Simicskó István szerint a magyaroknak a kereszténység erős bástyájaként kell példát mutatniuk Nyugat-Európának. A politikus rámutatott: a keresztény értékek megtartása, megerősítése, így a templomok, keresztek felújítása és építése a magyarok megmaradását szolgálja.

Simicskó István kifejtette, hogy mi szolgálja a magyarok megmaradását

Fotó: Facebook/Simicskó István 

A magyarok a keresztény civilizáció megmentését és megtartását szolgáló tetteikkel, templomok, keresztek megtartásával, felújításával, illetve újak építésével, jó példát kívánnak mutatni a jelenleg válságban lévő nyugati kereszténységnek

- mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője kedden, Gödrén.

Simicskó István a baranyai községben álló római katolikus templom felszentelésének 250. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen elmondta, a magyar kormány támogatásával a Kárpát-medencében 3700 templomot újítottak fel, 200-at építettek, továbbá 2200 plébánia és közösségi ház, közösségi tér újult meg, illetve létesült 2010 óta.

A politikus az ünnepi szentmisét követően tartott beszédében rámutatott:

a keresztény értékek megtartása, megerősítése, így a templomok, keresztek felújítása és építése a magyarok megmaradását szolgálja.

Simicskó István úgy vélekedett: a keresztény civilizáció addig tartható fönn, amíg vannak hívek, emberek, akik hisznek a lélek erejében, és akik fontosnak tartják értékeik megtartását.

Mi, magyarok jó példát mutatunk a nyugati kereszténységnek (.) azzal, hogy rendbe hozzuk a templomainkat, újakat építünk, közösségi tereket építünk, és fontosnak tartjuk a hitünk megőrzését, megtartását

- emelte ki.

A kereszténydemokrata politikus szerint veszélyek leselkednek a jelenleg válságban lévő európai civilizációra, amely – csakúgy mint minden civilizáció – vallási talapzaton jött létre.

Ha ezt a vallási talapzatot, a hitet elhanyagolják, akkor a felépítmény, maga az egész civilizáció kezd el porladni, széttöredezni, miközben egy másik éppen növekvő szakaszába lépő civilizáció akár meg is hódíthatja azt a válságba és lejtőre kerültet – tette hozzá.

Aláhúzta: a magyaroknak azért kell keresztény értékeiket védő cselekedeteikkel tükröt tartaniuk a Nyugat felé, hogy megmutassák, igenis van válasz a mostani globalizációs és migrációs folyamatokra, veszélyekre.

Simicskó István az orosz-ukrán háborúra utalva kiemelte: keresztény érték a békesség képessége is, ugyanis "a béke az egyetlen egy járható út, és az emberiség boldogulásának a józan és normális feltételrendszerét a békés viszonyok adják" – fogalmazott.

Gelencsér Gábor (Fidesz-KDNP), a jelentős német nemzetiségű közösséggel rendelkező település polgármestere közölte, hogy 2014 óta már tizennyolc keresztet újítottak fel a településen, részben a KDNP kezdeményezésére elindult "Fogadj örökbe egy keresztet!" országos akcióban, emellett újat is fognak állítani hamarosan.

A Nagyboldogasszonyról elnevezett római katolikus gödrei templom felszentelésének 250. évfordulója alkalmából kedden magyar és német nyelvű szentmisét mutattak be, koncertet tartottak, majd megáldották a templom előtti feszületet és leleplezték az 1946. és 1948. között elűzött 589 gödrei, németajkú lakos tiszteletére állított új emlékművet.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Szerintem meg Simicskó és a pajtásai kitörölhetnék a szemükből a kereszteket, és ezek dédelgetése helyett forduljanak a pályakezdő fiatalok, és a nehéz sorsú idősek felé. Házfelújítás, mert meg kellene őrizni épített értékeinket, nem mellesleg fedelet kell biztosítani az elesetteknek. Majd ha már minden pályakezdő fiatal kaphat egy szilárd alapot amire építhet, egy alacsony bérű, államilag támogatott lakást, ahonnan el lehet indulni, az ezerszer többet segítene a megmaradáson, mint akárhány templom. Szerintem -bár mostanában nem láttam erről szóló felmérést- nem a saját tulajdonú ház vagy lakás a fiatalok legnagyobb vágya, hanem egy hely ahol nyugodtan élhetnek.
A nyugdíjasoknak úgy nagy általában éppen elég nagy kihívás a mindennapi életvitel fenntartása, nemigen marad forrás a házfelújításra, egyáltalán az állagmegóvásra.
Ideje lenne a (ma még) a határokon belül élőkre is gondolni, nem csak a külhoniakra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
A magyarok megmaradását az szolgálná, ha lenne sok gyerek. Emberhez méltó jövőképpel. De az utóbbi hiánycikk, ebböl kifolyólag meg az előbbi is hiánycikk. Ehhez a templomnak meg a keresztnek az égvilágon semmi köze nincs.
Az emberek 2%-a jár rendszeresen templomba vazze.
Sakk Matt
Ezért hívta a dagi a muszlim török diktátort az augusztus 20.-i keresztény ünnepünkre! Tiszta sor...
SÍva
Az egyik hülye követi a másikat! A hét elején Navracsics most meg Simicskó! Dől az okosság a szájukból de a hangunkat egyik sem akarja hallani az írásainkat egyik sem akarja elolvasni és értelmezni! Ahhoz, hogy gyerekek szülessenek a magyar józanul gondolkodó fiataloknak biztos jövőkép kell valamint biztonság, kiszámíthatóság! Miért nem értik meg, hogy az aki felelősen, féltéssel gondol a gyerekére és annak jövőjére nem látja azt biztosnak, biztosítottnak! Amíg a "kurmány" hétről hétre új adókkal súlytja azokat akik gyerekvállaláson gondolkodnak, amíg nincs biztosítva az egészségügyi ellátásuk, amíg nem lehet biztos benne, hogy megfelelő (nyugodt körülmények között zajló) oktatásban tudja majd részesíteni utódját nem fogja vállalni, hogy az bizonytalan jövő elé nézzen! Ennél világosabban nem tudom megfogalmazni! Ha így nem értik akkor nem tudom minek ülnek az ország házában?!
kereső
@Giovanni Alba: Skandalum- !!! Nem átallasz Magyarországnak egy olyan történelmi korszakát idézni, amely csak "kommunistázás" hivatkozással emlithető, mert egyébként 2011-ben kitöröltett a magyar történelemből -mind a negyven éve.
Te igazi "libernyák vagy=diplomás kommunista", hogy ilyesmire vetemedsz.
infinity
Kína, az oroszok, a törökök jelentik a legnagyobb veszélyt az (ál)kereszténységre, amit a bumburnyák Fidesz-KDNP meg akar védeni !!!
lampa laz
@Clavigo: Erdogán ajándékba aranyba mártott koránt fog hozni a daginak. Csak ne hogy áttérjen ez a marha mert még egy egyházat nem tudunk finanszírozni. Már a jelenlegiekbe is belegebedünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.