Fiatalok nélkül nincsen nemzetpolitika, ezért is fontos támogatni az ifjúságnak szóló rendezvényeket, fesztiválokat – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az erdélyi Torockón.

Erdélyből üzent a fideszes államtitkár: fiatalok nélkül nincsen nemzetpolitika
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára előadást tart a magyar kormány nemzetpolitikájáról. MTI/Ujvári Sándor

Potápi Árpád János szombaton este a nyolcadik alkalommal megszervezett Double Rise fesztiválra látogatott el a Fehér megyei településre, melynek a nemzetpolitikai államtitkárság az egyik fő támogatója. A magyar közmédiának nyilatkozva elmondta: azért tartja fontosnak a rendezvény támogatását, mert Erdélyben sok fiatalt érdekel és jó látni, hogy már Magyarország szinte minden térségéből és a többi határon túli régióból is sokan jönnek ide szórakozni.

Rámutatott, amiatt is fontos a torockói rendezvény, mivel, bár Torockó és Torockószentgyörgy magyar többségű település, Fehér megye és a közeli Kolozs megye szórvány. "A szórványmagyarságot is erősítjük ezekkel a rendezvényekkel" – hangsúlyozta a nemzetpolitikai államtitkár.

Potápi Árpád János emlékeztetett, hogy Torockón évente két-három rendezvény is van, mely több száz kilométerről idevonzza a magyar embereket, elsősorban a magyar fiatalokat. "Nemzetpolitika nincsen fiatalok nélkül, és fontos kulturált színteret biztosítani számukra a szórakozásra" – mutatott rá. Szerinte ezért örvendetes, hogy nyolcadik alkalommal tudták meg a fesztivált, és a járványidőszak után egyre többen térnek vissza. Az összművészeti fesztivál családias jellege is egyre erősebb, sokan, akik az első kiadásokon részt vettek, ma gyerekeikkel térnek vissza, ami szintén jó irány – tette hozzá.

Nagyon fontos, hogy a magyar kultúrát megtartsuk és megerősítsük, ezért a fesztiválon a magyar népzenének, néptáncnak is helye van – mondta az államtitkár az MTI-nek. Hozzátette, bár a fiatalok nagy zöme nem emiatt jön, ha népzene, néptánc, táncház is szerepel a programban, jó részüket bevonzza. "Párhuzamosan tudják erősíteni egymást ezek a területek, ahogy a többi rendezvény is" – mondta az államtitkár a fesztivál többi programjára, színházi előadásokra, irodalmi beszélgetésekre utalva.

A torockói Double Rise fesztivál szombati zárónapján a folkudvarban helyi hagyományőrzők kalotaszegi és környékbeli táncokat mutattak be a Tokos Zenekar kíséretében, a nagyszínpadon az Analog Balaton, a 30Y és a Margaret Island koncertezett.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
mikor veszik végre észre a fidesztöl elbutított magyarok, hogy a havi több millió forintból éldegélö,kereszténynek hazudott honfitársaik átbaxxák öket, - mint szart a palánkon?
baxxátok meg ti buta benszülöttek, kifogtok halni ha ennyire hülyék maradtok!
- vagy a jobbik esetben az 0rbánéktól betelepített kínai komcsik rabszolgái lesztek..,ti elbutult,piszoku nagy magyarok és a fideszre szavazó cigány kollégáitok!
vacsi
@csak úgy...: Lehet, hogy így lesz. De miből gondolod, hogy csak az ország egy része jár majd így? Ha így lesz, az mindenkit egyformán érint - vagy Te és családod nem itt éltek?Mert akkor Téged valóban nem érint - de akkor meg miért szólsz bele?!
Pálinkás Pál
az a szerencsétek tetvek...hogy a románoknak egy áldás hogy öntitek a pénzt erdélybe, így nekik nem kerül egy fillérbe sem az a parazita csürhe...különben már rég elintéztek volna titeket a román sniperek...!
kereső
Államtitkár úr. Baxhatod, ha nem lesz magyarországi magyar fiatal, aki majdan megtermeli azt a jövedelmet, amit ti "nemzetpolitikai" célokra a határon túliaknak juttattok.
Sakk Matt
@vacsi: 06:00 - Naa..megragadtad a lényeget, csak a fonákjánál!
ŐK miért szólnak bele a mi életünkbe?! Hiszen nem itt élnek, mégis szavaznak a pénzünkből megvásárolt tetvek!!!
Eladott Ország
Apu ma hány gyereket fújtatok le könnygázal?- Rengeteget kicsim. - Amennyit Viktor bácsi mondott, de csend legyen! Vagy te is kérsz egy adaggal? Majd vacsora közben mesélek.
uploads.disquscdn.com/images/8644a0a51352c22b37d0b53aa4bdbbdd5f3b16def659056610e3a90335fc5243.jpg?w=800&h=865
Mennyire beteg az a rend(szer)őr aki így néz a diákokra?
twitter.com/Skorpiooh/status/1659847387538415618/photo/
Diáktüntetés, készenléti rendőrség. Egy eltorzult arcú rendőrről, kivörösödött arccal, p*nát formázó sapiban. Szegény! Persze megy a verbális lincselés, hogy az arcán tükröződik a rendszer gonoszsága, etc.
papaigabor.files.wordpress.com/2023/05/rendor.jpg
justhpeter
Mi ebben az érdekes ? A fideSS-csürhe minden nyáron végig rodeózza Erdélyt. Míg a románok meg nem unják.
csipetke
Világos, a külhoni fesztiválokat kell támogatni,(ki tudja oda is hány tízmilliót szórnak) a külhoni fiatalok miatt, az itthoniakat meg lesz@rják. Ezek akarnak itthon több gyereket?Ebbe a pusztulatba,amivé a fidesz / orbán tették az országot?Saját bevallásuk szerint az uralkodásuk alatt több mint 900 óvodát,iskolát,templomot építettek,vagy újítottak fel külhonban. Oda viszik a magyar adófizetők pénzét, mert itthon már olyan qrvára rendben van minden,itt már nincs hova tenni a pénzt..Remélem,egyszer megfizetnek azért a sok gonoszságért, kárért,amit ezzel az országgal műveltek / művelnek
ómió
Efftársilag, viszont, a nemzetpolitika az egyik leggyűlöltebb valami!
Sakk Matt
@ómió: Húzd a faszodra a nemzetpolitikádat! Abból nem vehetsz lakást, nem tehetsz ételt az asztalra! Az kizárólag szavazat szerzésre alkalmas.
Az EÜ- vel, az oktatással foglalkozzanak! Ne a magyar termőföldet nyúlja le és adja át a kommunista kínaiaknak!
Stb...
telegdilaci
@namihami:Ezek a bűnözők tönkre teszik a baromságaikkal pökhendiségeikkel hozzá nem értésükkel az Országot, a Magyr fiatalokról eszetekben nincs gondolkodni hogy ne hagyják el az Országot,segíteni őket hogy a hazájukban boldoguljanak,agyhalott idióták gondoljátok ha a Határon túli fiatalokat támogatjátok hogy a szülő földjükön boldoguljanak,attól jobb lesz Magyarországon a gazdasági helyzet,már évekkel ezelőtt el kellett volna ezt a Nemzetrontó kártékony kormányt zavarni a trágyadombra ahova valók vagytok!
jáger laszló
Másfelől a fiatalokra szükség van és a kulturális igényeinek ,szükségleteinek kielégítésére is!!
Ez nem fölöslegesen kidobott pénz!!
Csak ennyi
barátilag J.L.
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 06:00
Hogy miért szól bele? Szerintem jóindulatú figyelemfelkeltés okán, mint ahogy te is rászólnál a vakra, ha a pirosnál akarna átmenni a zebrán. Mit éreznél ha visszaszólna: Mi közöd hozzá?
Szerintem ezt nem gondoltad át alaposan.
ómió
@Sakk Matt: Rosszat álmodtál, vagy csak a normál bolsi elmebajod gyötör téged!? Azt, viszont, ne nekem részletezd, hanem a dilidokidnak!
Sakk Matt
@ómió: Igaz, feleslegesen részletezem..akkor csak húzd a faszodra : P
ómió
@Sakk Matt: Megjött a dilidokid!? És? Van még "reményed"!?
Sakk Matt
@ómió: Én vagyok a te dilidokid : P Irány Graz!
ómió
@Sakk Matt: Ott az elmeosztályon fektedben ilyet delirálsz!? Csak nem reménytelen vagy már!?
Sakk Matt
@ómió: Napi 2x2 Xanaxot írok fel neked, talán lehiggadsz.
ómió
@Sakk Matt: Magadnak írd fel, gyagyás! Talán csillapul a kreténséged!
Sakk Matt
@ómió: Na..mondtam, borral ne vedd be a gyógyszert, mert csak hülyébb leszel tőle !
ómió
@Sakk Matt: Látom, a kreténséged nem csillapodott! Ezért tolnád rám is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.