Visszautasították a szlovák EP-képviselők Szijjártó Péter kijelentéseit, aki korábban súlyos bűncselekményekkel vádolt külföldi politikusokat vett védelmébe. Szijjártó Péter szerint a nemzeti érdekeket képviselő politikusokkal szemben világszerte hajtóvadászat zajlik, példaként pedig a szlovák esetet is felhozta. A szlovák EP-képviselők most emlékeztették Szijjártó Pétert, hogy a demokratikus országokban a politika nem avatkozik be a rendőrség munkájába, valamint figyelmeztették, hogy kijelentései nem segítik elő a jószomszédi kapcsolatokat.

Nyolc szlovák európai parlamenti képviselő visszautasította Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azon kijelentéseit, miszerint hajtóvadászat zajlik egyes politikusok ellen

– írja az Index.

Az Ivan Stefanec, Vladimír Bilcík, Martin Hojsík, Eugen Jurzyca, Miriam Lexmann, Peter Pollák, Michal Simecka és Michal Wiezik által aláírt levélben úgy fogalmaztak:

Meggyőződésünk, hogy a korrupció elleni küzdelem fontos a társadalom minden szintjén, és a bűnüldöző szervek munkája ebben nélkülözhetetlen. Fontos, hogy mindenhol mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkozzanak.

Az EP-képviselők emlékeztették Szijjártó Pétert, hogy a demokratikus országokban a politika nem avatkozik be a rendőrség munkájába, valamint figyelmeztették, hogy kijelentései nem segítik elő a jószomszédi kapcsolatokat.

A jó kapcsolatok alapja az egymás iránti tisztelet és a szabályok betartása

– tették hozzá a Paraméter.sk beszámolója szerint.

Szijjártó Péternek nyolcan vágtak be egyszerre hatalmas gyomrost, amiért belügyekbe avatkozott

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar külpolitika és külgazdaság kihívásairól szóló panelbeszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvényén, az MCC Feszten 2023. július 29-én. MTI/Bruzák Noémi

Az ügy előzménye, hogy Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupciós bűncselekmények vádjával őrizetbe vette az egykori országos rendőrfőkapitányt, Tibor Gaspart, aki a korábbi háromszoros miniszterelnök, Robert Fico vezette Smer-SD színeiben indul a szeptemberi parlamenti választáson. Fico a történtek után úgy nyilatkozott, a letartóztatást támadásnak veszi a Smer-SD ellen, az eljárást durva „antidemokratikus beavatkozásnak” nevezte.

Nemzetközi liberális összeesküvést vizonált Szijjártó 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezzel kapcsolatban a közösségi oldalán fejezte ki a véleményét. A külügyminiszter azt írta, „Világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő, a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben”, példaként pedig a szlovák esetet is felhozta.

A magyar tárcavezető északi szomszédunk belügyeit is feszegetve, nevet ugyancsak nem említve azt is kijelentette:

Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát

A szlovákiai bumm.sk erről azt írta, hogy péntek hajnalban a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei őrizetbe vették Tibor Gaspar, volt országos rendőrfőkapitányt, aki a Robert Fico vezette Smer jelöltlistájának kilencedik helyén indul a parlamenti választáson. Nem hivatalos információk szerint korrupciós ügyben indult ellene és társai ellen büntetőeljárás.

Szijjártó Péter végezetül posztjában minden említett ország hatóságát és igazságszolgáltatását kárhoztatva megismételte, hogy szerinte „a nemzetközi liberális mainstream semmilyen durva beavatkozástól, rendőrségi, bírósági eszközök bevetésétől sem riad vissza, ha veszélyben érzi a hatalmát”.

Félnek a népakarattól, mint a tűztől. Na de miért nem szólal meg ilyenkor a Transparency International, az Amnesty, a Helsinki Bizottság …..? Nyilván azért, mert ők a nemzetközi liberális mainstream fizetési listáin vannak

– kockáztatta meg a fideszes politikus.

Ki Tibor Gašpar, akit védelmébe vett Szijjártó Péter?

Szlovákiában szeptember 30-án tartják a választásokat. Tibor Gašpar, volt országos rendőrfőkapitány a Robert Fico vezette Smer listáján a kilencedik helyen szerepel. Gašpart és Norbert Bödör nyitrai vállalkozót háromrendbeli vesztegetés elkövetésével gyanúsítják. Az ügy harmadik gyanúsítottja Roman S. ellen bűnszervezet létrehozásának, támogatásának és működtetésének gyanúja miatt indult eljárás, illetve kenőpénz háromrendbeli elfogadásának gyanúja miatt, írta a Parameter.sk. A rendőrség közleménye szerint a korrupciós ügyben a Doprastav, a Váhostav és a Technopol társaságok ügyében összesen 110 ezer euró átadásáról van szó.

Forrás: Index, Népszava, Telex

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
szíjj ártó ,még a nevében is benne van az európa ellenes tevékenysége!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
frank
Kapjátok be faszunkat,bolsi ujságírók !
Ez aztán cikk. Seggtörlőnek is gyenge.
csak úgy....
szíjj ártó ,még a nevében is benne van az európa ellenes tevékenysége!
Nessy
Külügyérünkről lepereg mások ellen véleménye! Legfeljebb megsértődik, és előveszi a báncccsák a magyarokat szöveget!
Clavigo
@frank: 110 ezer euro.. ? Itthon ,ennyiért le sem hajolnak a haverjaid,te pöcs. A faszodat meg kapja be egy maláriás krokodil...vagy Szajjer haverod.
Edebácsi
Sz@rgyártónak abban igaza van, hogy saját bűnözőikkel szemben sosem lépnének fel, csak akkor kerülhet erre sor, ha valamilyen külső erő azt kikényszeríti.
Sakk Matt
De mi a helyzet a Völner üggyel, Kakadu Peti?!
Dr. Proktor
Újabb barátokat szerzett az országnak...
Menőmanó
Én is bevágnék neki egy rendes gyomrost, csak kerülne a közelembe.
csak úgy....
@Menőmanó: ne tedd,csak a tek -ükkel gyülne meg a bajod...
csak úgy....
@Sakk Matt: völner eltünt a fideszes hírekböl mint egyszer damon hill...
Nessy
@csak úgy...: Többet kapnál érte, mint egy rendes bűnözőért!
csak úgy....
@durbincs: baxod,te is litázol mit a komcsi öseid és a csiszta magyar kubatov?
Nyírfa
Aki nem normális, az nem normális. És Pjotr, aki valamilyen megfejthetetlen oknál fogva Magyarország külügy- és még a jó isten tudja, milyen minisztere, már jó ideje beszámíthatatlan.
Ne csodálkozzon , ha Európában már fetrengenek a röhögéstől, amikor kivörösödve tiszteletet követel, miközben mint a döglégy száll egyik ország belügyéről a másikéra.
Mire az EU soros elnöke lennénk, két reményem van: 1. a fidesz-kormány az őt megillető helyen lesz - böri vagy a világ végén , túl az óperencián, ahol már a madár sem jár . 2. Mint alkalmatlant, az EP és az EB halasztásra ítél - már amennyiben még Orbán fenekedik az ország élén.
Nagyon-nagyon-nagyon szeretném, hogy így legyen!
2.
csak úgy....
@Őrnagy: te szegény,szerencsétlen, állítólag liberális elmebeteg! :)
csak úgy....
@Nyírfa: na ne izélj! pjotr nagyon is normális, ö csak a nem normális híveiknek adja elö ezt a mesét! -hogy háboríthatatlanul tovább lophassanak és elhessenek mint marci hevesen..
Nyírfa
@csak úgy...: 15.08

Nem izélek, Pjotr meghasonlott.
csak úgy....
@Nyírfa: ezt miböl gondold,hiszen ö elöször egy buzgó kisz,késöbb...tralalalala ,majd fideszes lett, - állítólag szájer jóska segedelmével!
csak úgy....
@Nyírfa: az ilyenek nem szoktak meghasonlani!

meghasonlik tárgyatlan ige -ok, -asz; -ott; -anék, -anál, -ana; (..noljon v. ..nljon v. ..noljék v. ..nljék); -ani
ellentétbe kerül vkivel, vmivel, nézeteltérése, viszálya támad vele. Meghasonlott a testvéreivel. Az örökösök meghasonlottak egymással.  A kevély patriarcha az intésnek nem engede, és jobban szereté a pápával összeveszni, és meghasonlani a napnyugoti anyaszentegyházzal, mintsem a császári papucsot letenni. (Mikes Kelemen) a. Meghasonlik önmagával: elveszti lelki egyensúlyát, önmagába vetett hite megrendül.  Az a hír volt róla elterjedve, hogy meghasonlott önmagával és a világgal. (Krúdy Gyula) b. Meghasonlik (az emberekkel, az emberiséggel, a világgal): az emberekben mélyen csalódva v. a közösség részéről fájdalmasan megbántva, elveszti életkedvét, a világ dolgai iránti érdeklődését, tettvágyát, s keserű, önmagába zárkózó közönybe merül.  Euripides … meghasonlik az emberekkel, s élte végén elmenekül Athénből. (Péterfy Jenő)
meghasonló; meghasonlott.
Nyírfa
@csak úgy...: 17.36

" Ha az ember meghasonlott önmagával, és ezt nem tudja, akkor illúziói vannak; ha azonban tudja, hogy meghasonlott önmagával, eljutott az individuáció fokára. Schopenhauer szerint a humor az ember egyetlen isteni tulajdonsága. "
Carl Gustav Jung
percsi
@Sakk Matt: "De mi a helyzet a Völner üggyel, Kakadu Peti?!"
Köszönik jól vannak!
Kilenc milliárdot kaszáltak tavaly a végrehajtók, a legjobban Schadl feleségének ment az üzlet...
www.klubradio.hu/hirek/kilenc-milliardot-kaszaltak-tavaly-a-vegrehajtok-a-legjobban-schadl-felesegenek-ment-az-uzlet-136048

Minden pénz-vagyon Völnerhez és társaihoz vezet!
csak úgy....
@percsi: ha 0rbán nem részesedett volna a haszonból, akkor már kerékbe törték volna öket!
jáger laszló
Petinek ez már + se kottyan!! Ő nagyobb szabású balhékhoz van szokva
ez már lepereg róla akár a tavaszi zápor!!
csak ennyi
barátilag
J-L.
izéke
@Őrnagy:" Egy demokratikus országban a pártok választási jelöltjei a választás idejére mentességet élveznek, amely mentességet csak a parlamenti többség foszthat meg a jelölttől indokolt esetben!" Hogy is volt ez Czeglédy Csaba esetében? Egy ellenzéki párt képviselőjelöltje volt és mégis letartóztatták,azóta sincs vádemelés se ítélet. Ezek szerint te magad jelentetted ki,hogy ez a trágyadomb nem demokratikus ország hiszen ott ilyesmi nem történhet meg,idióta baromka
Toller Béla
A népakarat simán végezne ezzel a kitömött, még orbán által is kigúnyolt kakaduval !
ómió
Megkérdőjelezte az "efftársiasságot"!? Na. neeee!
balos
@szópó-pedofilió-ómió: Menj amig lehet,mert a bűződ felfedi rejtekhelyed a geci seggében!
balos
@szar-bincs:nedveske nőjj már fel a gecihez,mert mellé megy a szarja és éhes maradsz!
bence
Ez az idióta Szíjgyártó , mindig azzal vádol másokat amit ő maga és az orbán kormány követ el más országokkal szemben !
AMORÁLISOK
egyetlen okos - kodó a világ országaival hát amig el nem hallgattatják. 1920- tól ha végigolvassa bárki a külügyminiszterekről szóló irásokat hát egyetlen nagy bunkó volt előtte aki azt mondta nem szeretnék egyetlen katonát sem látni mert miattuk van a háború.Eladatta a fegyvereket lőszereket és a -kik megvették Vácig értek el Olvasható kik voltak ? itt biza olvasható. Orbán meg oda jár kakukkolni de tán tőbbet nem kelli oda sem,,,:A Tőbbit meg a világ elismerte és meghallgatta mert DIPLOMÁCIAI etika létezett, csak a funsallos foci meg ez nem fér össze.akár 1945 utániakat is nézve KÖZTISZTELETNEK örvendtek és ma ???tahóságokért osztják napi gyakorisággal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.