A Pénzügyminisztérium gyorsan reagált is a nyugdíjemeléssel – vagyis annak elmaradásával – kapcsolatos hírekre.

A Pénzügyminisztérium figyelmezteti a nyugdíjasokat: „Álhír!”MTI/Bruzák Noémi

Ahogyan mi is megírtuk, az idősek képviselőinek évközi emelésre vonatkozó kérése hiábavaló volt. Az államháztartásért felelős államtitkár szerint a Központi Statisztikai Hivatal adatai nem indokolják ezt. „Szinte biztos, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított, novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása” – erről tájékoztatta a Népszavát a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke.

Nem sokkal később maga a Pénzügyminisztérium reagált a Népszava információira egy közösségi oldalukon tett bejegyzésben.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nyírfa: A PM levele nem cáfolja a nyuszet közlését- mert csak arról ir varga minisztériuma, hogy januárig visszamenőleg lesz nyugdijkorrekció- szerintük emelés!!, amennyiben az inflációs adatok ezt igazolják. Szó nincsen benne arról, hogy ezt a jelenlegi adqatok ismeretében már meg kellene lépni- majd november hónapban, az augusztusi tényadatok alapján- a szokásos módon. És a pm hazudik, mert a nyuszet nem közölt álhirt- hiszen nem is a novemberi korrekcióról beszélt, hanem a félévesről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
Na jó, ha álhír, elő a farbával, mikor, mennyit?
Dobrev Klárával értek egyet: 2022. januárjáig visszamenőleg minimum 1,5 %-os emelés + egyszeri 100 ezer, és az idei korrekció. No, így, egyelőre rendben is leszünk. Aztán majd indexálunk svájci módra. Amint repültök.
kereső
@Nyírfa: A PM levele nem cáfolja a nyuszet közlését- mert csak arról ir varga minisztériuma, hogy januárig visszamenőleg lesz nyugdijkorrekció- szerintük emelés!!, amennyiben az inflációs adatok ezt igazolják. Szó nincsen benne arról, hogy ezt a jelenlegi adqatok ismeretében már meg kellene lépni- majd november hónapban, az augusztusi tényadatok alapján- a szokásos módon. És a pm hazudik, mert a nyuszet nem közölt álhirt- hiszen nem is a novemberi korrekcióról beszélt, hanem a félévesről.
Nyírfa
@kereső: A PM levelét nem olvastam, csak a nagybetűkkel szedett álhírt.
Álhírt hazudni miniszteri szinten egy tényre...minimum azonnali lemondást követel. Nyugaton.
kereső
@Nyírfa: kicsit OFF!, mert tegnap már lecsengett a kúriás 2. videó. De ezt az összefoglalót!!! nem szabad kihagyni:
MARCZINGÓS LÁSZLÓ:
A keddi rendőr alezredes lassan kezd online sztárrá válni. Pörögnek a megosztások.
Néhány tipikus kérdésre válaszolok:
- igen, nehezemre esett nem lefejelni az embert.
- nem, ügyvéd nem fejelheti le a rendőrt
- igen, a jogi egyetem magasabb végzettséget ad, mint a rendőrtiszti főiskola,
- igen, dolgoznom kellett bent,
- nem, egy bíró nem adhat parancsot egy rendőrnek
- igen, belátható időb belül be nem teszem a lábam a Kúriára
- nem, a Magyar Ügyvédi Kamarát egyáltalán nem érdekli az eset,
- igen, maroknyi ügyvéd felháborodott a négy fal között, a többi szarik rá
- nem, ebből az attrocitásból nekem nincsen hasznom
- nem, nincsen joga ügyvédi meghatalmazásokat vizsgálnia a rendőrnek
- igen, az ügyvédeknek jó ez úgy, ahogy van, nem érdekeltek a jogállamiságban
- igen, ezért sem jön pénz az EU-ból,
- nem, Soros nem fizetett nekem,
- nem, nem vagyok buzi,
- igen, római katolikus vagyok,
- nem, nem fogom bebizonyítani azt, hogy nem vagyok buzi
- nem, nem vagyok hazaáruló
2023.05.26.
Nyírfa
@kereső: Köszi!

Mit mondhatnék? Ez Magyarország.( by az uniós diplomata )
Eladott Ország
Varga könyvelőnek sem alkalmas úr! A ti fizetésemeléseteket is csak az inflációnak megfelelően indexáljátok te szarházi! Arra azért van eszetek mocskos rohadékok, hogy ti az átlagos fizetésemeléshez (bérindexálás) kössétek! A kettő nagyon nem ugyanaz gané'! A vegyes indexálás teljes eltörlése miatt 2010 óta a nyugdíjasoknak az inflációhoz igazított emeléseken túl meg kell elégedniük a nyugdíjprémiummal, amit 3,5 százaléknál nagyobb gazdasági növekedést produkáló években kapnak egyszeri juttatásként, illetve a jellemzően választási években osztogatott különféle utalványokkal. Ezek azonban mind egyszeri juttatások, vagyis nem épülnek be a nyugdíj összegébe, mint az év eleji emelések.
novekedes.hu/media//bfb/bfb76391f8ee00a2abe2beaa78d65001426e5b83.png
Nyírfa
@kereső: Kicsit - nem is kicsit - lelombozott, hogy nincsen az a visszhangja itthon, amit vártam. Éppen azon morfondíroztam, hová is írjam ki, hogy június 1-jén tüntetés lesz a Belügyminisztérium előtt, készüljön, aki menne, az is, aki nem...

Legalább van egy újabb "hősünk" - lassan hőssé válik mindenki, aki meri nyíltan vállalni a véleményét a rendszerről, sőt, már az nagy szó, ha van egyáltalán véleménye - Marczingós László személyében.
Nyírfa
Semmi hír nincsen Homonnay Gergely halálával kapcsolatban.
kereső
@Eladott Ország: Azé', a nagyon felkészült, nagyon okos közgazdasági zseni pénzügyminiszterünk azt is megmondhatná, hogy a nagy garral beharangozott 2024 november hónapban megérkező - feltéve, ha a számok azt mutatják-a 12 ezer forintos nyugdijprémimum vásárló értéke mennyi lesz a kiutalás pillanatában???!
kereső
@Horizont: Ez orbánia! Európa, mit Európa a világ legjobb, leg...leg...leg... országa- ahol az előre menés, a rákot imitálja.
kereső
@Eladott Ország: Ja, ha fenti kérdésre meg tud válaszolni a pm. akkor azt mondom, hogy a 2024-es költségvetés az "hiteles", és megalapozott...
Eladott Ország
@kereső: Tessék, nyugdíjemelés! A trezor elhelyezéséről készült képek és videók alapján beazonosítható Mészárosék XII. kerületi Széchenyi-hegyen álló luxusingatlan villája. A 800 kilós páncélszekrényt az udvaron felállított daruval emelték be az emeletre. A Jobbágyok biztos örülnek, hogy milyen szép trezorban tartják majd a tőlük lopott pénzt. Az ország szégyene,hogy ilyen tahó, fogyatékos, dollár miliiárdos lett, ez a mi szegénységi bizonyítványunk.
uploads.disquscdn.com/images/dfff6daae06eff66797a2bc20ee0c006a251f533ad6aadbcf956839475ec9c1d.jpg?w=800&h=1200
Eladott Ország
@kereső: ma, 11:54 ♦ 13 év alatt még egyszer sem sikerült eltalálni egyetlen gazdasági vagy pénzügyi adatot sem, de hátha most.
uploads.disquscdn.com/images/51dcba610a4c358b31e2c0247d766bdd98fb1aec242b872844271e00d9fd8e5b.gif?w=800&h=235
Miután elcseszte Orbán a bel és külpolitikát, bedöntötte a gazdaságot mérhetetlen hatalmi vágyával most hitelekért rohangál és kuncsorog a világ különböző részein, miután az EU nagyobb összeget a jogállami problémák miatt nem igen ad! Lesz itt adósság bőven még a dédunokáinknak is! Hála kiemelkedő európai vezetőnknek Orbán Viktornak!
A költségvetés? Bizonyítvány lesz az.
kereső
@Eladott Ország: Senkinek fel sem túnt, nem érte el az ingerküszöbét- az ÁSZ részletesben, hogy 2020 óta megduplázódott az ország adósságszolgálata- azaz a kamatteher, amely mára elérte 3000 milliárd forintot. Csak azt nem tudni, hogy ennek a kamatösszegnek mennyi a felvett hitel tőkeállománya, milyen lejáratúak.és mire költötte el a kormány=orbán viktor.Az ország nettó adósságállománya 2023.03.31-án 51.380 ezer milliárd forint- ezt több, mint az ország egy éves GDP-je, ja és 2,448x annyi, mint 2010-ben volt.
simmering73
Ez a nyuszet is egy lófaszfigura társaság. 3%-ért kilincseltek, miközben 25% az infláció.
Eladott Ország
De már csak ezt az újabb nehéz öt évet kell kibírnotok, elvtársak, aztán minden szép és jó lesz. Ha nektek mégsem, akkor majd a gyerekeiteknek vagy az unokáitoknak - legfeljebb nem itt, hanem a hanyatló Nyugaton. Fogat mosó maci volt már? Persze, pedomaci már fogat mosott Kaleta meg az rreszes személyében a Futrinka utcábnan. 2010-től tartják folyamatosan, a magyar gyerekek és fogyatékosok kívánsága szerint.
Nessy
@Eladott Ország: De elégtelen. Amint az idei sincs már köszönő viszonyban sem a tavalyi beadottal! És még hányszor fog "rendeleti úton" változni Orbán úri kedve szerint év végéig!
kereső
@Eladott Ország: 13:11 Várom, hogy mellik fideSS-es fogja kimondani:"Elvtársak, nem zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy!"
vitriol
Általában minden álhír, amit a fidesz mond!
drrotf
A FIDESZ már nem csak fideszül beszél és nem magyarul, de úgy is gondolkodik!Szerintük a pénzügyminisztérium államtitkárának azon kijelentése mely szerint "szinte biztos, hogy nem lesz nyugdíj emelés év közben..." azt jelenti magyarul, hogy még nem döntöttek ebben a kérdésben és szinte biztos hogy talán lesz évközi nyugdíj emelés!Egyenes , nyíltan , úgy hogy azt minden magyarul tudó megértse ,az urak nem beszélnek .Attól félnek az urak hogy számon kérnék az emberek azt amit mondtak, ígértek!
ómió
Évközben még akkor se emelnek, ha az éves inflációt efftársiasan hazudják meg!?
balos
@szópó--ómió: nedvese a jocónak!Miért van olyan fura érzésem,hogy anyádon már nem tudsz elmenni,így itt vered az orrod a kultúrhába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.