Külön kiemeli az MTI, hogy többször is megtapsolták az államfőt, amikor beszélt.

Novák Katalin elmagyarázta Svájcban, miért nagyon családbarát az Orbán-kormány

Kép: MTI/Bruzák Noémi

A demográfiai válság napjaink kulcsfontosságú kihívása, amelyre ha nem adunk családpárti választ, az európai jövő is veszélybe kerülhet – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Magyarország szerepe Európában című előadásában csütörtökön a Swiss Economic Forumon (SEF) Interlakenben. Előadásában, – melyet az MTI szerint a közönség többször is tapssal szakított meg – Novák kiemelte: Magyarország komoly demográfiai kihívással néz szembe, amire a helyes válasz a családok támogatása, a születésszám növelése, illetve az a családbarát politika, amelyet Magyarország választott.

Az államfő szerint fontos kérdés, hogy a gyermeket vállalók gazdasági, pénzügyi előnyhöz jussanak. A magyarországi intézkedéseket sorolva kiemelte, hogy van ingyenes bölcsődei ellátás, és a gyermeket vállalók diákhitele vagy jelzáloghitele is csökkenhet. Külön tapsot kapott, hogy Magyarországon a legalább négy gyermeket vállaló nőknek soha életükben nem kell személyi jövedelem adót fizetni.

Novák Katalin szólt gazdasági kérdésekről is, többek között azt mondta, hogy Magyarország nagyon szegény természeti erőforrásokban, ezért is fontos, hogy erős, jó kapcsolatban álljunk szomszédainkkal, ahol magyar kisebbségek is élnek. Emlékeztetett arra is, hogy Magyarország több mint húsz éve az Európai Unió tagja, és a kelet-közép-európai régió is megerősödött ezekben az évtizedekben. Elmondta: sokat tapasztaltunk és sokat tanultunk a demokrácia működéséről, a visszanyert szabadságról, a függetlenségről.

Moderátori kérdésre válaszolva kifejtette, hogy Magyarország elismeri Ukrajna területi integritását és szuverenitását, de az ország energiafüggősége miatt kompromisszumokat kell kötnie.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
A Családbarát azt jelenti hogy nem adnak, de aki gyermeket nevel attól kevesebbet vesznek el, ez a jól keresőknél lehet tisztességes összeg, az a 1,5 millió ember pedig aki az átlag kereset alatt keres igy járt.
Akinek éppen nincs munkája az meg elpusztulhat nyugodtan a családjával együtt, a Kormányunktól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maxipocak
Államfő? Egy fideszribanc? Ez akkor államfő, amikor a pina dalol. Szégyene a Hazának. Senkiházi hazaáruló nerqrva.
tothjani
A Családbarát azt jelenti hogy nem adnak, de aki gyermeket nevel attól kevesebbet vesznek el, ez a jól keresőknél lehet tisztességes összeg, az a 1,5 millió ember pedig aki az átlag kereset alatt keres igy járt.
Akinek éppen nincs munkája az meg elpusztulhat nyugodtan a családjával együtt, a Kormányunktól.
Nessy
Arról nem beszélve, hogy a csóró szülők gyerekei nem "gyerekek"! A nagyszülők már csak számítanak családtagnak, amikor ápolásra, ellátásra szorulnak! Akkor a gyerek kötelessége mindezt megoldani. Az államnak semmi kötelezettsége nincs! Ezeket is elmeséli mindenki Katalinja?
teuton
Csak 2 kerdesem lenne?
1. Mikor es hany millio svajci fog a csaladbarat Orbanisztanba költözni?
2. Miert csökken folyamatosan a lakossag szama MOon, ha a potrohos kolostormalac kormanya olyan csaladbarat?
Valaszokat kizaqrolag a papagajkorustol kerek!
jáger laszló
Olyan családbarát hogy máris küldi a családi pótlékot a családoknak ,hogy segítse a gyermekek életét!!
A családok ezt nagyon köszönik a kormánynak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Messziről jött vászoncseled azt hazudozik országának közjószágaival kapcsolatban amit csak akar.
Oszt' mond te várbeli desznyó krotáliás fehérnép kivetítetted közben a hátad mögé a Nagyon Siker Siker és Sikeres
családbarát statisztikáit is a HUN-jaidból dőlő gyrekcunamiról is ? Esetleg a népszámlálási adataitokat ?
Gondolom akkor felállva tapsoltak volna meg röhögés közepette. Majd ott is hagytak volna a picsába , hogy a birkáidat otthon vedd hülyére azok megeszik a ' Sikereket '.
Menjél inkább a házi mozidba filmeket nézni vagy ablakot pucolni esetleg horgászni Nagy Elődöddel.
izéke
Ez a retek már többet utazott mint áder a két ciklusa alatt,versenyben van szargyártóval? A mi pénzünkön járja be a világot és élvezi az életet...vannak ám nagyon egzotikus betegségek szerte a földkerekén,hátha összeszed valamit és hazahozza
balos
Ezek a nemzethy csiklók olyan hülyék,hogy még a hígfolyás is elkerüli őket,mert félnek,hogy belehalnak a dögbe!Igyekszem a megfelelő kifejezéseket használni a tömeges gyilkosainkra!Csak hogy örüljenek a törődésnek!
simmering73
Persze hogy megtapsolták. Novák Katalin humoristát hallották.
csipetke
Családtámogatás mi? Arról nem beszélt katyi,hogy a családok már baromi nehezen veszi meg a megélhetéshez szükséges dolgokat,és sokmindenről le kell mondaniuk,hogy egyáltalán megéljenek..A gazdája megszorító csomagja miatt, amibe csak a felső párezer ember nem roggyan bele...Hogy nem szégyellik a pofájukat ezt a pusztulatot fényezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.