Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke elmondta: a magyar parlament majd ősszel foglalkozik a ratifikációval.

A magyar kormány nem sieti el a dolgot: csak szeptemberben dönthetnek a svéd NATO-csatlakozásrólMTI/Mohai Balázs

Az Inforádió kérdezte a politikust, hogy szerinte mikor fogadhatja el a parlament Svédország NATO-csatlakozását. Ez most különösen érdekes kérdés, miután Magyarország mellett Törökország bojkottálta a csatlakozást, ám Erdogan bejelentette: ő hajlandó támogatni a csatlakozást.

Szeptember közepén folytatjuk a munkát

– mondta Németh, amiből kiderül: nem sürgős a parlament rendkívüli ülésének összehívása a korábbi jóváhagyás érdekében. Ám ha a Fidesz nem is, a Momentum összehívott egy rendkívüli ülést a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásával kapcsolatban – ezen pedig csak abban az esetben nem lesz döntés a NATO-bővítésről, ha a kormánypárti politikusok el sem mennek – emlékeztet a hvg.hu.

Németh Zsolt azért említhette az őszt, mert Erdogan török elnök is csak ősszel fogja beterjeszteni a törvényhozás elé a svéd csatlakozásról szóló törvényjavaslatot, ez viszont nem jelenti azt, hogy semmis lenne a Momentum által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés. Más kérdés, hogy Magyarországon a svéd csatlakozásról szóló javaslat már a 2022-es őszi ülésszakban a képviselők előtt volt, mégsem tűzték napirendre és nem is szavaztak róla.

Forrás: hvg.hu, Inforádió

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@verőce21: Vigyék a svédek a francba a Gripenjeiket, majd mi repkedünk csata-Góbékkal...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Mi már előbb nyilatkoztunk, hogy elfogadási vitára a Parlament elé terjesztettük a dolgot...! De ma úgy látom, az elfogadás a távoli jövő...!

Én, nem értek egyet magyar részről a svéd NATO csatlakozás támogatásával...!
Qqberci
@verőce21: Vigyék a svédek a francba a Gripenjeiket, majd mi repkedünk csata-Góbékkal...
Nessy
Szegény, munkában megfáradt képviselőknek a pihenését nem lehet ám megzavarni, ilyen aprósággal, mint a svédek csatlakozása.
Clavigo
@KisTehen: Egyefene,,leszophatsz... Csak húzzál egy szatyrot a fejedre...és főleg ne fogazzál,,
human
Annyira, de annyira egy szánalmas banda. Kinek megy ez a nagyon átlátszó színjáték? Mondják ki férfiként, hogy Edogan dönt arról, hogy Magyarország mikor hogy szavaz az ügyben. Ezt már mindenki látj. Tök felesleges színészkedni, mint egy ZS kategóriás filmben.
tothjani
A fasiszta állatok majd a Török EU csatlakozást 2 nap alatt, szavazzák meg, és ezzel vége is lesz az EU-nak.
Néro2
A mindennapi köz kassza fosztogatást viszont sietve teszik.
Heti hét napban pihenés nélkül.
jáger laszló
Svédek nélkül is L vagyunk ,mint a lekvár
Nem hiányoznak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Nessy: A magyar fiatalok és kutatók miatt sem halaszthatják el a patkányok a szabit, hát még a svédek miatt. Az az igazság, hogy a magyar nép egy söpredék kormánypártot és egy másik söpredék ellenzékekt ültetett a parlamentbe.
izéke
@jáger laszló: te vagy az aki nem hiányzik,ide sem. Az értelemtől sugárzó írásaid csak szennyezik a virtuális valóságot. Az égig ugrálnál örömödben ha a svéd életszínvonalon élhetnél mint nyugdíjas.
jáger laszló
Svéd rokonaim még nem jelezték,hogy örömükben ugrálnak,mert NATO tagok lehetnek a közeljövőben!!?
Csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@jáger laszló: a svéd rokonaid mégsem akarnak ideköltözni,azért ez sokmindent elmond.
kereső
A magyar kormány nem sieti el a dolgot! Akkor mégsem a magyar parlament dönt? Újabb 150 év török uralomra kell számitani, vagy mi a lóf@x , de tényleg? A ratifikációs előterjesztés 2022 óta a magyar parlament???! előtt van. Egy év alatt nem tudták megnyomni a gombot? A szuverének-szuverénje orbánia, arra vár , hogy mit mond a török szultán, és a terrorista putyin? Tényleg? A magyar parlament=orbán játszóháza minek van, és orbánon kivül kit képvisel? Mert, mostanság- egy éve- Magyarország és Európa biztonságával játszadozik. Ehhhhhhhhhhhhhhhh- az ellenzék meg még mindig "demokráciát" bábozik a külföldi dikatatúrák magyar parlamentjében.
simmering73
Orbán a láncos kutya. Két gazdija is van. Putyin és Erdogan. Vau-vau
ómió
Kapkodniuk kéne!? Az olyan "efftársias"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.