Megtalálták a módját, hogy hogyan hajtsák be az 58 milliárdosra emelt szolidaritási adó teljes összegét a fővároson.

Itt a fideszes válasz Karácsonynak: Ha nem fizeti a szolidaritási adót, erővel veszik el azt Budapesttől

MTI/Illyés Tibor

Elveheti Budapest állami támogatását a kormány egy fideszes módosító szerint, ha a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót – idézi Gy. Német Erzsébet, a DK országgyűlési képviselőjének közleményét a Telex. A DK-s politikus azután írt erről, hogy pénteken délelőtt, a Törvényalkotási Bizottság pénteki ülésére módosító javaslatot nyújtottak be a fideszes képviselők a költségvetést megalapozó törvényhez.

Ha Budapest nem fizeti be a többszörösére emelt szolidaritási adót Orbánnak, elvehetik akár a BKV állami támogatását is

– fogalmaz Gy. Németh. A javaslat szerint annyi pénzt vonhatnakl el, amennyivel egy önkormányzat tartozik az államkincstárnak.

Karácsony Gergely főpolgármester áprilisban jelentette be a gazdasági túlélőcsomagot, amelynek része az is, hogy pert indítanak a közigazgatási bíróságon a Pénzügyminisztérium ellen a szolidaritási hozzájárulás miatt, mert jogi álláspontjuk szerint annak mértéke 25 milliárd forinttal több, mint amire a törvény lehetőséget ad. A főpolgármester nemrég így nyilatkozott erről az adóról:

Idén 33 milliárd forint a Budapestnek járó állami normatíva, jövőre 34,5 milliárdot szánnak erre, vagyis, ha az inflációt is beleszámítjuk, még csökken is a támogatás. Ehhez képest idén 58 milliárd forint szolidaritásinak hazudott adót, vagyis sarcot von el a kormány Budapesttől, jövőre 75 milliárdot akarnak elvenni. Még egyszer: Tarlós utolsó évében mindössze 5 milliárdot vettek el.

Forrás: Telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Az adótöbblet törvénytelen, indokolatlan ! A főváros lépése meg indokolt és alapos ! A jogáskormány elmehet a francba!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Az a szemét minielnök mindent megtehet?, hogy rohadjon már el!!! Micsoda ország ez???
Toller Béla
Vigyétek, vazze ! A vízet és a gázt mindenestre elzárjuk a várnegyed felé, az áramot már előre kikapcsoljuk a vészhelyzetre való tekintettel. Az utat javítjuk, a kapukat befalazzuk. Tökrük lesznek a pesti aprton felétek fordítva, inden nap közben, Archimedes módra ! A Várhegy üregeiben ciánozás lesz, megértésüket s türelmüket előre is köszönjük ...
drrotf
Mi lenne, ha a Főváros azzal válaszolna arra a kormányzati intézkedésre, hogy elveszik tőle a befizetni nem kívánt szolidaritási adót, hogy az atlétikai világbajnokság idejére a pénz hiány miatt megbénítaná a várost.Ezzel jelenék hogy itt a kormány döntései miatt nem működik semmi, és egy ilyen helyzetben akarja a kormány megmutatni, hogy milyen jól vezeti az országot.Nagyon peverz dolognak tartom, hogy a kormány ráerőlteti a z atlétikai VB rendezését egy városra akkor amikkor csökkenti a neki járó támogatások összegét.Mintha csak azt akarná bizonyítani hogy a főváros önkormányzat képtelen még egy sportesemény megrendezésére is.Most kellene kikényszeríteni a különböző állami pénzek kifizetését a kormánytól, mert később erre már semmiféle módjuk nem lesz!Nem vették még észre az önkormányzat vezetői ,hogy a kormány tagjaiban egyáltalán nem bízhatnak meg , a szavahihetőségük egyenlő a nullával!Ezt csak olyan szerződésekkel lehet kiküszöbölni, amelyek a pénzek és támogatások a z o n n a l i megszerzéséhez vezetnek.
Toller Béla
Az adótöbblet törvénytelen, indokolatlan ! A főváros lépése meg indokolt és alapos ! A jogáskormány elmehet a francba!
Nessy
Kell a főváros pénze a kedvenc önkormányzatoknak, a kegyenceknek, egyházaknak, a határon túliaknak, stb.,hogy költsék amire gondolom.
Apfelbaum
Kijön orsósból a cigány vére és mentalitás,a csőd szélén álló Magyarország vezetője már az erőszaktól se riad vissza, innen már csak egy lépés az ember ölés és szerencsére akkor nem fog számítani neki, hogy ki a fideszes és ki támogatja mert elborul az agya és közveszélyes lesz ha a hatalom megtartása lesz veszélyben
Néro2
Ha nem fizeti a szolidaritási adót, erővel veszik el azt Budapesttől
Akkor betörnek mint a Tövö székházba ?
Mondom én , hogy a fitymáktól csak az Andrássy lehet megszabadulni egy ruhaszárító kötéllel.
Oszt mi baj lehet belőle ?
Lesz még egy ünnepnap.
Van hely a naptárban.
Legalább háromnapos ünnepet érne meg.
Péter2
Ki kell vinni a fővárosiakat az utcára , hogy meg akarja sarcolni a fidesz őket , mert nem fideszes vezetés van , szándékosan kárt akarnak okozni az ott élőknek !
jáger laszló
Üzenet Karácsonynak
Ha nem fizet szolidaritási adót,akkor majd jön a szopatás +lássa főpolgi úr!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Na, neeee! Mutyigeri efftárs má' egy kis szolidaritási adót se lophat!?
ómió
@m73: Bolsi szarkupac! Megint itt bűzlesz!?
AMORÁLISOK
Majd csak emlékezzetek 1956- ban hogy nézett ki a főváros? meg volt ám égő autó is kukával," Vigyázó szemetek SZEMETEK Párizsra vessétek " hecceljétek a népet viktor aztán úgy kinek lesz jobb pénzéhes csürhe vagytok. Csak ti akartok itt élni és senki más várd ki. Bayer meg látom magát dicséri " segghülye, szánalmas sz*arjankó " szar mi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.