Novák Katalin köztársasági elnök az Alkotmánybíróságnak küldte meg Lázár építési törvényét, ahelyett, hogy szó nélkül aláírta volna – mint eddig szinte mindent, amit a Fidesz elérakott.

Most mindenkit meglepett Novák Katalin: nem írta alá Lázár János legújabb törvényétNovák Katalin/Facebook

Előzetes normakontroll eljárást indítványozott Novák Katalin köztársasági elnök a nemrég elfogadott építési törvényről – vette észre a telex.hu ki az Alkotmánybíróság honlapján. Ez annyit tesz, hogy még a kihirdetés előtt az Alkotmánybíróság megvizsgálja, a törvény összhangban van-e az Alaptörvénnyel. Ha nincs, akkor a törvényt nem fogják kihirdetni.

Novák indítványa így szól: 

a törvény az állami építési beruházások rendjére vonatkozó, részletes és átfogó szabályokat állapít meg, e szabályok egy részét egyúttal sarkalatos rendelkezésként rögzíti. A törvény ugyanakkor a sérelmezett rendelkezéseiben saját szabályaitól enged eltérést, akár miniszteri rendelettel. A köztársasági elnök álláspontja szerint a törvénynél alacsonyabb szintű jogszabálynak minősülő miniszteri rendeletben való, érdemi keretek nélküli eltérés lehetősége kiüresíti a törvényi, illetve részben sarkalatos törvényi szabályozást, sérti a normahierarchiát.

Ezt úgy lehet értelmezni, hogy Nováknak azzal akadt problémája, hogy a törvény értelmében a miniszter rendeletben felülírhatja a rá vonatkozó sarkalatos törvényt.

Forrás: telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
' Nyugtával dicsérjük a napot ' Nagy valószínűséggel ez egy show műsor , mutatni , hogy van amit nem ír alá mivel már sok volt a bírálat a minden aláírás miatt . Még az is lehet , hogy amit nem ír alá , szándékosan megkoreografált műsor, a nem gondolkodóknak , sajnos ilyenre is kell gondolni , ismerve a fidesz aljasságait , semmi nem kizárt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Novák érvelése , hogy miért küldte az AB-hoz a törvénytervezetet, teljesen indokolt, olyan mintha egy tényleg jogász ember indokolta volna az elnök asszony intézkedését!
Péter2
' Nyugtával dicsérjük a napot ' Nagy valószínűséggel ez egy show műsor , mutatni , hogy van amit nem ír alá mivel már sok volt a bírálat a minden aláírás miatt . Még az is lehet , hogy amit nem ír alá , szándékosan megkoreografált műsor, a nem gondolkodóknak , sajnos ilyenre is kell gondolni , ismerve a fidesz aljasságait , semmi nem kizárt !
namihami
Egy kilengés---nem kilengés! Majd betudják neki, hogy a ""nehéz napjai"" voltak!
drrotf
A jogszabályoknak hierarchiája van és az egy lapvető szabály hogy törvényt nem lehet miniszteri rendelettel módosítani,mert az alacsonyabb rendű jogszabály és ez az intézkedés indoka.
jáger laszló
NK kemény döntést hozott
Az AB-t gondolkodásra késztette!!
Azok pedig éjt nappallá téve törik a fejüket,hogy igazságos döntést hozzanak ebben a fajsúlyos politikai ügyben!!
Döntésük hatása társadalmi jelentőségű
Bízzunk a bírák bölcs döntésében!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Bárcsak az lenne a helyzet, hogy a kormányban Lázár az egyetlen dilettantó miniszter. Sajnos a többség az.
Revans
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1 byte
gina
@KisTehen: Hagyd már abba te agyi terhelt barom, mást nem tudsz te beteg állat lipsizz máshol,,, ezért nem kell iskola elég csak egy szó te bunkó,, papagáj
Totem
Ez csak taktika, ne mondják már azt, hogy Novák asszony mindent engedelmesen aláír, amit Orbánék az orra alá tolnak - hiszen ezért a szolgálatért nevezték ki maguknak.
Néro2
Érdektelen mit ír alá vagy nem ez a fityma krotáliás Veresné.
Feltéve ha az nem kegyelem mert az érdekes , alá írásosan.
jáger laszló
Lézer Jani nem osztja Veresné véleményét!!
Szíve joga,de ez nem változtat a véleményén!!
csak ennyi
bsrátilag
J.L.
CsipkeRózsa
Nem a saját fejéből jött ki, hogy nem fogadja el a törvényt, vannak neki alkotmánybíró tanácsadói is. Ők látták, hogy kilóg a törvényességből, amit Lázár akar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.