Az állam épp egy listát készít azokról a pozíciókról, amelyeket hadiállapot esetén is szükséges betölteni.A kormány tovább készül a hadiállapotra: összeírják a nélkülözhetetlen pozíciókat az állami cégeknélMTI/Kovács Attila

A telex.hu értesülései szerint egy igen különös kérést kaptak a magyar állami cégek és intézmények augusztus elején. A szakminisztériumok azt kérték a hozzájuk tartozó intézményektől,

hogy állítsanak össze egy listát azokról a munkakörökről, amelyek a hadkötelezettség bevezetése esetén is szükségesek ahhoz, hogy az adott kormányzati feladat üzlet folytonosan működhessen, és az ország honvédelmi érdekei se sérüljenek.

Eszerint az intézményvezetőknek és az ő tájékoztatásuk alapján a minisztériumoknak ismerni kell azt, hogy melyek a cégeknél a nem nélkülözhető pozíciók, de úgy tudjuk, hogy az adatszolgáltatási kérés azt is hangsúlyozza, hogy „kizárólag” a nélkülözhetetlen munkaköröket tüntessék fel az egyes intézményeknél, ahogy az is kitűnt a kérdésekből, hogy az egyes intézményektől érkező listák csak „tervezetek”, azt nem feltétlenül fogja elfogadni a tulajdonosi jogokat gyakorló állami szerv.

A lap forrásai szerint mindez kellemetlen értelmezésekhez is vezethet, például arra gondolhatunk, hogy a kormány erősebb háborús fenyegetettséget érez. Egyes vélemények szerint azonban valójában nem ez a magyarázat. A kormány mindössze egy régi adósságát szeretné pótolni, augusztus végéig szeretne egy olyan teljes körű gyűjtésen alapuló szabályozást alkotni, vagy legalábbis képet kapni arról, hogy az állam működésének mely területein milyen minimális kapacitások szükségesek a szolgáltatások alapfokú biztosításához.

Forrás: telex.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
az az ország (ill. a kormánya) hülye,aki hadiállapot közben világra szóló tüzijátékot rendez! :)
a szintén világra szóló inflációs "eredményeikröl" nem is beszélve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Yoda69: Tehénke memória vonatkozásban aranyhal szinten van! 9 mp.
Nessy
@KisTehen: Az eszmefuttatásában van némi időzavar! Sem járvány, sem ukrán háború nem volt, amikor már az államadósság majdnem duplájára nőtt a 2010-s adatnak, az euró jóval 300 Ft. volt. Miközben sok millió euró érkezett Brüsszelből és tünt el feleslegeges beruházásokra, oligarchák támogatására. Sőt, volt egyszer egy MANYUP! Csak úgy mellékesen . 2008-2009-ben világválság volt! De, tudja mit, magát úgy sem lehet a tényekkel meggyőzni, legyen a maga hite szerint!
szegfue
@KisTehen: 14:30 Én csak azt akartam jelezni: valóban u.azt találtuk, de Te európai viszonylatban, én meg világviszonylatban... nem több, nem kevesebb.
justhpeter
@KisTehen: Bizony nehéz gondolkodno. Európa egyetlen országa vagyunk, ahol nincs harc, de van veszélyhelyzet - különböző okok miatt már 2015-től. Ilyen helyzetben ha korábban jelentkeztünk akár le is lehetett volna mondani, hiszen nem etikus a világ sportolóit a veszélyhelyzetben veszélybe hozni.
Am a világ normális emberei tudják, hogy a kormányod által kihirdetett veszélyhelyzet egy szemét kamu.
ómió
Pedig efftársilag egy háború a szomszédban igazán smafu!
Lepényleső
"Cirkuszt a népnek!" - kivált a tehetetleneknek,- mint amikor a talpig felfegyvezett mesét mond az elestt fegyverteleneknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.