A KSH legfrissebb adatai szerint idén júliusban 20,4 százalékkal kerültek többe a tanszerek, mint egy évvel korábban. – hangzott el az RTL Híradóban.

Újabb pofont kapnak a magyarok az inflációtól: 20%-kal lesz drágább az iskolakezdés

A televíziós riport szerint egy elsős gyerek tanszercsomagja csaknem 17 ezer forintba is kerülhet. Az egyik fővárosi papírboltban bemutatták például, hogy például egy kisméretű füzetért, ami tavaly még 185 forint volt, most 255 forintot kell fizetni.

Az iskolák általában listákat állítanak össze a tanszerekből, s egy megkérdezett üzletvezető szerint van olyan intézmény, ahol az idei legdrágább csomag eléri a 36 ezer forintot, amiben nincs benne az elsősöknek ajánlott, a legalább 20 ezer forintos iskolatáska, de a tornazsák vagy a tolltartó sem.

A riport felidézte a Kulturális és Innovációs Minisztérium minapi közleményét, amely szerint a tanévkezdés előtt a családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes támogatásokat.

Mint elhangzott, a Magyar Posta augusztus 24-étől kézbesíti, a Magyar Államkincstár pedig augusztus 25-éig utalja a bankszámlákra az összegeket.

Azonban a családi pótlék összege 2008 óta változatlan, egy gyerek után ma is csupán 12 ezer 200 forintot fizetnek, igaz a gyerek számától, egészségi állapotától függően a járandóság akár 25 ezer 900 forint is lehet.

Ahogy arról már beszámoltunk, a DK reakciója szerint nem elég, hogy a magyarok fizetését felfalja az orbáni infláció, hogy

luxus lett a kenyér és a vaj, most már a füzetek megvásárlása is hatalmas terhet jelenthet egy gyerekes család számára.

Forrás: Népszava

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ha most az itthoniak is határon túliak lennének, kapnának + pénzt Orbántól-
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Ha most az itthoniak is határon túliak lennének, kapnának + pénzt Orbántól-
justhpeter
@CsipkeRózsa: Hát nem érdekes ? Az itthoniak nem is olyan értékes "magyarok" ?
Fenyöfa58
@CsipkeRózsa: Erre szavazott tavaly a 2/3 -ad !!!
Eladott Ország
Az infláció sem fog sokat csökkeni, mert a forint látványosan tovább fog inflálódni ( EU pénz nyema) és az üzemanyag ára is emelkedi fog ( adók ,USA - forint árfolyam). Ez éppen elegendő, hogy tovább folytatódjon az infláció. A maffiaállam pedig csak süketel és hülyit, kérdés, hogy meddig türjük, ezt a rohadt, tróger bandát! Nemzetközi szinten ennek a bűnszervezetnek már senki sem hisz, leárazta a piac!
kereső
@justhpeter: @CsipkeRózsa: "állampolgárság és állampolgárság között nem lehet különbséget tenni". Ennyi(ke)
gina
Nem az inflációtól hanem egy zsiros mocskos tolvaj cigánytól, Ennyi !! De mindenre van pénz a néptöl pl. a most nyilvánosságra hozott kormányi jópofizás " Egyetlen év alatt, 2011-ben összesen 787 millió forintot osztott szét a magyar kormány kilenc szervezet között Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, Szerbiában és Horvátországban." Mocskos Napoleon
jáger laszló
Én azt hittem ingyenesek a tanszerek!!??
Le vagyok maradva 1 brosúrával ,vagy ez már a demencia jele!!!??
Hát most befaragtam...
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Fel lehet tenni a kérdést: " Nekem (orbán) hiszel, vagy szemednek(zsebednek)"???
vacsi
Én az 50-es években kezdtem a sulit. Akkor a szüleim bevásároltak, azokat a tanszereket használtam nyolcadikig. Jó, időnként elkopott egy-egy ceruza, radír, meg persze, füzeteket is vettek, de amit pl. nem írtunk tele (pl. ének füzet, környezet, atb.), azoknál év végén egy aláhúzással lezártuk az évet, és a következő évben folytattuk. Ezt a szokásomat a középiskolában, sőt, az egyetemen is megtartottam, az így írt jegyzeteim a mai napig megvannak.
justhpeter
@kereső: jaj, dehogyndm, hiszen ezt látjuk.
FLETÓ
Meg egy nagy büdös lófaszt! Már akcióznak a papírboltok!
kereső
@justhpeter: Amit idéztem, azt a fideSS mondta, amikor szavazati jogot adott a kettősöknek.Csak ezért bátorkodtam emlékeztetni a "nagyérdeműt".
justhpeter
@kereső: Erre más a fideSS sem emlékszik.
ómió
"Tanszerileg" ilyen "tartósan sikeres" az efftársi "árfelszankcionálás"!?
Eladott Ország
@FLETÓ: tegnapo, 21:41 ☻ Akcióznak nálad a beteg agyadban, hülye barom!
Eurostat: Magyarországon a második legrosszabb az életszínvonal az Európai Unióban! Ezt adta a fidesz , elég volt hozzá egy évtized! A büdfös lóf@szt nektek!
twitter.com/Skorpiooh/status/1690267858008227840/photo/1
Eladott Ország
@ómió: A határon túl 100 ezer forint beiiskolázási segélyt fizetünk, itthon semmit! Itt meg a propaganda megy hogy előbb fizetik a családipotlékot ez a nagy segítség szeptemberben meg semmi, de még ez sem veri ki a biztosítékot. Ez olaj a külhoni, fideszre szavazó gépezetbe. "Tanszerileg", te agyatlan hólyag !
twitter.com/Judit3Deak/status/1690348874156679168/photo/1
FLETÓ
@ómió: Jó, de ezt @Eladott Ország: nem érti !!!
FLETÓ
@CsipkeRózsa: Tessék, kérem! El lehet innen menni! Tessék...
ómió
@Eladott Ország: Figyu, gyagyás! Ingyentankönyveket kapnak a diákok! Ráadásul még a családi pótlékot se lopják el, ahogy azt Bokros efftársad anno sokakkal megtette! Ezen túl ti mit adtatok ingyen, faszfej!? A bolsi népzsebiteket!?
CsipkeRózsa
@FLETÓ: 8:47

Nekem ne súgjál, önálló gondolkodású vagyok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.