Csak a magyarok akarata és szeretete tarthatja meg Magyarországot magyar országnak – hangoztatta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzettek ünnepélyes eskütételén szombaton Budapesten, a Hősök terén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Komoly erők akarják, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba
Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütételén a Hősök terén 2023. július 15-én. MTI/Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ország megmaradása elsőszámú feltételének nevezte a béke megőrzését, hangsúlyozva: komoly erők akarják, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba.

A mi dolgunk és felelősségünk az, hogy ezt ne hagyjuk és minden erőnkkel ellenálljunk ennek a törekvésnek

- fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető a 303 frissen végzett altisztről szólva azt hangoztatta, hogy "aki esküt tesz, az önmagát teszi fogadalma mögé fedezetül". Vállalásuknak szerinte a szokásosnál is komolyabb súlyt ad, hogy a "szomszédunkban a második világháború óta nem látott véres háború dúl, határainkat délről ostromolják, Nyugat-Európa egyes városaiban szinte hadiállapotok uralkodnak" különböző okokból, de a rend felbomlása mutatkozik Európa számos helyén.

Állandó készenlétre, éberségre, fegyelmezettségre és józan észre van szükség, hogy "megőrizzük a rendet és az által szabadságunkat"

- jelentette ki a miniszter.

Szavai szerint az altisztek egy olyan honvédségben kezdik meg a szolgálatukat, amely hosszú ideje nem látott megújuláson megy keresztül, és amelynek köszönhetően évről-évre erősebb lesz.

A honvédség egyszerre újul meg emberi és szakmai minőségében, kultúrájában és felszerelésében

- sorolta, megjegyezve: e fejlesztéshez a honvédség élvezi a kormány teljes erkölcsi és anyagi támogatását.

Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke a többi között arról beszélt, hogy a honvédség bővülő és erősödő képességei kapcsán az altiszti karra is óriási felelőség hárul. Képesnek kell lenniük az új, világszínvonalú haditechnika alkalmazására, kezelésére és üzemeltetésére.

Az végzett altisztek "kismagasló szakmaisággal, vezetői kompetenciákkal, kiváló fizikai és mentális állapotban, valamint a haza és a szolgálat iránti elkötelezettséggel rendelkeznek"

- hangoztatta.

Az altisztek eskütétele után a légierő díszelgő átrepülést hajtott végre a Hősök tere felett M17-es, H145M helikopterek, és Gripen-vadászgépek részvételével.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kik?
Nevezd meg es letapossuk őket, mint az inflációt. Vagy levisszük a szőnyegre, mint a vírust.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Kik?
Nevezd meg es letapossuk őket, mint az inflációt. Vagy levisszük a szőnyegre, mint a vírust.
colibri
Ezek ketten jól egymásra találtak orbánCal. Rengeteg a hasonlóság, na meg az érdek! Zsák, meg a foltja...
kereső
Még nincs is hőség, ezek meg már mind hőgutát kaptak. Az egyik nagyobb hülyeséget beszél, mint a másik. Lásd a beléptetőkapust.
Eladott Ország
Elmebeteg barom vagy! A NATO sem akar világháborút! "Kiderült, Orbán azért fegyverkezik, mert be akar lépni a háborúba. Ismerve a NER fordított „újbeszél” nyelvet, már a nagy „békepárti” szólamokból is tudhatná mindenki, hogy Orbán be akar lépni a háborúba. Az, hogy kinek az oldalán, és ki ellen, nem kérdés, miután Orbán (még nem fegyverrel, de) már be is lépett a háborúba az ukránok ellen, az oroszok oldalán. Nem engedett át fegyverszállítmányokat az ukránoknak Magyarországon, a szankciók ellen uszít az Európai Unióban és Magyarországon, az oroszok elleni szankciókat okolva a háborúért és a gazdasági válságért, s Orbán egyedül nem küld az EU-ból kiképzőket Ukrajnába."
nepszava.us/kiderult-orban-azert-fegyverkezik-mert-be-akar-lepni-a-haboruba/
Qqberci
@colibri: Don Krisztoforo és a Kolostor Disznaja...
Eladott Ország
Semmi sem hitelesebb, mint egy békepárti kormány strómanként hadüzemekkel bíró hadügyminisztere. egy olyan országban, ahol az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának elnöke az egykori Mr. 20 %, akit lazán átvert egy festett vörös falusi asszonyság. Szalay katonacsaládból származik, ahol négy tábornok is volt, és még a mohácsi vész idejéről is tud neves felmenőket említeni. "Az ország fegyveres védelme kora gyerekkorom óta az életforma része" – mondta a miniszterjelölt. Anno Hingyi Beatrix (Torgyán pártelnök Hingyi Beatrix kinevezését azzal indokolta, hogy menye régi légügyi dinasztia sarja), pedig egy ősi légügyi dinasztia sarja volt. Egy NATO-tag honvédelmi minisztere az orosz hadiiparral üzletel /Transmashholding/– erre a NATO-t ellenségének tekintő Putyin háborúja alatt nyilván sokak fejében megszólal a vészcsengő. Mit is ígért Ferencnek május 9-re? Annyit mondott Orbán, hogy az oroszok szerint május 9-re vége lesz a háborúnak, nem volt túl jó tipp.
Néro2
Komoly erők.
Komolyan ?
Ott a qurmányban mindenki hülye ?
Ott ?
Mindenki.
Ennek nem inkább valami rulettet kéne pörgetni ?
nejlontacskó
Ennek a rühes féregnek, 1.600.000.000, az az egymilliárd hatszáz millió, adómentes oka van arra, hogy ilyen sok faszságot össze legyen képes hordani!
No de amíg a puhos, ilyen busásan meg tudja fizetni a talpnyalóit, addig az ő kottája szerint szól a muzsika...
Eladott Ország
Szalay , 1970-ben született, 53 éves és azt mondja, hogy : "Az ország fegyveres védelme kora gyerekkorom óta az életforma része" - bakker, ezen besírtam , aztán, amikor egy NATO tagállam (ti. Magyarország) esetében egy nemzeti "Erős, magabiztos, jól felszerelt, harcolni képes hadsereg..."- ről kezdett hadoválni, az már kezdte kiverni a biztosítékot, a háború 84. napján azt mondani, hogy "Odaállunk Ukrajna mellé"- na, ennél a mondatnál már kimondottan dühös lettem rá, de amikor azt találta mondani a saját szájával, hogy "Magyar nemzeti tulajdonként beszélt a személyes jelenlétéről nemzetközi cégekben"- akkor már elküldtem a qrvaanyjába! Magyar nemzeti tulajdonként beszélt a személyes jelenlétéről nemzetközi cégekben. Pedig nem hazudott, vagyona nagyrészt, ha nem egészében olyan nemzeti tulajdonból származik, ami elvesztette közpénz jellegét. továbbá nem mondhatta, hogy ez igazából a főnök tulajdona, és ő csak egy stróman. Ez hazaszeretetből lop. Jóvanakkor. Nyilván nem beszélhetett a hadiipari érdekeltségeiről, mint sajátjairól, hiszen az tényleg nem az övé: nála csak "megőrzésre" tartja orbáncgazda..Mi vagyunk Oroszország rémálma - jelentette be, majd aláírták a Paks2-t és megvétózták az olajembargót.
jáger laszló
SZBK és Börönndi szófosása öntött bátorságot a magyar honvédség altisztjeibe hogy bátran védhessék + a hazát a jövőben is az LNSégtől!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
nem nem kaszinós buzi,...azt akarják,hogy ti a lámpavason lógjatok...
Néro2
@nejlontacskó: Szól a muzsika a muzsikjainak.
drrotf
Ez a miniszter rébuszokban beszél!Mindenki azt gondol beszédjéről amit akar!
Néro2
@Yoda69: Jahh
Maó könnyével.
Nem használt de legalább drága volt.
Néro2
@infinity: Keress egy fityma irodát.
Ahúúúgy elnézem neked mindegy.
Néro2
@infinity: Mé ne.
De hát ha mindenki agyon lesz ütve csak én maradok.
Mondjuk nekem rendbe.
Lesz egy egyszemélyes királyságom.:)
simmering73
Nógrádi Rettegő már kevés a riogatáshoz? Szalai-Boborján is kell?
Néro2
@simmering73: Boborján mindig kell. A vastyúk is talál szemet-ben is , hogy bevált.
Mondjuk azt kétlem , hogy a hadsereg élén.
Néro2
@infinity: Mondjuk ezekre meg a felette lévőkre.
...
Aszem a geci béna fasz ellenzéket kell bántani és véresre verni !!!
Hol van az MSZP irodája?
Elmegyek egy kurva kalapáccsal és utat vágok magamnak köztük - hogy érezzék az érzést!
Mert a fitymák is és akkor ki marad?:
Nalátod.
Ezodabasz
Orbánnak kell valami amitől megvédhet(látszólag)...Mindegy mi az, csak elfedje a valóságot. Normális emberek nem akarnak háborút és írtóznak a fegyverektől.
gina
Szemét hazug prolik hát nyakig benne vagytok , még rosszabbak vagytok mint az EU, retkes oroszbarátok
jáger laszló
Én még mindig a magyar nukleáris elrettentés stratégiájánál vagyok leragadva...
+ a magyar honvédség békeharcánál,
Röhejes mind2!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
@Qqberci: Ez ugyanaz mint a várbeli desznyó ?:):)
Néro2
@infinity: Egyiket se. Az állatok nálunk hátul lakoznak a tyúkudvarban.
Egyébként meg a Fityma- Köpnömkő Pártszövett-segg Par-lementi képviselőiben és a savazóikban.
Bár igazságtalan vagyok rendszertani besorolás szerint a várbeli desznyó bélférgei nem az állatok kategóriájába tartozók.
Inkább a paraziták besoroláshoz.
Pont úgy mint az Űsmagyar Trianon- szauroszoknak akiknek minden IS jár levélszemetükért amit ide küldenek még a sírból is, meg nyög-dij is mert Nemzethy Matyar seggek és mert az ükanj-lyukát Julisnak hívták , azé.
De hagyjuk.
tothjani
Szóljon már valaki ennek a majomnak, hogy még a NATO tagjai vagyunk!
Vagyis önállóan nem támadhatunk, Putyin meg addig nem tudja megrugdosni a kutyáját, amíg el nem foglalja Ukrajnát.
Néro2
@infinity: És még tovább tovább és tovább.
Hát , igen.
Mikor a szocialistákat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a szekszervezi tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a zsidókat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

Háát igen.
Szólni IS kell..
ómió
De, hisz', Maki efftárs má' több, mint egy éve megmondta...!
Yoda69
@tothjani: Tudja ezt O1G nagyon is jol. Nem veletlenul lapult es hallgatott Vilniusban, mint szar a fuben.
Ez a beszed kizarolag annak 2 millio agyatlan baromnak szol, akik meg mindig vakon kovetik. Ezeket az 1 bites idiotakat lehet remitgetni a haboruval meg a migrancsokkal. Nem veletlenul butitja le orban a magyar tarsadalmat. Neki nem gondolkodo emberek kellenek, hanem rabszolgak a foldekre es az akku-gyarakba.
Minéll tobb a buta ember, annal konyebben es tovabb marad hatalomban O1G.
Toller Béla
Egszerűen hazug, álszent, fasiszta-jellegű és kártékony ! Az hogy nem ért hozzá , már nem számít, Ezeknek csak a pénz a lényeg, ahhoz kell a hatalom hogy az elenőrzést kivédjék, Sima köztörvényesek. Ez a fasz is mehetne a rácsok mögé, törvénysértően működik, már a kiválasztása is törvényellenes. A rendszer is az. Csak a pénz, ahhoz kell a hatalom ...semmi eszme, vagy ideológia, netán etika...ezek egy másik dimenzióban vannak ...
telegdilaci
@Yoda69:Azt hiszik ezek a gyalázatos álszent valakik, hogy mindenki idióta az Országban,hogy minden hazugságot el hisznek ennek a korrupt hazug kormánynak! a 3-millió agymosott szektatagok akik rájuk szavaztak,azoknak mondhatják viszont akik normálisan gondolkodnak,azok már azt sem hiszik el ezeknek amit kérdeznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.