Ungár Péter podcastjában vendégeskedett Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Szó esett aktuálpolitikáról, a múltról és a zöldpolitikáról, valamint a „harmadik politikai út” és a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás is.

Gyurcsány: ezért probléma, hogy szavazati joga van a határon túli magyaroknak

A mandiner.hu összefoglalója szerint Gyurcsány utóbbival kapcsolatban azt mondta, 

"Magyarország problémái, beleértve a lelkiséget is, nem szabad, hogy Trianonból vezetődjenek le, és meg kell békélni azzal, hogy itt ért bennünket egy igazságtalan, tragikus arculcsapás".

Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, problémát lát abban, hogy szavazati joggal rendelkeznek

olyan személyek, akikre az ország vezetésének döntései nincsenek hatással.

Ungár Péter kissé árnyalta a kérdést, az LMP társelnöke úgy véli, hogy a határon túli magyarok együtt élnek a választások következményeivel, de nem az egészségügyi rendszeren, szociális hálón keresztül, hanem Magyarország uniós és szomszédságpolitikájának mentén.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Maccska: Az ,aki kimondja az igazat, az "nemzetáruló"- aki meg lop, csal, hazudik-"én sohasem hazudtam azembereknek", az meg nemzethy hős. Valami nagyon nagy baj van itten kérem az értékrendekkel, és a moralitással. Na, de ez a fideSS , és hiveik erkölcse.Szolgalelkek vagytok- mert egy gyáva , függöny mögött bujkáló, balkáni tolvajt istenitetek- akibe jó erkölcscsel biró ember, a x@ros csizmáját nem törölné bele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
C_3PO
@nyuggerpasi: Bizony! Sőt mi több, ezt a faszt oda se kellett volna engedni Medgyessy Péter helyére félidőben!
telegdilaci
@Shikari:Akinek börtönben lenne a helye az éppen az akinek fényesre nyalod a valagát,nem Gyurcsány rabolta szét az Országot,ahogy Orbán tette közvagyonból magán tulajdonba adott állami intézményeket,ez nem Terrorista módszer,egyébként ellenzékben a Fidesz sem akarta jól emlékszem a Parlamentben elmondott Áder volt köztársaság nélküli köztársasági Elnök felszólalására amikor az mondta a Fidesz nem támogatja hogy Szavazati jogot kapjanak a Határon túliak,mivel nem itt élnek nem viselik szavazataik következményét,ahogy kormányra kerültek azonnal megadták még az állampolgárságot is mivel ez kivánták az érdekeik,tudták hogy a határon túliak a Mocskos fideszre szavaznak,azóta is lapátolják nekik a Magyarok adóforintjait,ennyit a Terroristáról!
Nessy
Ab start az egész levélszavazás egy milliárdokba kerulő bolha cirkusz, amit mi fizetünk! Ellenőrizetlen, aktivisták által bonyolított. Szavazni lehet a halott nagypapa, a szomszédasszony macskája helyett is. Az ódiumát nem vállalják. Az a lényeg, hogy jöjjenek a potya millliárdok, a kedvezmények.
Nessy
A külföldön (uniós országban is) élő, dolgozó, tanuló magyar állampolgár, ha szavazni szeretne, elöször regisztrál az illetékes külszolgálaton, majd a választás napján utazik, néha több száz kilométert, sorba áll, hitelesen igazolja magát, és szavaz. Ugyanúgy pártra, mint a határon túli levélszavazók . Tisztelt hölgyek, urak! Nincs itt némi tisztességtelen diszkrimináció ? Most a dotációt ne említsük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.