Karácsony Gergely Kilencvenkilenc Mozgalmával kapcsolatban indít nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Lép a NAV: nyomozás indul Karácsony Gergely kampányfinanszírozási ügye nyománKarácsony Gergely/Facebook 

Az index.hu értesülései szerint az ügyben Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás gyanújával. Részleteket egyelőre nem tudni az ügyről, a NAV kérésre sem adott ki információkat.

Mint ismert, 500 millió forint érkezett Karácsony Gergely választási kampánymozgalma, a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára, a befizető Perjés Gábor párbeszédes politikus volt. A tranzakció A 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról című titkosszolgálati jelentésből derült ki, amelynek titkosítását feloldotta a Nemzeti Információs Központ, a dokumentumot pedig közzétették az Országgyűlés honlapján is.

Az ügy azért lehet érdekes a NAV-nak, mert a mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Perjés Gábor azonosítható, aki a mozgalom hivatalos képviselője. Ő 19 alkalommal összesen 506 millió forintot utalt erre a számlára.

A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”.

A főpolgármester szerint az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat.

Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban. Nagy titkosszolgálati akciót igazán nem igényel. De azt még a titkosszolgálati jelentés is rögzíti, hogy az adományok között dollár nem volt. Igaz, rubel se

– fogalmazott a főpolgármester.

Forrás: index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: Tolem eddig csak a fideSS nevu maffia lopott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Én azt nem értem hogy miért nem tiltják be az ellenzéket, mint anno Mussolini is tette??
Ja tudom, mert akkor nem állhatnánk sorba a segílyért. :(
Yoda69
@KisTehen: Mindenki? orban 2000 milliardos koltekezeset, aminek most isszuk a levet, miert nem vizsgalja a NAV es a titkosszolgalat?
Ne legyel mar megint ostobabb a megszokottnal. Itt egyertelmuen lejarato kampany folyik Karacsony ellen, es ez egeszen az EU valasztasokig fog tartani. De szerintem kontraproduktiv lesz.
ómió
Már "guruló" fontokat meg dollárokat is keresnek?! "Széles spektrumon" árulják a hazát az efftársak!
Tehenész
@KisTehen: Számodra méltó büntetés az eddig összehordott baromságok miatt a vágóhíd lenne.
Yoda69
@KisTehen: Tolem eddig csak a fideSS nevu maffia lopott.
Eladott Ország
A fidesz maffia módszer ismert: Vádolj meg mást azzal, amit te követtél el. Remélem sokan emlékeznek még az 1993-as fidesz székház eladásra. Azt hazudták, hogy óriási szükségük van egy székházra, ahol tanácskozni, gyülekezni tudnak. Meg is kapták az MSZP állami vagyonból, amit rögtön el is adtak és az árát szétosztották maguk között 10 - 20 millió Ft tételekben. Ezzel szálltak be azután a rabló privatizációba, ezzel alapozták meg a jelenlegi vagyonukat. A nép erkölcse akkor még ezt nem tűrte, majdnem kiestek a parlamentből. Hol vagyunk már ettől. Gondolják, hátha elhiszi a választó, és Karácsonyt is büntetik majd a választásoknál. A médiabirodalom rendelkezésre áll nekik.Nem bírta megemészteni a Dagadt Pingvin, hogy Budapest NEM KÉRT BELŐLE és a fajtársaiból, a kisstilű, bosszúszomjas Felcsúti Rikárdó lassan négy éve végtelen pénzt, energiát beleölve is csak annyira jutott, hogy Karácsonyi Geri fekete bicikklijével riogassa birkáit, s hogy a bicikklibótban’ eléjük fog tolakodni. Nagyon örülnék, ha bíróság mondaná ki, hogy O1G koncepciós pereket, karaktergyilkosságokat vezényel le. Ha nincs semmi, amit fel lehetne hozni valaki ellen, majd kreálunk, egy kampányig időre. Lerombolni mindent, ami "nem tetszik", vagy épp kell, csak nézzük meg ha nem épp egy személy ellen indul az ork banda, mennyire képesek zülleszteni. Sikerült, az egész ország az EU szégyene lett. Szinten tartás, bármi személy téma legyen az, ez a dolguk, hazudni, mocskolni, élősködni.
SÍva
A fidesz az etika csúcsa! Ja nem! Nem olvastam csak a címet és mielőtt valaki "kővel dobálna" Karácsony sem a szívem csücske!
colibri
Ótvar fidesz, így kell ezt csinálni! Szabadítsátok rá a navot, a rendőrséget, az ügyészséget, az ászt, mutassátok meg, hogy minden hatalom a ti kezetekben van! A városháza eladás balhéba már beletört a bicskátok, hátha most tudtok fogást találni az ellenfélen, ...és ti csak lopjatok nyugodtan tovább. Igaza volt a volt szoci képviselőnőnek: patkányok vagytok!
SÍva
Még egy dolog! A fidesz kampányfinanszírozását mikor fogják vizsgálni? Meg a külföldre guruló támogatás címén kivitt adóforintjainkat mikor fogják vizsgálni, hogy mely számlákon landoltak és kinek, kiknek a nevén van?
Eladott Ország
@sgl: ma, 101:45 ♦„Drága Szíveim! Ha valaki még nem tudná, ahol a tiszteség véget ér ott kezdődik a politika.” ( Hofi)
twitter.com/Valria47537666/status/1677338352834469890/photo/1
Menőmanó
Elképzelhetőnek tartom, hogy ezt a pénzt NER-en kívüli magyar vállalkozók dobták össze, akiknek elegük van abból, hogy a NER vegzálja őket.
Mert ha jól megy a cég, akkor aggódhat, hogy kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ha nem adja, esetleg megöngyilkolják.
Ezért nem veri nagydobra sem Karácsony, sem ő maga, ha netán anyagilag támogatja az ellenzéket. Viszont ha ügyet csinálnak belőle, akkor ez ki fog derülni. És a Geci nagyon szeretné tudni, kik azok, mert akkor jövő tavaszig el kell lehetetleníteni, be kell szántani. Mocskos egy rendszer ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.