Jávor Benedek szerint nincs a magyaron kívül még egy olyan idióta kormány az Európai Unióban, amelyik oroszokra bízna egy olyan stratégiailag fontos fejlesztést, mint egy atomerőmű építése.

Nincs a magyaron kívül még egy olyan idióta kormány az EU-ban, amelyik egy olyan stratégiai fontosságú infrastrukturális fejlesztést, mint egy atomerőmű megépítése, az oroszokra bízna

– véli az orosz agresszió miatt bevezetett szankciók kapcsán Jávor Benedek. A fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának vezetője Paks 2-őt egyébként egy lényegében meg nem épült, nagyon drága gőzgépnek tartja.

Kemény kritikát kapott az Orbán-kabinet: "Nincs még egy olyan idióta kormány, amely egy atomerőmű építését az oroszokra bízná"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatóját (j) a Karmelita kolostorban 2021. december 17-én. A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Süli János, a Paks II. projektért felelős miniszter is (k). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Klubrádióban Budapest brüsszeli képviseletének vezetője Paks II.-ről azt mondta, hiába kaptak még egy évet a két új blokk résfalának elkészítésére, számára kérdés, hogy a vontatottan haladó előkészítés és építés eljut-e a befejezéséig.

Jávor Benedek szerint a résfalazás határidejének meghosszabbítása is őt igazolja.

Az erőmű építése lényegében el sem kezdődött.

A munkagödröt kiásták, ám a talajvíz elzárása (a résfal építése) a legelemibb előkészítő munkák közé tartozik, mégsem tudják tartani a határidőket. Mint mondta, az eredeti szerződésben az állt, hogy két-három év múlva áll a működő erőmű, ami nyilvánvalóan teljes nonszensz. A legoptimistább becslések szerint is öt-hat év késésben van a projekt, amelynek a geopolitikai helyzet sem kedvez. Ukrajna megtámadása miatt Oroszország ellen olyan szankciók léptek életbe, amelyek miatt megvalósulását teljes illúziónak tartja.

A Párbeszéd politikusa azért is bírálta a kormányt, amiért nem vette figyelembe, hogy mára új, hatékonyabbnak ígérkező technológiákat fejlesztettek, az ilyen méretű

gigantikus, nagyon drága, villamos áramot termelni is nagyon drágán képes gőzgépekre nem lesz szükség,

ám még ennél is nagyobb gond, hosszú éveken át nem fektetett egy, a Paks II. nélkül is stabil villamosenergia-rendszer kialakításába.

Forrás: Klub Rádió, 24.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

infinity
Orbánt, tűzzel vassal meg kell állítani, mielőtt teljesen szétcseszi Magyarországot és Európát - Orosz és Kína barátként!

Én megteszem, amit megkövetel a haza, de kell külső forrás ehhez...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
Az a baj hogy sok degenerált tudatlan ember politikai ügyet csinál a haza energia ellátásából! Az más kérdés hogy mennyit lop el a kolostormalac és bandája! Franciában 52 atomerőmű működik , agyhalott németek tőlük veszik az áramot. Jó mondjuk abból 18 áll elég komoly problémákkal , én azért is inkább orosz erőművet látnék nálunk, az össze tolvajnak meg levágnám a kezét! A világon még az usában is többségben orosz uránt használnak. Valahogy ezt nem híresztelik sehol a médiában , nincsenek szankciók ellene. Csak az építések ellen ágálnak a szarháziak, nincs nagyon alternatíva a kiváltásra.
simmering73
Pontosabban a Föld nem hordott még a hátán egy ilyen aljas kormányt.
Bástya Béla Elvtárs
@Dr. Proktor: AKI ÉRT HOZZÁ! Arra kell bízni! Egy erőmű már megy Pakson biztonságosan. Azt ki építette???
Dr. Proktor
@Bástya Béla Elvtárs: Többszáz erőmű pedig máshol, amelyeket nem ruszkik építettek...
Persze azokat hülyék, hozzá nem értők építették nem pedig az überokos ruszkik!
Bástya Béla Elvtárs
@Dr. Proktor: Szovjetek építették! Paks II-t pedig orosz kivitelező!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.