Ungár Péter podcastjában vendégeskedett Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Szó esett aktuálpolitikáról, a múltról és a zöldpolitikáról, valamint a „harmadik politikai út” és a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás is.

Gyurcsány: ezért probléma, hogy szavazati joga van a határon túli magyaroknak

A mandiner.hu összefoglalója szerint Gyurcsány utóbbival kapcsolatban azt mondta, 

"Magyarország problémái, beleértve a lelkiséget is, nem szabad, hogy Trianonból vezetődjenek le, és meg kell békélni azzal, hogy itt ért bennünket egy igazságtalan, tragikus arculcsapás".

Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, problémát lát abban, hogy szavazati joggal rendelkeznek

olyan személyek, akikre az ország vezetésének döntései nincsenek hatással.

Ungár Péter kissé árnyalta a kérdést, az LMP társelnöke úgy véli, hogy a határon túli magyarok együtt élnek a választások következményeivel, de nem az egészségügyi rendszeren, szociális hálón keresztül, hanem Magyarország uniós és szomszédságpolitikájának mentén.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Maccska: Az ,aki kimondja az igazat, az "nemzetáruló"- aki meg lop, csal, hazudik-"én sohasem hazudtam azembereknek", az meg nemzethy hős. Valami nagyon nagy baj van itten kérem az értékrendekkel, és a moralitással. Na, de ez a fideSS , és hiveik erkölcse.Szolgalelkek vagytok- mert egy gyáva , függöny mögött bujkáló, balkáni tolvajt istenitetek- akibe jó erkölcscsel biró ember, a x@ros csizmáját nem törölné bele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nem hallgattam a műsor végig, de azért furcsa lenne, ha a társadalmat a mai napon leginkább érdeklő ügyről - a státusztörvény elfogadásáról és a mai napi hatalmasnak ígérkező tüntetésről - egy szót sem ejtett volna két ellenzéki párt vezetője!
kereső
@Maccska: Az ,aki kimondja az igazat, az "nemzetáruló"- aki meg lop, csal, hazudik-"én sohasem hazudtam azembereknek", az meg nemzethy hős. Valami nagyon nagy baj van itten kérem az értékrendekkel, és a moralitással. Na, de ez a fideSS , és hiveik erkölcse.Szolgalelkek vagytok- mert egy gyáva , függöny mögött bujkáló, balkáni tolvajt istenitetek- akibe jó erkölcscsel biró ember, a x@ros csizmáját nem törölné bele.
Pálinkás Pál
@sgl: a két mandátumban igazad van...de a töredékszavazatok elosztásában számít, kire hányan szavaztak...így lehet a 49 % -ék 2/3 - ad...
kereső
@Maccska: 07:11 Az ugye megvan: " nincs kétféle állampolgárság". Márpedig, ha ez igy van- akkor az is igaz, hogy aki Á-t mond, az mondjon B-t is. Magyarán vannak jogok-és kötelességek. Olyan nincsen, hogy nekem csak jogaim vannak, a másiknak meg egyre kevesebb joga, kötelezettsége meg semmi. Olyan nincsen, hogy az unokatesóm el kezdi kritizálni az életvitelemet, és ezztel együtt megszabni, hogy hogyan éljek. Ugye olyan sincsen, hogy magyar-és magyar között -különbség van/lehet a szavazati jog gyakorlása során.Mocsok fideSS, és minden mosdatója- élen veled.
kereső
az ugye megvan mindenkinek, hogy 2014-ben, 2018-ban ezek a szavazatok(ellenőrizetlen módon!!!) hozták a fideSS-nek azt az 1-2 mandátumot, amely a parlamenti 2/3-hoz kellett!
kereső
@Maccska: Mégis van- mert nekem, magyarországi magyarnak a jogaim (amelyet egyre inkább korlátoz a hatalom), nagyon vaskos kötelességeim is vannak- a legfőbb kötelezettségem, ennek az állami rabló hordának a fenntartása.
Toller Béla
@Maccska: Rohadtl csúsztatsz, de hát ez a lényeged ! A londoni tányérmosó nem örömében ugrálva ment oda, és jön, amint meg tud élni itthon ! A nézeteivel együtt, persze ! Trianon meg Trianon, most ezen a ponton ne forgass el semmit !
Pálinkás Pál
@Maccska: " A szabályok mindenkire ugyanazok. " ..tényleg agyalágyult..?...a londoni miért nem szavazhat levélben..?...aki külhoniként ideszavaz,felőlem nyugodtan felfordulhat...
Aki Én
@Maccska: Nem a véleményük változik, hanem a személyes érdekeik. Azt nem látod, hogy a fidesz mondott már mindent, tett már mindent, volt már minden, meg mindennek az ellenkezője.

,,Áder: A Fidesz nem támogatja, hogy olyanok is szavazhassanak, akik nem élnek Magyarországon és nem adófizetői az országnak"
Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
nyuggerpasi
A baj csak az, hogy ami ma Magyarországon van, az nem lenne,ha Gyurcsány okosabban fogalmaz anno Balatonőszödön. Ez az eredője minden bajunknak, mert ez olyan szelet adott a narancsos maffia vitorlájába, hogy a 2/3-ig repítette őket. Gyurcsány pedig multimilliomosként vidáman lubickol ebben a fertőben, a szájkaratén kívül nem tesz semmit-inkább hátráltat- a változásért.
kereső
@nyuggerpasi: Mi a lófütty bajod van Gyurcsány öszödi beszédével? Nem ő árult el, hanem őt árulták el-és szurták hátba a puch félék- és az mszp . Ne varrjátok már a nyakába - mert az orbáni megágyazásért sokkal többet tett az mszp-szdsz, és ne felejtkezzünk el sólyom lászlóról sem.
kereső
@Maccska: Tényleg ufgyanazok a jogai és kötelességei? Na, ugye ezt nem mondod komolyan. És most hagyjuk az adózást- mert az ennél bonyolultabb dolog.. Arról beszéljünk, hogy az erdélyi magyar állampolgár behivható-e Magyarországon tartalékos szolgálatra, vagy besorozható-e úgyanúgy, mint aki Londonban mosogat, vagy éppen közmunkáskodik mucsafalván -nógrádban? És ez csak egy példa.
Ami meg az adót illeti- én nem is az szja-ra gondolnék elsősorban, hanem a tb. járulékra- mert ha, én nem fizetek akár járulékot, mert nincs munkahelym, nem vagyok vállakozó, akkor nincs eü. ellátásom- ill.csak akkor, ha kifizetem az árát. Nem kapok tb. támogatott gyógyszert... etc, mig a kettős állampolgárságó erdélyi, szlovák, vajdasági- az alanyi jogon igénybe vehet mindent.
Azután- a magyarországi magyar állampolgár kimegy külföldre dolgozni, neki megszúnik a Taj kártyája, ha gyermeke születik kinn -és időközben haza költözik akkor a gyermek nem vehet igénybe alanyi jogon eü ellátást, mert a hatóság két évig is elhúzza annak kiadását- tehát a szülő fizet. soroljam még baromarc? Nem csak a kötelezettségekben, hanem a jogokban sincsenek pariban a honi, és a külhoni állampolgárok.
NKF
Fletó feleslegesen rúgózik!Kevés mint lócitromba a "C" vitamin!
C_3PO
@nyuggerpasi: Bizony! Sőt mi több, ezt a faszt oda se kellett volna engedni Medgyessy Péter helyére félidőben!
telegdilaci
@Shikari:Akinek börtönben lenne a helye az éppen az akinek fényesre nyalod a valagát,nem Gyurcsány rabolta szét az Országot,ahogy Orbán tette közvagyonból magán tulajdonba adott állami intézményeket,ez nem Terrorista módszer,egyébként ellenzékben a Fidesz sem akarta jól emlékszem a Parlamentben elmondott Áder volt köztársaság nélküli köztársasági Elnök felszólalására amikor az mondta a Fidesz nem támogatja hogy Szavazati jogot kapjanak a Határon túliak,mivel nem itt élnek nem viselik szavazataik következményét,ahogy kormányra kerültek azonnal megadták még az állampolgárságot is mivel ez kivánták az érdekeik,tudták hogy a határon túliak a Mocskos fideszre szavaznak,azóta is lapátolják nekik a Magyarok adóforintjait,ennyit a Terroristáról!
Nessy
Ab start az egész levélszavazás egy milliárdokba kerulő bolha cirkusz, amit mi fizetünk! Ellenőrizetlen, aktivisták által bonyolított. Szavazni lehet a halott nagypapa, a szomszédasszony macskája helyett is. Az ódiumát nem vállalják. Az a lényeg, hogy jöjjenek a potya millliárdok, a kedvezmények.
Nessy
A külföldön (uniós országban is) élő, dolgozó, tanuló magyar állampolgár, ha szavazni szeretne, elöször regisztrál az illetékes külszolgálaton, majd a választás napján utazik, néha több száz kilométert, sorba áll, hitelesen igazolja magát, és szavaz. Ugyanúgy pártra, mint a határon túli levélszavazók . Tisztelt hölgyek, urak! Nincs itt némi tisztességtelen diszkrimináció ? Most a dotációt ne említsük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.