Nagy tüntetés szerveződik Budapesten pénteken 17 órától, az úgynevezett "bosszútörvény" parlamenti vitája idejére.

Elkeseredett tüntetők lepik el ma Budapest utcáit, több ezer embert várnak a "bosszútörvény" elleni tiltakozásra
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront közös Facebook-eseményüknél azt írja:

"Már annyi mindent elvettek, és most még a személyi szabadságot is fenyegetik. Kiszolgáltatott helyzetet teremtenének a pedagógusoknak, átvezényelnék, a gyerekektől szándékosan elszakítanák szeretett tanáraikat."

"Több mint 5 000 pedagógus mondana fel, ha a törvényt megszavazzák. Ez nem családvédelem, nem is hiba, hanem bűn" – olvasható az esemény leírásánál.

A március 2-án nyilvánosságra hozott törvénytervezet többek között megszüntetné a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyát és egy új jogállás alá, az úgynevezett köznevelési foglalkoztatotti jogviszony alá rendelnék őket, emellett számos ponton szigorítana a pedagógusokkal kapcsolatos szabályozáson. 

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Fel kell mondani , ha már a személyes szabadságot fenyegeti ez a söpredék fideszes szenny , így is hatalmas a tanárhiány, mi lesz ha elkezdenek felmondani , és nem biztos hogy csak 5000 ezren fognak felmondani , hanem sokkal többen, mikor majd szembesül szeptemberbe a rendszerrel . Szépen épül le az ország szellemi , gazdasági és morális szintje ! Nagyon rossz vége lesz ennek , nagyon rossz !
verőce21
Kíváncsi vagyok..., mennyi embert tudnak megfizetni a lipsik...?
verőce21
Hamar lejárt "az elégedetlenkedők" órabére...! Este tízkor rajtaütésszerűen magára hagyták a cca. kétszáz politikai aktivistát...! A kamutüntetés befejeződött, az élet megy tovább...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.