Orbán Viktor kivételes módon péntek reggel Brüsszelből, az uniós csúcsról jelentkezik majd be a közrádióba. 

Péntek reggel ismét élő interjúban beszél majd Orbán Viktor a Kossuth Rádión, érdekesség, hogy ezúttal Brüsszelből, az uniós csúcsról jelentkezik majd be a magyar kormányfő.

A Portfolio cikke szerint a rendhagyó helyszín miatt elsősorban uniós kérdésekről lehet szó a beszélgetésben, de természetesen az orosz-ukrán háború is kiemelt téma lehet.

Kétnapos uniós csúcsot tartanak Brüsszelben, melyen Orbán Viktor is részt vesz. A hírek szerint csütörtökön komoly vitákkal kezdődött a találkozó.

Orbán Viktor rendkívüli helyről üzen perceken belül élőben a Kossuth Rádió hallgatóinak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a csőd szélére sodorták az Európai Uniót, tudni akarjuk, kik felelnek ezért

"A csőd szélére sodorták az Európai Uniót. Tudni akarjuk, kik felelnek ezért!" – közölte a miniszterelnök csütörtökön a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor a bejegyzésben közzétett videóban arról beszélt, hogy Brüsszelben hamarosan kezdődik az európai uniós tagállamok vezetőinek csúcstalálkozója.

Egyetlen dolgot kérdez most itt Brüsszelben mindenki: hová lett a pénz?

- mondta.

Ugyanis – folytatta a kormányfő – az Európai Bizottság benyújtott egy költségvetésmódosítási javaslatot: "újabb súlyos százmilliárdok" befizetését kéri a tagállamoktól.

Orbán Viktor szavai szerint adódik a kérdés, hogy jöhetett létre ez a helyzet, hogyan sodorhatták a csőd szélére az Európai Uniót.

A nagyobb tételeket sorolva ismertette: 50 milliárd eurót akarnak kérni a tagállamoktól, hogy odaadhassák Ukrajnának, "miközben azzal a pénzzel sem tudnak elszámolni, amit eddig adtunk".

Sok pénzt akarnak a tagállamoktól, hogy ki tudják fizetni a korábban felvett európai uniós hitelek kamatait

- tette hozzá.

Orbán Viktor megjegyezte: ezek azok a hitelek, amelyekből ezidáig Lengyelország és Magyarország "egyetlen fityinget sem látott".

A miniszterelnök frivolnak nevezte, hogy még több pénzt akarnak tőlünk a migrációra, de nem a határvédelemre, hanem hogy behozhassák a migránsokat és "természetesen magukról sem feledkeztek meg: eurómilliárdokat kérnek a brüsszeli bürokraták fizetésének emelésére".

Orbán Viktor kijelentette: a magyar álláspont világos, először tudni akarjuk, mire költötték el "azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk". "Utána választ várunk arra a kérdésre: kik felelősek azért, hogy a csőd szélére jutott az Európai Unió" – zárta szavait.

Forrás: Portfolio, MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A csőd szélén egyedül Magyarország áll. És azt is tudjuk, hogy miattatok. Hová lett a pénz? Elloptátok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
" először tudni akarjuk, mire költötték el azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk". Na ezt a kérdést Brüsszel is feltehetné 0rbánnak. Ha igazat válaszolna, nagy szégyenben maradna. 0rbánnal ellentétben az únióban nem szeretik a tolvajokat.
simmering73
A csőd szélén egyedül Magyarország áll. És azt is tudjuk, hogy miattatok. Hová lett a pénz? Elloptátok.
Apfelbaum
tulajdonképpen mással ne tudja már magára felhívni a figyelmet és ezért vétózik mindent meg ugye putyi is erre utasította...
a hová lett a pénz kérdése olyan cinikus mint amikor a kisgyerek azért nem tud válaszolni a kérdésre,hogy hova lett a csoki mert a szájában van és nem nyelte még le...a pénz a barátoknál,a xaros pelenkát dobáló orknál és sok külföldi titkosnak vélt bankszámlán van a bdskrvnydt te mocskos geci féreg orsós cigány
nemkati
@Maccska: Te is így csinálod? Körbekeríted a házad, és a szomszédoktól követelsz pénzt a kerítésedre?
justhpeter
Értem én, az a piszok Unió koldussorba került. Amit nem értek az az, hogy milyen keresztény erkölcs az, ami egy koldustól állandóan pénzt követel.
nemkati
@Maccska: Ezt gondolom mindenki tudja. Én arról a kerítésről beszélek, ami nem a szomszéd feladata.
nemkati
@Maccska: De, abban az esetben az úniónak kötelessége lenne fizetni a kerítésért, ha azt az únió rendelte volna meg, és vállalta volna a kifizetését. Ilyen nem történt, tehát 0rbánnak nincs joga érte pénzt követelni. Egy olyan embernek, aki a hatalomba lépésétől kezdve rengeteg vagyont és pénzt halmozott fel jogtalanul, rátette a mocskos kezét hazai és úniós pénzekre, és hozzájárult, hozzásegítette a családját és haverjait ugyanilyen bűncselekmények elkövetéséhez, annak nincs joga egyáltalán semmit sem senkitől sem követelni.
nemkati
@Maccska: Magyarországnak kötelessége lett volna az összes menedékkérő esetében lefolytatni a tisztességes elbírálást, erre az únió adott volna (és ad is, eddig is milliárdokat adott) pénzt. Kerítésre nem volt felkérés.
Eladott Ország
Orbán Brüsszelben: Hol a pénz? Például itt: Hatvanpuszta, csak a jéghegy csúcsa. Amúgy mi a f@szt csinálnak ebben? Vagy már kétezer főnyi a személyzet?- Itt tartja a 400 ezer forintnyi megtakarítását... Disznóhízlalda, látható, milyen jól működik. Naponta kellene odamenni forgatnia a tv csatornáknak és kérdezgetni hol is lesznek a vendégszobák az adófizetőknek akik fizették az építkezését ennek a szép nagy üdülőkomplexumnak. A két nagy épület papiron istálló, ami amúgy nem esik messze a valódi rendeltetésétöl, miután egy disznó fog benne lakni. Kettö, ha apuka is odaköltözik. Versailles vagy verszáj, sosem tudom. Az a baj, hogy verszájba, nem pedig szájbaverve. Lezsák Sanyi népfőiskola-f@szsága a prototípus, onnan szedhette az ötletet Don Vétó szent családja.
uploads.disquscdn.com/images/d747f602300676b8d110c6e8143f8b17093c127bfa0c6b2ed9463270b9f1e1e1.jpg?w=800&h=628
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
colibri
Már megint saját magából indul ki. Pont azt az aljas tettet keni másokra, amit ő követ el. Itthon is ezt csinálja, az ellenzékre fogja a fidesz-orbánc-ner szemétségeit! Most mást sem fogunk hallani, ez lesz a retorika. Még jó, ha nem lesz vele teleplakátolva Magyarország! Undorító ez az embernek nevezett dagi törpe!
Eladott Ország
Jaj, de magas az a labda! Orbán hol a pénz? 20 ezerről 53 ezer milliárd az államadósság, szarráadóztatva minden, nincs egészségügy, oktatás, közlekedés, romokban az utak, meg ugye nyugdíjvagyon ellopása, 30 - 50 %-os leértékelődés normális valutákhoz képest, és lélegeztető, horkolásgátló gépekbe fektette, meg ilyenek. "Brüsszel lopta el!" és a nép egy része meg el is hiszi. A NASA bejelentkezett, hogy megvásárolja Orbán Viktor arcát borító börszerű anyag szabadalmát...
uploads.disquscdn.com/images/86bea89f9a1fbc0db79e7ecc1e0208228bf9a1e30b4017598a01c527368aa6ea.jpg?w=800&h=903
Erről valamiért ez a vicc jutott eszembe:
A rendőr megállítja a cigányt:
-Hová mész, te cigány?
-Miféle tyúkot?
Eladott Ország
@Maccska: ma, 09:13 ☻ Az nem elég igazolás neked, hogy a köztövényes, hazaáruló román cigányod, Európa koldusházát csinált az országból egy évtized alatt, te szarzsák. Infláció, pénzromlás, vásárlóerő csökkenés, államadósság, etc.. Hol az az 50 milliárd euró amit az EU-tól támogatásként kaptunk? Hol az a pénz amit a magyarországi vállalkozások és munkavállalóik szja-ban, ÁFA-ban tb-járulékban és szochóban befizettek? Először ezzel kellene elszámolnod, a saját portád előtt kell először is söprögetned! A gazdaságpolitikád eredménytelensége jól látszik még a Holdról is, mióta a támogatásokat blokkolta az EU: nincs gazdasági növekedés, amíg jöttek a pénzek az látszott, hogy a növekedés és az EU-s támogatások GDP-hez mért aránya erősen korrelált egymáshoz és akkor még a külföldön dolgozók éves hazautalásait nem is vettem figyelembe: az is évi 1000 milliárd forint körül mozgott. E két tétel számotokra jótékonyan elfedte, hogy nélkülük már 2010-es hatalom átvételetek óta masszívan csökken a GDP.
Magyarország az EU legputrisabb országa, hát a nyugati társadalmak nem ettől a fostalicskától fognak tanácsot kérni gazdasági kérdésekben. Hol a pénz:
- külföldi bankszámlátokon
- üres stadionokban
- yachtokban
- szállodákban
- a fél Balatonpartban
- oligarchák által felvásárolt termőföldekben
- a felcsúti fociakadémiában...soroljam? Az egészségügy, az oktatás, a szociális szféra kérdezi Orbántól: Hol a pénz?! Hol a pénz? Menj föl a lombkoronasétányra vagy a kilátóra, és messzebbre látsz!
A dakota főnök elmegy a sámánhoz:
- Sámán, eltünt a pénz a kasszából. Mit csináljak?
- Egyszerű :Tedd vissza, fiam!
csak úgy....
0rbán egy hazudós elmebeteg,aki ezt nem veszi észre az szintén zenész..
kereső
Orbán napról-napra aljasabb, ribancarcú gru ügynök. Hol a magyarok pénze?? Magadnál keresd,meg az általad megteremtett "nemzethy arisztokrácia" bugyellárisaiban, meg a templomok tornyában, a stadionokban...és főleg hatvanpusztán, a golf pályán, az mkb bankban, a gránit bankban, az mnb alapitványiban, a játszóházad képviselőinek zsebében, a "plebejus kormány" feneketlen és likas zsebében, te két lábon járó imádkozó sáska-, meg putyinnál a 10x-res gáz árban. a letelepedési kötvényekben, a 27 milliárdos semmit nem érő keritésben, a mostanság divatos tőkealapokban, a a felszivódott fundan alapitvány 14 milliárdjában, tiborcz "világitó" istván 13 milliárdos büntetésében.

Szeretném emlékeztetni orbánt, hogy az eu-s csatlakozási szerződés 990%-át ő tárgyalta le, és a szerződés betartása nem csak addig szól, amig fel nem veszik a klubba a jelentkezőt, hanem utána is érvényes. Persze ez egy hazug szószegőnek nem mond semmit.
Szégyenlem, orbán viktor még mindig az ország miniszterelnöke lehet. Hazaáruló vagy orbán, kormányoddal, parlamenteddel együtt.
Eladott Ország
@Maccska: Orbán Brüsszelben: Hol a pénz? Dögölj már meg, a qrva anyádat, vércinikus barom! A miniszterelnök szerint meg kell találni a felelősöket, akik csőd szélére sodorták az Európai Uniót Te vagy az féreg! Amúgy úgy néz ki hogy az ellopott pénz hatvanpusztán meg néhány kastélyban van, a többi meg ki tudja hány külföldi bankban van letárolva aranyrudak formájában. Az EU nincs csődben csak az ország. A migrációról kussolj a kurva anyád! Te hozzol be 10.000 fülöpszigetekit, meg az embercsempészeket te engeded ki a börtönből. Itt van már az országban kb. 40 ezer vendégmunkás. Hogy dögölnél meg a putriddal együtt. A gondolkodni képes adófizető állampolgárokat hasonló gondolatok foglalkoztatják a magyar kormány tevékenységével kapcsolatban: Először tudni akarjuk, hogy mire költötték el azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk. Utána választ várunk arra a kérdésre, kik a felelősek azért, hogy a csőd szélére jutott Magyarország. Kérdéseket, csak a magyar nép tehet fel, debil, despota, parazita, pszichopta, geci! Rohadj meg a börtönben!
Eladott Ország
Ártány geci, én szívesen válaszolok arra a kérdésedre, hogy hol a pénz? Mindenki tisztában van vele (aki nem agymosott fideszes) hogy a magyar, és Uniós adófizetőktől ellopott iszonyatos mennyiségű pénz a strómanjaid (Mészáros, Szíjj László, Garancsi István) és a családtagjaid (Gyöző bácsi, Ráhel, Anikó asszony, Tiborcz István) bankszámláján található meg, ez nem is kérdéses. És itt nem aprópénzről van szó, hanem több ezer milliárd forintról. Na meg offshore számlákon. Erről daloljál csutikám, és ne az Uniót b@sztasd, és szidd állandóan. Elloptad röfi! Erre szokták mondani, hogy ez vagy segghülye, vagy minket néz annak. F@sza amikor a tolvaj cigány koldus azzal jön kéregetni, hogy mondjam meg mire költöttem azt a sok pénzt amit ő adott nekem?! B@szki! Az OLAF is ezt kérdezte tőle, vajon mit válaszolhatott?! Lóf@szt adtál te pénzt , csak kaptál főleg, amíg ki nem derült hogy árokparti szarkupac vagy. Egy csőd szélén álló EU-tól követelik a pénzt. Pofa aztán van. A hecegnő és a béka ...
uploads.disquscdn.com/images/4f812efb17fa54b15f09a5c27e88d13edf11ec19f38c1f379288c0958a5661fa.jpg
balos
@Maccska: nedveske!Miért nem gondolkodsz,vagy kérdezed a gecit,hogy mit csinált az adónkból?Az eltelt 13 év alatt megduplázta az államadóságót,miközben kb.100ezer milliárdót kapott illetve kölcsönnel terhelte meg a családod is!Remélem a 12gyereked addig rugdos,amíg a magyar válogatott világ bajnokságot nem nyer!
ómió
@Emmersson71: Bolsiék aberráltja! Szopd le őket, mire vársz!?
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:25 ♂ "A miniszterelnök szerint meg kell találni a felelősöket, akik csőd szélére sodorták az Európai Uniót." Nem is kell olyan sokat keresni, csak a tükörbe kellene bele néznie a kedves dogtorminiszterelnökúrnak”. Te csökött agyú potrohos ártány! Az Unió gazdasága nincs csődben ellentétben a magyarral, amit viszont jól tudjuk, te meg tettestársaid vittek a csődbe! Hát egy ilyen pénzügyi mágusnak igazán nem lehet gond megtalálni a választ! De ha tőle kérdezik ugyanezt, akkor megsértődik. Ami persze nem csoda, hiszen azt nem mondhatja, hogy elloptuk. És kiszólt a gödörből a lyuk. Javaslom a magyaroknak szánt alapot átcsoportosítani, legalább nem ennek a pszichopatának a számláját duzzasztják tovább. A felcsúti pénznyelő varangy. Az igazi gumicsizmás "magyarhuszár". Gusztustalan féreg.
uploads.disquscdn.com/images/4e1fcaf3a4e31320d3809d18ed8d44fa90fb665779fa5a18b9a32cefce3cb83a.jpg
Eladott Ország
XXI SZÁZAD VICCE tényleg full hülyének néz ez mindenkit. Feszegeti a pofonládát. Ki kell durrantani a gömböcöt. Egyáltalán semmi önértékelése nincsen. Szégyent hoz ez már mindenkire rossz nézni amit művel. Erre nem lehet mar mit mondani! Ehez már rinocérosz pofa kell! "Igyál még egyet és fogd rá a nyuszira!" (NERsquik®) Elloptad b@zmeg! Kupec genyaláda...hegedű meg hiányzik a hóna alól. Még a tetves tolvajnak áll feljebb. Azért a pofátlanságnak is van határa dogtorminiszterelnök úr’ !
kép1
uploads.disquscdn.com/images/08ba61cd9681f3a4a3ff4cdafeb425a4d374f81ad339b853c33de95cd8ab191c.jpg?w=800&h
kép2
uploads.disquscdn.com/images/bcaf0809e2ef95eb1717049a27f1bac0432dd31d473e98f576318664a4d11711.png?w=800&h=375
kép3
uploads.disquscdn.com/images/eba50b4f23bcaceec44e2c47cdd7879a14e1d1fd8fcf0de0fcd00fb021f78c00.jpg?w=800&h=2340
kép4
uploads.disquscdn.com/images/60c9122000925287ea365fb7a3eb5e07ae390c891c54e759532e06aa5243ec93.jpg
kép5
uploads.disquscdn.com/images/f6b0d272b3c611e28aae2c77df290a6975e9ddd2cb54cb13bfb2c90299750247.jpg
kereső
65 millió euros eszéki stadion- "opus aréna". Itt keresd a magyarok pénzét!!
Hány ezer milliárd eurot loptál el, az elmúlt 100 év 10 legjobb!!! gazdasági éve alatt, te ribancarcú ??
drrotf
Az inflációval kapcsolatosan is tett néhány megjegyzést a nagy Vezír, Ó,Vikto! Ismét vállalt, hogy az az év végére egy számjegyű lesz:Ezt a vállalást nem tartják óriási vállalásnak a közgazdászok egy része, mert ez még mindig kétszerese lesz az EU átlagának, más része a közgazdászoknak még ezt sem tartják elérhetőnek, mert az időközben tett és teendő intézkedések nem az inflációt fogják nálunk csökkenteni , hanem éppen a növelés irányában fognak hatni.Az lentt volna a nagy Álomférfitől, pardon államférfitől egy igazi vállalás, ha azt mondja hogy a kormány intézkedéséhek hatására a magyarországi infláció az EU átlag inflációját nem fogja meghaladni a jövő év elején, mert mi elérjük mindenben az EU átlagát, és a vezetőink nem nehezítik meg jobban a magyarok életét, csak annyira mint amennyi az EU átlaga!Bérben is kifizetjük az EU átlag minimálbérét, hogy ezzel is segítsük az embereket az országban maradásban.Ilyen ígéreteket várunk tisztel doktorminiszterelnőkúr, nem olyant, hogy csak a dupláját fizetjük annak amit az eus országokban élők fizetnek és sokkal kevesebből pénzből kell élnünk mint egy más eus országban élő embernek, átlagban!Ezek lennének egy olyan régi öreg motoros,mint Ön jelentős ígérgetései, nem pedig azok amiket most hallunk Öntől. Felmerült bennem az is hogy nincsenek Önnek jó tanácsadói, nem tudnak egy kicsit jobban ábrándozni, hazudni, hogy legalább azt mondhassuk, hogy ígéretekkel már tele a padlás, most már cselekedni kell és nem csak kommunikálni!
kereső
@drrotf: Ne feledd, a kockás papir mindent elbir- és sokan vannak ebben az országban, akik a rádiónak/tv-nek hisznek inkább, mint a saját zsebüknek. Mint az egyszeri kikapós menyecske, aki azt mondja a haza toppanó urának: "nekem hiszel drágám, vagy a szemednek::"?? Na, igy vannak ezzel orbánék is, tudják, hogy sok-sok bamba nekik hisz, nem a szemének/zsebének
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Majd, ha szopod őket, aberrált, nekik is hazudd meg!
ómió
@Eladott Ország: Mióta vezeti a "Zorbán" az Uniót, dilinyós!? Már a korrupt tetvesbolsi brüsszeli efftársaidat se vagy képes meglátni, bolsiék elmebetege!? Totál elsorvadt az agyad!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Ha szopod,így promózod őket!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopiszüneten vagy!?
Emmersson71
Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.