék...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ebbe mi a túlélés...?...kozmetikázott ,kamu adatok...a " túlélésük " záloga a töketlen ellenzék...
Németh István
Semmiféle túlélés nincs! A KORMÁNY A HELYÉN VOLT, VAN, LESZ! ezt kell tudni és minden kretén a ballibcsi geciszopók rohadjanak meg > meg fog szűnni az "adalék" szippantsátok csak szaporán mocskos szemetek!
Az usa-nató szindrómát tudjátok az Eu vezérkar rohadását segítitek, az usa nagykövet pöcs-pattanás tényét ismeritek! RLŐRE, hogy mielőbb rohadjatok meg ti is!
kereső
Milyen válság? Nincs itt semmiféle válság. Az elemző úr nem hallgatja a külgazdasági minisztert? Nem olvassa a KESMA lapokat? Nem nézi a királyi tv-ket? Ugyan már...
Sakk Matt
@KisTehen: Milyen háború? Putyin haverodnak szóltál, hogy háború van?
Nessy
Ezekhez a szép tervekhez, normális oktatásra lenne szükség. Biblia ismeret (az sem árt)kevés a modern technika alkalmazásához, kutatáshoz, fejlesztéshez. Egészségügy nélkül nincs egészséges, stabil munkaerő. Talán nem gyárteleppé kellene válni kis hazánknak, hanem valós iparra, mezőgazdaságra lenne szükség.
kulabombaafityiszre
Van azért egy ellentmondás.Egyre többen dolgoznak,miközben nönek a bérek,viszont csökkent a nyugdij hozzájárulás mértéke,Amikor nőni kellene a befizetéseknek.Tehát az egyik esetben hazudnak.Bár
ismerve őket az sem kizárt ha mindegyikben.
kereső
@kulabombaafityiszre: Nem a nyugdijhozzájárulás mértéke csökken, hanem a befizetések. Ennek egyik oka, hogy a családi adókedvezmény érinti a levont nyugdijjárulék befizetéseket.
ómió
Szóval, a fizu- meg nyugdíjlenyulás továbbra is "efftársi kategória" marad!
kereső
@KisTehen: Nem jól tudod, nézz utána. Elég, ha megnézed az aktuális szja22 bevallási nyomtatványt.
kereső
@KisTehen: Nem nyitok vitát veled, tőlem akár felül is irhatod a törvényt. Nem fogok neked/nektek a mai naptól fogva pénzt keresni. Értve???barom.
kereső
A magánszemély az őt megillető családi kedvezményt a biztosítottként[1] fizetendő társadalombiztosítási járulékból is elszámolhatja, ha azt az szja-alapból, adóelőleg-alapból nem lehetett teljes összegben érvényesíteni.

A családi járulékkedvezmény összege a családi kedvezmény adóalappal, adóelőleg-alappal szemben nem érvényesített részének a 15 százaléka, de legfeljebb a magánszemély által fizetendő tb-járulék (bizonyos esetekben nyugdíjjárulék) összege.

A családi járulékkedvezményt a munkáltató, kifizető automatikusan figyelembe veszi, ha a magánszemély az adóelőleg-nyilatkozaton a családi kedvezmény érvényesítéséről nyilatkozik. Az adóelőleg-nyilatkozat nyomtatványán a magánszemély azt is kérheti, hogy a járulékkedvezményt a munkáltató, kifizető ne érvényesítse és a családi kedvezményre jogosító keretből csak azt az összeget számolja el, ami az szja-előlegből érvényesíthető.



[1] A társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvény 6. §-a szerint biztosított.
Aki Én
@ómió: Mindig is az volt, most is az. Csak a mostani efftársaid többet nyúlnak, mint eddig bárki.
Te meg vagy akkora balfasz, hogy tetszik.
csak úgy....
0rbánék, köszönhetöleg a seggfejeiknek, túlélnek mindent, csak a magyarok döglenek bele a beteg,embertelen módszereikbe!
Nessy
@Dr. Proktor: A kínaiak boldogan jönnek, itt valamivel lazább az élet, mint otthon!
Havanagi
Mégis mit nem él túl egy ilyen országban?Ahol nincs szürkeállomány,mert elitta a " jónép"!
qubit.hu/2023/04/04/alkoholizmus-magyarorszag-vilagelso
Itt a megfejtés kulcsa a maratóni fidesz győzelmeknek.Azt sem tudják melyik féltekén élnek,rosszabbak,mint a robot(nem akartam mesterséges inteligenciát irni,mert az ide nem passzol, az inteligencia miatt)Ilyen állománnyal a kurmány azt csinál,amit akar.
Sakk Matt
@KisTehen: Segítek picit. Hitler egyrészt halott, másreszt már akkor születtem, amikor már nem élt, így haverom sem lehet ;)
Te viszont csontig nyalsz Putyin haverodnak, tee rubeljobbágy!
Toller Béla
Ezekben a napokban dől el, még nem kellene örülniük, Ha az EU most megemberei magát, és még egy évig meg tudja állni, hogy folyósítson ezeknek a hiénáknak - akkor ez a kormány belehal a szépségébe.
Sakk Matt
@KisTehen: Nem dícsérte! A Time címlapjára nem csak pozitív tettek alapján kerülnek emberek. Azon tetvek is joggal lehetnek ott, akik aljas tettekkel "voltak nagy hatással" az évben!
Eladott Ország
Hazaáruló. Az ötödik Orbán kormány első 100 napja után fejenként ki lehetne osztani 100 év szigorítottat. Ha az uralkodásuk alatt elkövetett bűnökért kellene "megmázsálni" őket 1000 év is kevés lenne. De megfordítom. Ők tíz év alatt 100 évvel lökték vissza Magyarországot, és még hol a vége. Kihasználhatta volna ez géniusz a 10 év konjuktúrát hogy felemelje az országot, és úgy emlékezzenek a nevére aki emelekedőn is gyorsítani tudott. Ehelyett kiderült hogy egy dilettáns hatalommániás f@sz, aki arra herdálta el a pénzünket hogy hatalomban maradhasson és ne derüljön ki róla hogy egy tehetségtelen pöcs aki visszaélt a hatalommal amit ráruháztak. Egy kleptomán geciből sosem lesz nem kleptomán nemgeci, államférfi meg főleg nem! És még mindig van olyan fideszes, akinek minderre az a válasza, hogy ha az ellenzék lenne kormányon, sokkal rosszabb lenne. De kérdem én, hogy lenne rosszabb? Legalább az EU-pénzek érkeznének, basszus. De neki ez sem érv. Semmi sem érv. Ezt úgy hívják, hogy kognitív disszonancia és valóban nagyon erősen meg tudja hajlítani a valóságot. De akkor legalább maradna otthon szavazáskor az istenbarma!
uploads.disquscdn.com/images/5a9f2ff4c86580b3fd682cfeadcbdfce2042eb4cef5e5d9c2fe749a8657ff0b0.jpg?w=800&h=248
Égig érő lóf@sz lesz az. Ez egy operett ország ahol a Cigány Báró-t játszák. Ettől függetlenül töretlen a fidesz népszerűsége. Jólvan , mit mondjak ? Hajléktalan lettem! I Love fidesz
www.youtube.com/watch?v=KaUIAg4ShHA
Eladott Ország
Az országunk teljes, alapos, és visszafordíthatatlan elcseszését követően mondanám, hogy az egész fidesz és a teljes NER az irányítóktól kezdve a családtagokon, haverokon és szeretőkön át egészen az utolsó seggnyalóig csak egyszerű számító, hazug, mocskos, önző, hazaáruló, nemzetpusztító, országot kiárusító, putyinszopó, gyáva, kapzsi, korrupt, kétszínű, köpönyegforgató, kretén, komplexusos, aberrált, infantilis, dilettáns, retardált, degenerált, nemtörődöm, irigy, aljas, bosszúálló, baromarcú, rosszindulatú, takonygerincű, pökhendi, beképzelt, arrogáns, öntelt, semmirekellő, undorító, igénytelen, köpedelem, legalja szemét szar alakokból áll, de inkább csak annyit mondok, hogy a kurva anyját mindegyiknek. Erre van egy rövidebb kifejezés a magyar nyelvben ami a tulajdonságra vonatkozik. GECI. Nem baj, ha lehallgatnak bennünket, nem baj, ha meglopnak bennünket, nem baj, ha hülyének néznek bennünket, nem baj, ha lábbal tiporják a jogállamiságot, nem baj, ha családokat tesznek tönkre az intézkedéseikkel, csak a mértéktelen gazdagodásuk folytatódhasson, milliárdokat vehessenek ki a kasszából. Mi pedig csak tűrünk! Most is elég lett volna annyi üzenet a kampányban, hogy: "Folytatjuk!". Ezt be is tartják. Hazudnak és lopnak...12 éve és ehhez az átlag magyar tapsol is.
A NER elmúlt 12 éve szerinte nem szólt másról, mint a kormányzás látszatának fenntartásáról, miközben kampányoltak - nemcsak választások előtt, hanem folyamatosan ... nagyon szorgalmas politikai tevékenységet végeznek, állandó ellenségkép kereséssel- és gyártással kiegészítve, de ez propaganda-kormányzás, amelynek célja a kormányzás maga, vagyis a hatalom megtartása.
uploads.disquscdn.com/images/f11f5a815cb367e5da880faf62f018a9c8b49696a3de5ecf3da502263dfd4775.jpg?w=800&h=500
kereső
@Havanagi: 11:10 azért volt a mostani érettségin szövegértelmezési feladat, egy borászattal foglakozó irás .!!!
Németh István
A moslékok az irigységtől csak undorító megnyilvánulásokra képesek! Ezért is moslékok! A 13 éve regnáló kormánynak köszönhetően a nép a polgárok élnek és virulnak - sajnos köztünk a moslékok is minőségileg váltóztak - az Eu. vezetése várhatóan felül fogja vizsgáni a disznók moslékkal való etetésének tilalmát - mert rájöttek, hogy a pocsékot is védeni kell a szerencsétlen sem bírja elviselni legfeljebb a disznó mindenevő gyomra az undormányokat!
A többit meg tudjátok > usa-nató, Eu. vezetés, usa nagykövet köpedékek esetét!?
Eladott Ország
@sgl: ma, 15:18 ♦ Sok! Nem véletlen, hogy nincs pártja cca 30%-nak, amivel választást lehetne nyerni, a fideszes matek szerint kétharmaddal.
Németh István
Na most aza helyzet, hogy a moslékban vannak mindenféle cafatok! Ezek viszik a valójában ugye a moslékot az erjedés világába! Mondhatnánk a bűz a rohadás felé! Na ezek a hangadók vagytok ti a gazdátok jóvoltából aki bele sepert benneteket a moslékba!
De ne agódjatok > az usa-nató, Eu. vezérkar, az usa nagykövet tudják, hogy hol a helyük > persze ti is oda tartoztok!
Dr. Proktor
@Németh István: Nyelvedben él a magyar!
Ma nem lesz olyan magyar, maximum 18 fok...
ómió
@Aki Én: Te direkt hazudod másokra a tetvesbolsi efftársaidat - még Internacionálé-éneklés közben is(?) - vagy ezt csak a gyógyíthatatlan elmebajod teszi veled!?
Aki Én
@ómió: Te direkt tagadod a tetvesbolsi efftársaidat - még Internacionálé-éneklés közben is(?) - vagy ezt csak a gyógyíthatatlan elmebajod teszi veled!?
Németh István
Nem az Orván Viktor Miniszterelnök élte túl az un. első igazi válságát >> hanem MAGYARORSZÁG sikeresen kerűlt ki a moslék balliberális tolvajok okozta nemzeti csőd helyzetből! Azóta van, létezik az ország és virulnak a polgárok, mi több még jobban virulhatnának ha a moslék kártákony állatok nem lennének az ország bugyeláűrisának kárára >> amindenféle aljas hazaáruló megnyilvánulásaikkal!
Az usa-nató, Eu.vezetése , az usa nagykövete döügöljön meg!
kereső
@Dr. Proktor: 09:06 )))))))))))))))))))))))))))))))!!! a nap kommentje!
ómió
@Aki Én: Gyógyíttasd magad, elmebeteg bolsi lopótök! Vagy már a dilidokik mind végleg lemondtak rólad!?
Németh István
Hát ez a gép hülye! Az Orván, nyilván ORBÁN! EZT CSAK A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT JEGYZEM MEG!! NEM KÉZZEL ÍROTT MINT A LILIKÉTEK TRIKÓJA!!
KÜLÖNBEN MEGGYŐZŐDÉSEM? HOGY A SZERKESZTŐK KAVIRNYÁKOLJÁK A BETÜKET! DE > eltudod olvasni és ha akarod meg is érted! na pontosan ez a bajod, hogy érted is! Hi-hi-hi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.