Nehéz szövegértési képességeket elvárni a diákoktól, ha az a Pedagógusok Szakszervezeténél is hiányzik – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Gúnyos közleményben ment neki Orbán Viktor hivatala a Pedagógusok SzakszervezeténekGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 27-én. MTI/Bruzák Noémi

Azt írják, a Pedagógusok Szakszervezete úgy ítéli el a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését, hogy – mint a nyilatkozatból kiderül – maga is egyetért vele.

A közlemény szerint a tanárok megbecsüléséért való aggódás különösen hiteltelen egy olyan szakszervezettől, amely annak a baloldalnak a kampányát támogatta és ma is azokkal a pártokkal fúj egy követ, amelyek mindent megtesznek Brüsszelben, hogy a kormány által tervezett, az elmúlt 30 évben példátlan nagyságú pedagógus-béremelést megakadályozzák.

Ha a Pedagógusok Szakszervezetének a tanárok életkörülményei valóban fontosak lennének, akkor – legalább az Európai Unióban – a kormánnyal harcolna azért, hogy Brüsszel törlessze a Magyarországgal és a magyar tanárokkal szembeni tartozását és folyamatos jelentős béremelés mellett 15 hónap múlva átlag bruttó 800 ezer forint legyen a tanári fizetés Magyarországon

- írja a Miniszterelnökség.

Ami pedig a Pedagógusok Szakszervezete által megfogalmazott kritikák valóságtartalmát illeti, ezt sikerült kiizzadniuk:

Magyarországon minden tankerület esélyegyenlőségi intézkedési tervvel rendelkezik. A tervek végrehajtását a Kormány az EFOP program keretében több mint 10 milliárd Ft-tal támogatta. A beiskolázási körzetek kialakításakor évről évre fontos szempont a szegregáció kiküszöbölése. 2015-től kötelezővé tettük az óvodáztatást, amelynek keretében a cigány gyerekek is teljes körű iskolai felkészítésben részesülnek. A tehetséges diákok felzárkózását elősegítendő országos hálózatként működtetjük az Arany János Programot, kollégiumi elhelyezést, ösztöndíjat biztosítunk. Tanodákat hoztunk létre, melyek az adott településeken délutáni foglalkozásokat, tanulási lehetőséget biztosítanak az arra rászorulóknak. Programot indítottunk a halmozott hátrányokkal küzdő cigány lányok végzettség nélküli iskolaelhagyásának csökkentése érdekében. A cigány fiatalok felsőoktatási részvételének erősítése érdekében létrehoztuk a roma szakkollégiumi rendszert.

Az új pedagógus életpályatörvénynek és az arra alapozott pedagógus béremelési programnak éppen az az egyik célja, hogy a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása javuljon. A törvény szerint a kedvezményezett és felzárkózó településeken, továbbá azokban az iskolákban, ahol a hátrányos helyzetű diákok aránya a 10%-ot meghaladja és felzárkóztató programot folytatnak, 20%-kal magasabb fizetést kapnak a pedagógusok

- olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Minő szerencse, hogy a kormány és az állami vezetők, képviselők nem az inflációhoz kötött januári béremeléséhez nem kellett Brüsszelre várni Lucifer vár benneteket egy kávéra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Minő szerencse, hogy a kormány és az állami vezetők, képviselők nem az inflációhoz kötött januári béremeléséhez nem kellett Brüsszelre várni Lucifer vár benneteket egy kávéra!
csak úgy....
@Shikari: teljesen nyilvánvaló,hogy te és a hön szeretett kormányod totálisan ütödött!
-igaz, ök nem annyrira mint te, mert te még meglopni is hagyod magad tölük! :)
te hatvanpúsztai buta cseléd!
gina
@Shikari: Mint te is román szemét, nyald azt a zsiros beteg seggét oV cigányodnak te elmebeteg állat,létszik te nem jártál iskolába minek is , ilyen barmokat tanitani sem lehet csak nyalásra koldulásra vagytok jók szarevö román féreg
gina
Ez a kis seggnyaló OV buzi mindig pofátlanabb lesz, de megkapod kis pondró,, várd ki a végét
human
A cinizmus mindig jól meg a fideszeseknek. Szégyen.
Nessy
@human: Ami a legszebb, hogy nagyon szellemes nem tartják magukat.
csak úgy....
@Nessy: ök úgy ragaszkodnak ügyesen a hatalmukhoz,hogy igyekeznek minden bunkónak megfelelni!
Nessy
@csak úgy...: nem lehet nekik nehéz! Similis, simile gaudet! Magyarra ferdítve: Simlis a simlisnek a barátja!
csak úgy....
@Nessy: én inkább azt mondanám erre, hogy a mai magyarországon 0rbán lett a buták és a butaság istene!
csak úgy....
Egymás ellen fordítottak bennünket, magyarokat, hogy ne fordulhassunk ellenük.
jáger laszló
Már megint a tanárok 800 ezer forintos fizetésével példálóznak ami csak a mesében van!!
Ez a pitiánerség Csomolungmája!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Nem gúnyos közleményeket kellene Orbán Viktor hivatalának kiadni, hanem kormányozni, igazgatnia, a feltételeket megteremteni kellene úgy, hogy ha kétszer annyi cigány gyerek járna is hetedik vagy nyolcadik osztályba mint a felméréskor , akkor is jobb eredményt érnének el mint most!
Pálinkás Pál
ellenzék...,mikor tesztek is valamit a pofázás helyett..?
Toller Béla
Gülüéknek nem a megértés okoz gondot, hanem az igazmondás, csúsztatások nélkül. Az az, ami nem megy ! Olyannal vádolják a PDSZ-t, ami nyilvánvalóan nem igaz ! A magyar oktatás kérdése nem elsősorban a bérezés kérdése - ennek biflázása a legnagyobb csúsztatás ! Az EU nem a PDSZ meg az ellenzék miatt nem folyósítja a támogatásokat - ennek erőltetése meg a másik ! Azon meg már csak röhögni kell, hogy van elegendő oktatói létszám, minden rendben lenne ezzel !
lampa laz
"A tehetséges diákok felzárkózását elősegítendő országos hálózatként működtetjük az Arany János Programot, kollégiumi elhelyezést, ösztöndíjat biztosítunk. Tanodákat hoztunk létre, melyek az adott településeken délutáni foglalkozásokat, tanulási lehetőséget biztosítanak az arra rászorulóknak. Programot indítottunk a halmozott hátrányokkal küzdő cigány lányok végzettség nélküli iskolaelhagyásának csökkentése érdekében. A cigány fiatalok felsőoktatási részvételének erősítése érdekében létrehoztuk a roma szakkollégiumi rendszert."
Kispofám, tudod volt 1x egy polgármester Cserdiben, úgy hívták, h Bogdán László és amit itt összehordtál azt ő megvalósította saját kis településén a semmiből. Most azt sorold fel, h amit itt elmeséltél Arany János program, melyik településen működik az országban?
ómió
Má' a "tanár" efftársak se "ércsék"!?
human
@Nessy: Persze. Biztos jókat röhögnek egymásközt mikor arról beszélgetnek ki mekkora marhasággal állt elő a hten és mennyi szivecskés kommentet kaptak rá az idióta választóiktól.
Egészséges ember nem élvezi, ha másokat megtéveszt, átver, kihasznál. Ezek bűnöők, de nem zárom ki, hogy szociopaták.
Nessy
@human: Ki jó pénzért, ki meggyőződésből vállalja a hülyeséget, ami kis hazánkban állampolgári jog! Ügyesen használja az "oszd meg és uralkodj" elvet, az ellenségkép sulykolását, a fidesz! Orwell :1984.náluk kézikönyv!
namihami
Fideszhumor!
""Meg fogok szakadni a röhögéstől!""--copyright by Szendrő Józsi bábi.
Havanagi
@lampa laz: Elé is tették láb alól! Senki ne mondja nekem,hogy öngyilkos lett. Meg vannak a maffia módszereik ,ezt már bizonyították többször is.A rohadék Farkas Flórián ellopott 1,6 milliárd Ft-ot, de ő érdekes módon megúszta.Átkozottak!
lampa laz
@Havanagi: Nehezen viselte a fidesz, amikor BL bebizonyította, h igenis lehet a cigányból is dolgos embert nevelni. Meg a kritikus szókimondását sem szerették, ezért bevetették ellene a maffiózó cigányegyesületeket, h lejárassák. Ezeknek a szemeteknek pont az jó ha ezek mélyszegénységbe vergődnek, mert így biztos szavazói maradnak 2-3 kg krumpliért cserébe.
Havanagi
@lampa laz: Igen,trágya az egész fidesz bagázs.Nagyon fájt a szívem Bogdán Lászlóért.Okos,értelmes intelligens ,a munkájában sikeres cigány ember volt.Egy csillag volt a cigányság életében,de a maffia nem akarta, hogy véghez vigye a terveit.A rohadék Farkas kell nekik.
AMORÁLISOK
valaki majd magyarázza meg ennek az agyoniskolázottnak nem az ellenzék kelli mindezt megszavazni BRÜSZLIBEN ez csak orbáni hazugság. Ja a kifogás az igy nem áll meg a jogállamiság helyreállitása a tét és a téma ami orbánnál süket fülekre talál mint az UKRÁNOK Nátó tagsága, a cigányság és az aljasságuk leg java jön itt le. Alkotmányunk 3000 sebből vérzik mert agyon vissza variálnak,hogy nekik jó legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.