Lánczi Tamás felvetette: a magyar sajtó mindig úgy írja le a magyar szurkolókat, amikor külföldre mennek, mintha barbárok vonulnának fel a civilizált környezetben, most mégse lehetett azt olvasni, hogy nem európai, amit a spanyol és az olasz szurkolók műveltek Budapesten.

Kiakadtak a közmédia műsorában azon, ahogy a spanyol és olasz szurkolók összeverekedéséről írt a magyar sajtó, kettősmércét kiáltottak

Az olasz AS Roma szurkolói mennek a labdarúgó Európa-liga döntőjére a Puskás Arénába, a spanyol Sevilla – AS Roma mérkőzésre a Dózsa György úton 2023. május 31-én. MTI/Balogh Zoltán

Az Európai Parlament (EP) eljárása Magyarországgal szemben bohózat és jogilag nonszensz – hangzott el a az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda Lánczi Tamás csütörtök esti adásában.

A műsor e heti adásában Réz András filmesztéta, ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi tanácsadója, valamint Kötter Tamás író, ügyvéd voltak Lánczi Tamás vendégei.

A műsor első részben arról beszélgettek a résztvevők, hogy a spanyol és az olasz szurkolók egymásnak estek az Európa Liga szerdai, budapesti döntője előtt.

Lánczi Tamás felvetette: a magyar sajtó mindig úgy írja le a magyar szurkolókat, amikor külföldre mennek, mintha barbárok vonulnának fel a civilizált környezetben, most mégse lehetett azt olvasni, hogy nem európai, amit a spanyol és az olasz szurkolók műveltek Budapesten.

Kötter Tamás úgy vélekedett: a futball mindig is szimbolikus ügy volt Magyarországon, az ellenzék is jelképpé tette azzal, hogy támadja a kormány programját, amellyel a magyar labdarúgást kívánja fejleszteni.

Réz András azt mondta, lehet, hogy mindenki "túlpolitizálja" a kérdést.

"Amikor erről politikai tenorban értekezünk, akkor azt sugalljuk, hogy ez egy politikai kérdés" – jegyezte meg a filmesztéta.

Kötter Tamás úgy reagált: nem a szurkolókkal volt a baj, hanem a sajtóval, amely kettős mércét alkalmaz a magyar és a külföldi szurkolókra.

Ifjabb Lomnici Zoltán szerint pontosan lehet tudni, hogy az ellenzéki média kettős mércével mér ebben a kérdésben is.

A műsor második részében arról beszélgettek a résztvevők: az EP nem engedné, hogy Magyarország átvegye az unió soros elnökségét.

Ezzel kapcsolatban Kötter Tamás azt mondta, ez a konfliktus filozófiai és politikai, mégis jogi problémát akarnak csinálni belőle. Réz András az EP eljárását bohózatnak, Lomnici Zoltán pedig jogilag nonszensznek nevezte.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Van abban valami báj, amikor a fidesz tv kettős mércét emleget.
Vagy inkább súlyos pofátlanság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Nem kellett volna ide csődíteni a barbárokat. Lehet reklamálni a szotyisnál.
Aki Én
Van abban valami báj, amikor a fidesz tv kettős mércét emleget.
Vagy inkább súlyos pofátlanság.
Qqberci
@KisTehen: Itt meg még a marháknak is van internet...
Csizmás Kond
..mérce ide vagy oda, bárki legyen az és bárhol aki így viselkedik az állat, egy rohadék szemét alul művelt szar.
Az is hibás aki már évek óta engedi az ilyen viselkedést és beengedi a stadionba az ilyen csürhét.
Eladott Ország
A magyar sajtó többsége egyébként a fidesz tulajdonát képezi, a maradék pedig közölte a „A Liszt Ferenc tér elesett, az El-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították” címmel , csak nem olyan hangnemben ahogyan az Lánczi Tamás a fidesz csinovnyikja szerette volna, hogy ebből is EU ellenesség jöjjön ki, mert a cigánybáró elöl elzárták az EU pénzcsapját.
Nyírfa
A Réz András? Úgy emlékeztem, ő komoly ember.
balos
@KisTehen: barom!A gecid ajánlotta a cirkuszt fel az említett "jó-fiúknak"!Akkor nedveske ,miért fáj a baj?
pacal
"a magyar sajtó mindig úgy írja le a magyar szurkolókat, amikor külföldre mennek, mintha barbárok vonulnának fel a civilizált környezetben"

Nos van egy kis különbség. A magyarok csapatba verődve, feketébe vonulva, mint a nácik, bajt keresni mennek, míg a külföldiek itt "csak" jólérezték magukat. Eljöttek vidékre az Isten hata mögé lebujországba, ahol bármit megengedhetnek maguknak a pénzükért cserébe.
Sakk Matt
Nem írták le, hogy barbárok?! Jaa..csak annyit írtak, hogy teleszarták a belvárost, szemét halmokat hagytak maguk után és milliós kárt okoztak frissen telepített virágágyásokban.

Ez olyan, hogy igaz, a dagi nem mondta - mint Fletó -, hogy hazudott, de ettől még tény, hogy hazudott, hiszen nem egyszer kaptuk hazugságon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.