Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezett a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Az atlétkai világbajnokság kapcsán kiderült, hogy a következő napokban Magyarországra érkezik a katari emír, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Aleksandar Vucic szerb elnök is. Orbán szerint az atlétikai világbajnokság azért fontos Magyarországnak, mert minden forintért le kell hajolni, de itt nagyobb dologról van szó.

Orbán elmondta, kik a barátai, akiket meghívott az atlétikai vb-re: A katari emír, és a török elnök is köztük van

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Recep Tayyip Erdogan török elnök bilaterális tárgyalásuk előtt Ankarában 2023. március 16-án. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Minden forintért le kell hajolni

– mondta az atlétikai vébével kapcsolatban a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Orbán szerint Budapest mindenkié, de korábban nem volt elég szálloda, nem volt miért idejönni. 2010-ben azt a célt tűzték ki, hogy adjanak meg Budapestnek minden lehetőséget, hogy ez megváltozzon. Példaként említette a Hungexpot, majd a kulturális létesítmények felújítást.

A harmadik nagy lépés a sportesemények. Ezek irányítják a világ figyelmét

– állapította meg Orbán, aki szerint karnyújtásnyira vagyunk egy BL-döntő megrendezésétől. Nagy munka egy ilyen világesemény megrendezése – tette hozzá.

A sportesemények irányítják a világ figyelmét, így a különböző ilyen rendezvények, mint a vizes világbajnokság is, mind ide hozzák az embereket.

Ma Budapest egy olyan nemzet fővárosa, ahová el kell jönni! Joggal érezhetik úgy az emberek, hogy ha nem jönnek ide, kihagynak valamit!

– mondta el Orbán Viktor, aki azt is mondta, hogy egy ilyen világesemény során rengeteg üzleti és politikai tárgyalásra is sor kerül.

Ők Orbán barátai

Ha nagy világesemény van, akkor meghívja az ember a barátait. Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból.

- jelentette be Orbán.

Forrás: 24.hu, Origo

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Most gondolkodom, hogy a "barátok" e nyílt keblére ölelése politikai hadüzenet az EU-nak vagy a joggal kiközösített , mellőzött ember kisszerű nyelvöltögetése.
A sportnál maradva: ideje ezt a játékost lecserélni.
Apropó: van valami ebben az országban, ami nem uniós forrásból épült? De az unió vezetői nem barátok.
Hogy tudja ez a nép felvállalni ezt a paprikajancsit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Most gondolkodom, hogy a "barátok" e nyílt keblére ölelése politikai hadüzenet az EU-nak vagy a joggal kiközösített , mellőzött ember kisszerű nyelvöltögetése.
A sportnál maradva: ideje ezt a játékost lecserélni.
Apropó: van valami ebben az országban, ami nem uniós forrásból épült? De az unió vezetői nem barátok.
Hogy tudja ez a nép felvállalni ezt a paprikajancsit?
Dr. Proktor
A világ figyelme nem biztos hogy jó a lopósoknak, habár a felcsúti Ali Baba lehet hogy pont erre büszke...
Nézzétek, tolvaj vagyok, de pont ezért van kétharmadom! Támogatnak a lopósok...
Havanagi
Milyen 2/3 az ,akinek ez tetszik?Olyan,mint az elmebeteg gazda.
jáger laszló
OV bemutatta a legjobb barátait
Katari emír
a szerb elnök
és a török elnök
továbbá a kirgiz és azeri barátaink nem utolsó sorban...
Embert barátjáró lehet + ismerni...
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Annyira elkeserítően szánalmas...!

Az jut eszembe, amikor a mohácsi veszedelem után alig néhány évvel, Szapolyai J. magyar király, a törököket hívta be segítségül - többször is -, az osztrák (I.) Ferdinánd király ellen...
Jöttek is szívesen... :-(
Béla333
Barátkozzon akivel akar, csak a haverjait saját költségen lássa vendégül, ne közösen fizessük!
Nessy
Dicsekszik Budapesttel, miközben szisztematikusan teszi tönkre, ami nem az agymacskáit szolgálja! Igért fűt, fát, lombvirágot az Atlétikai stadionért, aztán mos Brüsszeltől várja erre is a pénzt, mi a tanárok esetében, stb. Lánchíd 6 mrd forintjával kapcsolatban a saját aláírt ígéretét is letagadja! "Minden forintért le kell hajolni", még több milliárdot elvonni a fővárostól. Úgy mellékesen ezek a versenyek egyre inkább veszteségesek!
telegdilaci
@sgl:A valóság az hogy Tisztességes Demokratikus Országok vezetői Messze elkerülik Orbánt számukra vállalhatatlan despota,olyan mint aki leprás,csak a Diktátorok élvezik a barátságát,akiktől még Orbán is vállalhatatlan!
Dr. Proktor
@sgl: Hol látsz te ellenzéket? Lapulnak mint tehénszoaré a fűben, látszólag csatlakozott hozzájuk a Momentum is...
A kétfarkúak pedig látszatra erősödnek, dehát a magyar emberek mindig is szerették a viccet! Ha Hofi lenne az elnökük akkor már évek óta röhögve hatalomban lennének!
Dr. Proktor
Te jó Isten, Putler már kiesett a pixisből?
Atyagatya...
ómió
Úgy-úgy! Az "efftársiját" nagyívben kerüld!
Fenyöfa58
@sgl: BOCS !! Van 2-3 millio fidess-es SZEKTÁS az egy dolog !!??? DE van még 4-5 millió ök mit csinálnak ha havazni kéne ???
lampa laz
Idióta, nem kell ide vb, h felfigyeljenek ránk, elég a te elmebeteg személyed ehhez.
Fogod te még szégyellni ezt a clubot amihez most dörgölőzöl. Diktátorok, maffiózó bűnözők, jól illesz ebbe a mocsok.
Nyírfa
@Dr. Proktor: 11.31

Nem merte meghívni, de alázatosan kéri a megértését és a megbocsátást. Kiengesztelésül felajánlja Ukrajnát Kárpátaljáig, amennyiben ő lesz az EU egyik meghatározó vezetője.
kereső
"Váncsa István:
Részlet az Élet és Irodalomból
A vég közelg
A miniszterelnök szereplése kiváló elegye volt a tahóságnak, az önteltségnek és a gyávaságnak, vélekedett Orbán Viktor minapi megnyilvánulásáról kérdeztetvén Síklaki István szociálpszichológus, tanszékvezető egyetemi docens, számos nemzetközi tudományos társaság tagja, akiről bizton feltételezhető, hogy szakmájába vágó tárgyról nyilatkozván tudja, mit beszél. Véleménye evvel együtt a szakembertől elvárható egzaktság híján szűkölködik, tekintve, hogy a „tahó” lexéma jelentése csak ködösen írható körül. A szinonimaszótár szerint durva, neveletlen, műveletlen, tudatlan, együgyű, bárgyú, ostoba egyénre utal, mármost miniszterelnökünk felkent személyére ezen jelzők többsége nem passzol igazán. A durva és a neveletlen még csak-csak, viszont az együgyű, bárgyú, ostoba stb. szavakat problematikus volna alkalmazni arra az egyénre, aki a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta. Nem áll össze a kép. Az önteltséget illetően nyilván más a helyzet, akiből ez a tulajdonság mindenestül hiányzik, az nem az államférfi, hanem inkább a férfiszabó munkakörében iparkodik képességeit valamennyiünk javára kamatoztatni. Ha tehát dölyfös, pökhendi, felfuvalkodott stb. felebarátaink létszáma alacsonyabb volna a kelleténél, akkor politikusokból hiányt szenvednénk, míg ellenben munka nélküli férfiszabókkal Dunát lehetne rekeszteni, szükségképpen őket is az államkasszának kéne eltartania."

Ennyi(ke)
kereső
Orbán! Te hazug, hazaáruló dög. Hajolunk, hajolunk a forintokért, de lassan már "krajcárt" sem találunk- mert ti mindet felszedtétek /és elszedtétek már előlünk/tőlünk!
Páváskodsz, amikor te egy huncut kanyi fillért nem tettél bele ebbe a vb. rendezésbe- de, a "dicsőség"-et magadnak követeled?
kereső
Ezt nem verte nagy dobra, ez a kurtalábú:
"
A meghiúsult repülőtér-visszavásárlás körül milliárdos havi díjazásért bábáskodó Klaus Mangold, vagyis “Mr. Oroszország”, és Geert Wilders holland szélsőjobboldali politikus is magas állami kitüntetést kapott a miniszterelnök előterjesztésére – egyiket sem verték nagydobra, a friss Magyar Közlönyből derült ki.

Nemcsak Benkő Tibor volt honvédelmi miniszter vagy éppen Dobos Menyhért, a közmédia nyugalmazott vezérigazgatója kapott magas állami kitüntetést augusztus 20-a alkalmából. Sokan mások is megkapták az idei nemzeti ünnep alkalmából az egyik legmagasabb állami kitüntetés, a Magyar Érdemrend valamelyik fokozatát. A kitüntetettek teljes listája a friss Magyar Közlönyben jelent meg utólag, és van közte néhány érdekes név is.

Ilyen például Klaus Mangoldé, aki Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta, méghozzá a Mangold Consulting GmbH tulajdonosa és ügyvezetőjeként, a DaimlerChrysler AG igazgatótanácsának egykori tagjaként, "a magyar–német gazdasági kapcsolatok erősítése és fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként". Mangold és a magáról elnevezett cége legutóbb azzal került a hírekbe, hogy kiderült: ő lobbizott annak érdekében, hogy a magyar állam visszavásárolhassa a Budapest Airport Zrt.-t."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.