Bő negyedmilliárd forint eu-s pénzt kapott a csákvári fideszes politikus, hogy gombaüzemet építsen és üzemeltessen, de négy év alatt csak a könnyűszerkezetes épületre tetőt sem sikerült húzni, nemhogy termelőképes, munkát adó üzem működjön.

277 milliót zsebelt be a gombaüzemért a tűzhöz közel álló fideszes politikus, ami meg sem épült – "Annyi ingyen pénzt kapott, amennyiért egy tanár kb. 100 évet dolgozik"

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Ez kérem egy gombatermesztő üzem, amire Csákvár kereszténydemokrata önkormányzati képviselője 277 millió forint EU-s támogatást kapott 2019-ben. Zolnai Sándor a város Pénzügyi és Jogi Bizottságának az elnöke is. A mellékelt képen képen Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel és Illés Szabolcs polgármesterrel örülnek a hamarosan elkészülő üzemnek – derítette fel Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő.

A helyiek szerint az „üzem“ régóta így áll. Én március elején jártam ott először. Akkor felhívtam a képviselőt, aki azzal magyarázta a dolgot, hogy állítólag az általa megbízott kivitelező „átvágta“ őt és „meglépett a pénzzel". Azt is mondta, hogy mindent meg fog tenni, hogy a projekt megvalósuljon és szerinte sikerülni is fog a legvégső lehetséges, 2023 dec. 31 határidőre.

Ezt azért kétlem, március óta gyakorlatilag alig történt változás, az aljzat elsimításán kívül. A kereszténydemokrata pénzügyi bizottság vezető persze igazat is mondhatott arról, hogy nem ő, hanem a kivitelező ugrott meg a pénzzel, a kérdés akkor is fennáll: miért fizette ki neki előre a pénzt akkor, ha még sehol nem tartott az építkezés?

A legnagyobb probléma ezzel az „üzemmel“ azonban az, hogy semmi nem lenne rendben akkor sem, ha vígan növekednének ott a gombatelepek. Ugyanis ez is egy olyan eset, amikor a TŰZHÖZ KÖZEL ÁLLÓ politikus kap horribilis mennyiségű pénzt. Rengeteg példát látunk arra, hogy a Fidesz hogyan fizette ki EU-s pénzek odaítélésével a nekik segítőket. Zolnai Sándor például annyi ingyen pénzt kapott, amennyiért egy tanár kb. 100 évet dolgozik. Politikai hátszél nélkül egyáltalán nem biztos, hogy az álkeresztény és egyáltalán nem demokrata párt csákvári képviselője megkapta volna ezt a rengeteg pénzt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: ...ehhez képest százával hozza a hasonló egyértelműen korrupciós ügyeket, de még egyet sem tudtatok megcáfolni.
@ómió: Egy fidesztolvajt mondj, akit elszámoltattak. Pedig annyi van, hogy már követni sem lehet.
És ez nem, nem azon múlik, hogy te elmebeteg elismered-e.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Lassan félórás a cikk, de még egy agyhalott nem támadja Hadházyt a fidesz újabb tolvajlása miatt???
ómió
Majd elszámoltatják! Nem úgy, mint Czeglédy efftársat!
Aki Én
@Maccska: ...ehhez képest százával hozza a hasonló egyértelműen korrupciós ügyeket, de még egyet sem tudtatok megcáfolni.
@ómió: Egy fidesztolvajt mondj, akit elszámoltattak. Pedig annyi van, hogy már követni sem lehet.
És ez nem, nem azon múlik, hogy te elmebeteg elismered-e.
Pági
@Maccska: nem baj, hogy 4 éve erre várnak?
jáger laszló
Hát itt már bolondgomba sem fog teremni
De bolond lukból bolond szél esetleg fog fújni!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Aki Én: Hogy ti, tetvesbolsik hányra hazudjátok rá a mocsokbolsi hazuugságaitokat, az egy dolog! Az meg egy másik, hogy ebből semmi se igaz - ergo "elszámoltatás" se jöhet! Ha néhol van törvénysértés, vagy gyanúja (Schadl), ott folyik az eljárás! 2002-2010. között egyetlen "működőképes Fidesz ügyet" nem bírtatok bíróság elé vinni!
ómió
@m73: Majd, ha eszed is lesz, meglátod, hogy basznád meg a bárcáskurva anyádat!
Aki Én
@ómió: Az a rész megvan, hogy a főügyész egy fideszcsicska?
Ilyenkor tényleg nem tudom eldönteni, hogy szivatsz, vagy tényleg ennyire buta vagy...
Szerintem te tényleg iszonyatosan buta vagy.

www.youtube.com/shorts/NWaOcadePuw
simmering73
@Aki Én: Ne félj semmit. Gomba módra fognak szaporodni itt.
ómió
@Aki Én: Szóval, az elmebeteg bolsi fajtádat a tények változatlanul "nem zavarják"!?
Aki Én
@ómió: Az a rész megvan, hogy a főügyész egy fideszcsicska?
Ilyenkor tényleg nem tudom eldönteni, hogy szivatsz, vagy tényleg ennyire buta vagy...
Szerintem te tényleg iszonyatosan buta vagy.
Aki Én
@Philip Marlowe: Látom megint betalált. Szézbasz titeket az ideg, hogy naponta hozza a bűncselekményeket, de cáfolhatatlan. Akkor legalább kussolnátok.
Peller Anikó
@Mocska: 8:22, Kapott. A kapott az azt jelenti, hogy kapott. Ebből következően joggal feltételezhető, hogy kapott. Bevallotta, hogy kapott. És azt vallotta, hogy a pénz elfüstölt, elpárolgott, szása elopta, kiscica elvitte.

Ja, hogy lökött vagy? Az más.
kereső
Ez "zsebpénz" ahhoz a 244 milliárdhoz képest, amit a kormány belerakott tiborcz i. nagykorú magyar állampolgár zsebébe, egy gödörért. Hol a "magyarok pénze"- kérdezi a csicskahad toppanntva. Hát itt B+, az ilyen magántőke alapokba eldugott vagyonokban, meg a külföldi nyaralók megvásárolt tömkeleiben.
namihami
Még reménykedik abban, hogy talán a falakon kijön a penészGOMBA!
balos
@Maccska: Nem anyáddal beszélsz geci!Ezt a csendőr tempót a seggtartóddal gyakorold,mert rád esik a toy-toy!
ómió
@m73: Baszd a bárcáskurva anyádat!
ómió
@Aki Én: Már annyit nem értesz, bolsiék elmebetege, hogy a "nyócévetek" igazságszolgáltatása, mivel nem volt, nem talált egyetlen "fidesz tolvajt" se! Ennyi nem fér az agyatlan fejedbe!?
Aki Én
@ómió: ...értem, te agyalágyult :)

,,Orbán rejtegeti, hogy csődben van az ország, a NER-közeli cégek miatt"
,,Orbán megpróbálja elrejteni az emberek elől, hogy fizetésképtelenné vált a magyar állam, mert nem tudja kifizetni a tulajdonába tartozó Magyar Nemzeti Bank veszteségeit. Az MNB vesztesége a magyar állam vesztesége. Ennek a veszteségnek az összege, amit nem tudnak kifizetni, a magyar állam hiánya. Aki nem tudja a kötelezettségeit teljesíteni, mert nincs annyi pénze, az csődben van. Márpedig ez a helyzet, Magyarország csődbe jutott. Orbán úgy próbálja ezt eltakarni az emberek elől, hogy elválasztja az MNB-nél felhalmozott veszteséget a magyar államtól, ami abszurd."

nepszava.us/orban-rejtegeti-hogy-csodben-van-az-orszag-a-ner-kozeli-cegek-miatt/?amp=1

Lehet cáfolni balfasz, hozd az adatokat...

,,Kilopott közpénzből Mészáros néven vásárolja fel Orbán Horvátországot"

,,Azzal talán még a legelkötelezettebb NER-lakóknak sem mondunk újdonságot, hogy Mészáros Lőrinc nevű üzletember nem létezik. Van egy Mészáros Lőrinc nevű rendkívül korlátolt, de a száját tartani képes felcsúti gazszerelő, akinek a nevén Orbán Viktor dollármilliárdokat lop ki a közvagyonból, de Mészáros Lőrinc nevű üzletember nincs, ez csupán egy fikció. Ezért is sajnálatos, amikor a stróman nevén működő Orbán-cégek valamelyike „Mészáros Lőrinc” nevén ad ki nyilatkozatot, és azt a propagandagyáron kívüli magyar sajtó is Mészáros szövegeként ad tovább."

nepszava.us/kilopott-kozpenzbol-meszaros-neven-vasarolja-fel-orban-horvatorszagot/
CsipkeRózsa
Sok felesleges szervezet, személy, egyesület van az országban. Nincs senki, aki ellenőrizné a pénzek sorsát, a beruházások megvalósítását? Szükség esetén megtenné a megfelelő büntetőjogi lépéseket?
csak úgy....
@CsipkeRózsa: hogyan,hiszen a fideszék karöltve lopnak a felesleges szervezeteikkel ?! - polt nem akar melózni, boldog is még szabadlábon..
ómió
@Aki Én: "Üdébbeket" nem tudsz hazudozni, gyagyás!? Konzultálj Hullaházy efftársaddal!
@m73: Aberró tetü létedre ilyen nehezen megy a bárcáskurva anyádat megdugnod!?
Aki Én
@ómió: Mondom agyhalott féreg, egy állításád cáfold, te buta balfasz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.