Megtalálták a módját, hogy hogyan hajtsák be az 58 milliárdosra emelt szolidaritási adó teljes összegét a fővároson.

Itt a fideszes válasz Karácsonynak: Ha nem fizeti a szolidaritási adót, erővel veszik el azt Budapesttől

MTI/Illyés Tibor

Elveheti Budapest állami támogatását a kormány egy fideszes módosító szerint, ha a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót – idézi Gy. Német Erzsébet, a DK országgyűlési képviselőjének közleményét a Telex. A DK-s politikus azután írt erről, hogy pénteken délelőtt, a Törvényalkotási Bizottság pénteki ülésére módosító javaslatot nyújtottak be a fideszes képviselők a költségvetést megalapozó törvényhez.

Ha Budapest nem fizeti be a többszörösére emelt szolidaritási adót Orbánnak, elvehetik akár a BKV állami támogatását is

– fogalmaz Gy. Németh. A javaslat szerint annyi pénzt vonhatnakl el, amennyivel egy önkormányzat tartozik az államkincstárnak.

Karácsony Gergely főpolgármester áprilisban jelentette be a gazdasági túlélőcsomagot, amelynek része az is, hogy pert indítanak a közigazgatási bíróságon a Pénzügyminisztérium ellen a szolidaritási hozzájárulás miatt, mert jogi álláspontjuk szerint annak mértéke 25 milliárd forinttal több, mint amire a törvény lehetőséget ad. A főpolgármester nemrég így nyilatkozott erről az adóról:

Idén 33 milliárd forint a Budapestnek járó állami normatíva, jövőre 34,5 milliárdot szánnak erre, vagyis, ha az inflációt is beleszámítjuk, még csökken is a támogatás. Ehhez képest idén 58 milliárd forint szolidaritásinak hazudott adót, vagyis sarcot von el a kormány Budapesttől, jövőre 75 milliárdot akarnak elvenni. Még egyszer: Tarlós utolsó évében mindössze 5 milliárdot vettek el.

Forrás: Telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Az adótöbblet törvénytelen, indokolatlan ! A főváros lépése meg indokolt és alapos ! A jogáskormány elmehet a francba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Üzenet Karácsonynak
Ha nem fizet szolidaritási adót,akkor majd jön a szopatás +lássa főpolgi úr!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Na, neeee! Mutyigeri efftárs má' egy kis szolidaritási adót se lophat!?
ómió
@m73: Bolsi szarkupac! Megint itt bűzlesz!?
AMORÁLISOK
Majd csak emlékezzetek 1956- ban hogy nézett ki a főváros? meg volt ám égő autó is kukával," Vigyázó szemetek SZEMETEK Párizsra vessétek " hecceljétek a népet viktor aztán úgy kinek lesz jobb pénzéhes csürhe vagytok. Csak ti akartok itt élni és senki más várd ki. Bayer meg látom magát dicséri " segghülye, szánalmas sz*arjankó " szar mi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.