Csak a magyarok akarata és szeretete tarthatja meg Magyarországot magyar országnak – hangoztatta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzettek ünnepélyes eskütételén szombaton Budapesten, a Hősök terén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Komoly erők akarják, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba
Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütételén a Hősök terén 2023. július 15-én. MTI/Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ország megmaradása elsőszámú feltételének nevezte a béke megőrzését, hangsúlyozva: komoly erők akarják, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba.

A mi dolgunk és felelősségünk az, hogy ezt ne hagyjuk és minden erőnkkel ellenálljunk ennek a törekvésnek

- fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető a 303 frissen végzett altisztről szólva azt hangoztatta, hogy "aki esküt tesz, az önmagát teszi fogadalma mögé fedezetül". Vállalásuknak szerinte a szokásosnál is komolyabb súlyt ad, hogy a "szomszédunkban a második világháború óta nem látott véres háború dúl, határainkat délről ostromolják, Nyugat-Európa egyes városaiban szinte hadiállapotok uralkodnak" különböző okokból, de a rend felbomlása mutatkozik Európa számos helyén.

Állandó készenlétre, éberségre, fegyelmezettségre és józan észre van szükség, hogy "megőrizzük a rendet és az által szabadságunkat"

- jelentette ki a miniszter.

Szavai szerint az altisztek egy olyan honvédségben kezdik meg a szolgálatukat, amely hosszú ideje nem látott megújuláson megy keresztül, és amelynek köszönhetően évről-évre erősebb lesz.

A honvédség egyszerre újul meg emberi és szakmai minőségében, kultúrájában és felszerelésében

- sorolta, megjegyezve: e fejlesztéshez a honvédség élvezi a kormány teljes erkölcsi és anyagi támogatását.

Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke a többi között arról beszélt, hogy a honvédség bővülő és erősödő képességei kapcsán az altiszti karra is óriási felelőség hárul. Képesnek kell lenniük az új, világszínvonalú haditechnika alkalmazására, kezelésére és üzemeltetésére.

Az végzett altisztek "kismagasló szakmaisággal, vezetői kompetenciákkal, kiváló fizikai és mentális állapotban, valamint a haza és a szolgálat iránti elkötelezettséggel rendelkeznek"

- hangoztatta.

Az altisztek eskütétele után a légierő díszelgő átrepülést hajtott végre a Hősök tere felett M17-es, H145M helikopterek, és Gripen-vadászgépek részvételével.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kik?
Nevezd meg es letapossuk őket, mint az inflációt. Vagy levisszük a szőnyegre, mint a vírust.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tothjani
Szóljon már valaki ennek a majomnak, hogy még a NATO tagjai vagyunk!
Vagyis önállóan nem támadhatunk, Putyin meg addig nem tudja megrugdosni a kutyáját, amíg el nem foglalja Ukrajnát.
Néro2
@infinity: És még tovább tovább és tovább.
Hát , igen.
Mikor a szocialistákat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a szekszervezi tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a zsidókat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

Háát igen.
Szólni IS kell..
ómió
De, hisz', Maki efftárs má' több, mint egy éve megmondta...!
Yoda69
@tothjani: Tudja ezt O1G nagyon is jol. Nem veletlenul lapult es hallgatott Vilniusban, mint szar a fuben.
Ez a beszed kizarolag annak 2 millio agyatlan baromnak szol, akik meg mindig vakon kovetik. Ezeket az 1 bites idiotakat lehet remitgetni a haboruval meg a migrancsokkal. Nem veletlenul butitja le orban a magyar tarsadalmat. Neki nem gondolkodo emberek kellenek, hanem rabszolgak a foldekre es az akku-gyarakba.
Minéll tobb a buta ember, annal konyebben es tovabb marad hatalomban O1G.
Toller Béla
Egszerűen hazug, álszent, fasiszta-jellegű és kártékony ! Az hogy nem ért hozzá , már nem számít, Ezeknek csak a pénz a lényeg, ahhoz kell a hatalom hogy az elenőrzést kivédjék, Sima köztörvényesek. Ez a fasz is mehetne a rácsok mögé, törvénysértően működik, már a kiválasztása is törvényellenes. A rendszer is az. Csak a pénz, ahhoz kell a hatalom ...semmi eszme, vagy ideológia, netán etika...ezek egy másik dimenzióban vannak ...
telegdilaci
@Yoda69:Azt hiszik ezek a gyalázatos álszent valakik, hogy mindenki idióta az Országban,hogy minden hazugságot el hisznek ennek a korrupt hazug kormánynak! a 3-millió agymosott szektatagok akik rájuk szavaztak,azoknak mondhatják viszont akik normálisan gondolkodnak,azok már azt sem hiszik el ezeknek amit kérdeznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.