Országos tanévnyitó címmel tartottak demonstrációt civilek és szakszervezetek pénteken Budapesten, a Kossuth Lajos téren, hogy ezzel készüljenek fel a szeptember 15-i, demokrácia napi tüntetésükre.

"Hagyják békén a tanárainkat!" – ennyi tüntetőt sikerült összehívni a Kossuth térre pénteken

Az MTI beszámolója szerint a Országos Közös Akarat (OKA) elnevezésű szerveződés első eseményeként meghirdetett demonstráción – amelynek főszervezője az Egységes Diákfront (EDF), a Civil Bázis és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – a felszólalók arról beszéltek, hogy az oktatásban egyre súlyosbodnak a problémák, ezért meg kell változtatni az oktatáspolitikát, amihez a civilek és szakszervezetek összefogására van szükség.

"Hagyják békén a tanárainkat!" – ennyi tüntetőt sikerült összehívni a Kossuth térre pénteken

A Magyar Hang tudósítója szerint pár száz fő gyűlt össze a Kossuth téren, jelentős részben diákok. Sok tanuló hozott molinót, amelyen az iskolájuk neve volt olvasható.

Az EDF képviselője kijelentette: új, esélyteremtő tantervre van szükség, amely azt jelenti, hogy "nem hagyunk több ezer diákot hátra".

Továbbá követelte, hogy hagyják békén a tanáraikat, ne a központból mondják meg, hogyan tanítsanak.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke arról beszélt, a civil egyesületeknek és szakszervezeteknek erősíteniük kell egymást közös céljaik elérésében. Céljaik között sorolta a kollektív jogokat és a "valódi sztrájktörvényt"."Hagyják békén a tanárainkat!" – ennyi tüntetőt sikerült összehívni a Kossuth térre pénteken

Tóth Tünde, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az oktatás érintő egyik fő problémaként

a tanárhiányt jelölte meg, és azonnali lépéseket sürgetett a probléma megoldására.

A demonstráción ismertették az OKA lényegét, miszerint az egy szolidaritási platform, amelynek csatlakozó szervezetei kiállnak egymásért. Cél a kommunikáció, illetve a rendezvények egységesítése és koordinálása.

Az OKA azonnali 50 százalékos béremelést követel a pedagógusoknak, új, esélyteremtő alaptantervet, valamint azt, hogy legyen a sztrájk alapjog és "le a bosszútörvénnyel".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI, hang.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Őrnagy: Neked nem mindegy ,," őrmikém "?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Őrnagy: Neked nem mindegy ,," őrmikém "?
jáger laszló
Hétfőn indul az oktatás
1NLŐre a tüntetés még L marad
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
várható volt, az értelmesebbje belefárad a majálisozásba, főleg úgy,hogy akikért tüntetnek, csicska árulók mind.tisztelet a kivételnek...amelyik tanár hétfőn felveszi a munkát, az utána kussoljon...
Péter2
@Shikari: Annyira jól van az oktatás , hogy tegnapi évnyitón már összevont osztályok lesznek a tanárhiány miatt és a tanárok 2 hetet adtak , hogy rendezze az igazgató a hiányt , mert ha nem felmondanak !
Péter2
@Shikari: Nem akarnak a szülők olyan gyereket mint te voltál, és lett belőled ! Szülők a tanárhiányról: így romlik az oktatás minősége és nem most kezdődött , hanem 2018 ámokfutásotok alatt , ma még sokkal rosszabb ! szuloihang.hu/tanarhiany2018/
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:27 ☻ A fideszes fel van háborodva, hogy a gyerekeket politikai célra használja a baloldal, de mi a helyzet a békemenettel...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/311781818_1267374660778481_580334170780003044_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=4c1e7d&_nc_ohc=MKEk2sVKVuUAX_jh2PT&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfD1ZTJ4pMGb0Y4REjLLCapx0SuGRoCwHFXEsypv9z9FTA&oe=64F70AA3
Taníccsatok’ lécci’, nem akarok fideszes lenni
propeller.hu/images/cikk/2022_10/MKKP_kalvin_ter_fb.jpg
A rendszerváltás után 30 évvel a rendszerváltás egyik arcával ezzel a kontextusban - ez a kép sokkal súlyosabb, mint elsőre sokan gondolják...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fassets.telex.hu%2Fimages%2F20221014%2F1665761042-temp-JCMLkM_cimlap-normal%401x.jpg&key=JEoMvAeR628IuaP8FcqYdg&w=800&h=690
Eladott Ország
Figyelj Pintér geci! Ezek azok a diákok akik hamarosan szavazásra jogosultak lesznek tehát mutass egy kis tiszteletet te kis gecinyelő f@szparaszt pláne annak tekintetében, hogy az oktatáshoz nem értesz csak a rendhez. Külön pikáns, hogy egy olyan egyszeű f@szfej mint te, annyi jön le a törtenetből mennyi trágár szót használtak és háritod a felelősséget a tanárokra, hogy:” ezek az önök diákjai". Igen ezek is magyar állampolgárok akiknek tele a f@szuk a kleptokráciával és az olyan sunyi gecikkel mint amilyen te is vagy! Te mocsok, 2011-ben ott remegtél előttünk a színpadon, ha Kónya Péter, a több mint hetven szakszervezetet és civil szerveződést tömörítő akcióegység operatív törzsének egyik vezetője, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke nem ment ki, már nem élnél! Rendvédelmis, katona, bv-s tűzoltó, pénzügyőr , amikor a tűzoltók már a parlament kapujában álltak. Ott tényleg beszart és fizettek. Mondjuk az a tüntetés igen karcos volt a tanárok lagymatag protestálásához képest. Akkor kellett volna megálljt parancsolni ezeknek a gazembereknek! A tipikus filmes keresztapa. Lopni (neki) szabad, zsarolni-adót csalni-másokat megöletni (neki) szabad, de az Úr haragja sújtson le bárkire, aki csúnyán mer beszélni az ebédlőasztalnál!
Egész úton idefelé azon gondolkodám,
Miként fogom szólítani rég nem látott Sanyám.
Mit mondok majd először is
durvát vagy átkot neki?
Midőn a jövőnket rombolá,
s a dühöt gerjeszti ki.
Tisztelt Magyarország kormánya! Akkor most összezavarodtam, Magyarordszágon a kurva anyázásért lovagkereszt jár. Szóval mi a baj ragyás szőkítő bűnöző Sanya? Ahelyett, hogy tenné a dolgát, prezentációt tart arról, hogyan figyelik meg a sztrájkolókat, és statisztikákat meg listát készítenek a rendszer ellenségeiről, mint a kommunisták, azok is, a legtetvesebb fajtából. Ezt is beteheti a prezentációjába Sanyi bá.
uploads.disquscdn.com/images/dc78e6a5763b207c0a5076be2a1d8260c18ea525b23d9e87e2683c149a751024.png?w=800&h=469
Eladott Ország
@Shikari: ma, 08:09 ☻ Ennyi...
uploads.disquscdn.com/images/330bfa6dd091a32faeaa514ea417b2462c7bdd8a15dff629f76364bfc0838676.jpg?w=800&h=300
Kecelen van a Pintér Művek. Nem tudom hogy rokonok-e. De a Pintér Művek kertjében van a Néphadsereg eszközállományának jelentős része. Műhodról is látni. Ez a Sanyi gyerök, a 90-es években, bőröndben horda fel a pénzt Kecelről Pestre. Mindenkinek jutott olajpénz. A Sanya ezt mindenkiről tudja. Nyilván a lézerről meg tonyóról is tud egy csomó kompromittálót, azért nem tudják kibaszni. De már nem sok van neki se hátra. Szerencsére. Ha én diavetítést tartanék a lopásaitokról, akkor még januárban is ott ülnétek. " Foglalod a qrvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!." Pintér Sándor – a Csendes Don.
youtu.be/GjeFITONhlM
"PISA-felmérés eredményei, amelyből kiderül, hogy a magyar diákok teljesítménye hajszálnyival javult, ám ez csak annyit jelent, hogy a teljesítményzuhanás megállt és alacsony szinten stabilizálódni látszik. A magyar diákok továbbra is az OECD-átlag alatt teljesítenek."
ómió
Egész nyáron "tünciszünet", tanulás helyett meg tetvesbolsi propaganda!? Azért vagytok olyan idióták, mint a föld!
Eladott Ország
@ómió: „Sokan irigylik ma Magyarországon a tanárokat” – mondta a Hoppál Péter(?), amiról a Móricka vicc jutott az eszembe:
Mórickának mondja a biosztanár:
- Mondj egy költöző madarat!
- Fecske.
- Most egy nem költözőt!
- Döglött fecske.
csak úgy....
@Shikari: 08:09 tibim te gügye! ha szerinted annyira faxa a magyar oktatás, söt még a németnél is jobb, akkor miért van az,hogy a magyarok szerelik össze a német mérnökök által tervezett autókat magyarországon ,és nem fordítva? :)
miért van az,hogy a német dokik a rákos betegek 80 %a életét meg tudják menteni,mi közben a magyar dokik csak 45-50 % nál tartanak?
miért van az,hogy a magyar felsöoktatási diplomákat alig fogadják el valahol a világon,miközben a német diplomát majdnem mindenhol?
tibim, te hülyébb vagy mint úttörö korodban!
ómió
@m73: Megdugtad már a bárcáskurva anyádat, szarkupac efftárs? Vagy ma is undorodik tőled!?
@Eladott Ország: Hát még az ő pénzeiket Brüsszelben elgáncsoló efftársaidat, havi 6 milláért, hogy irígylik...!?
Clavigo
@ómió: Megint kiköpted a reggeli Xanaxodat,,gyagyás. Zaklatottnak tűnsz..
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:32 ☻ Mióta fizeti Brüsszel a magyar pedagógusok bérét te iditóta fideszes f@szszopó barom! A bűnöző román cigány és politikai prosti kolostorgecid, bezzeg a magyar adófizetők pénzéből megemelte a saját és sleppjének fizetését, nem várt Brüssszelre, hogy száradjon rá a bőr! Amennyiben az Uniós tagországok kormányfőinek keresetét hasonlítjuk össze, az látható, hogy Orbán Viktor az élmezőnyhöz tartozik. Ez a magyar átlagkeresetekről viszont nem mondható el: a bruttó átlagbérek tekintetében, a részmunkaidős keresetet is beleszámítva, épp csak a bolgárokat előzzük meg – írja az Euronews.
-Gizike! Be tudna ugrani a második órában matekra a 8.b-be? – Akkor a 6.a-ban leszek fizikán. Esetleg kérdezze me a Valit a konyhán. Ha kétszersült lesz az ebéd, akkor talán ráér.
twitter.com/janos_hary/status/1697836070707106186/photo/1
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:37 ☻ Nem mindenkinek adatik meg az állampártot/pártállamot kivéve, hogy közpénzmilliárdokból szervezzen tüntetést, ünnepségeket és hülyítést, hogy vakuljanak a jobbágyok ( lásd CÖF napidíj + buszoztatás) , te idióta fideszbirka, szervilis seggnyaló! Egyszer vége lesz a zabrálásnak a qrva anyátokba!
ómió
@Eladott Ország: Figyu, idióta faszszopó bolsi barom! Épp azóta dotálná, amióta megígérte! Csak közben a korruptbolsi tolvajbandád ott Brüsszelben ellopta Magyarország pénzét! A "magyar átlagkereseteket meg 48. és 90. között a bolsi rablóbandád "kalibrálta be" arra a színtre, amelyik "csak" 50 évet maradt le a "rothadó kapitalizmus" mögött! Vagy a "magasabbrendű társadalmatok vívmányait", szarkupac efftárs, már "végképp eltörölted"!?
ómió
@m73: Még mindig nem tudtad megdugni a bárcáskurva anyádat, szarkupac efftárs!? Ennyi a "bolsi potencia"!?
ómió
@Clavigo: A magad napi, reggeli szokásait hazudnád rám, bolsiék elmebetege!? Ne vidd túlzásba!
ómió
@m73: Aberrált bolsi szarkupacságod akadályoz téged a bárcáskurva anyád megdugásában, vagy, mert Bite efftársadat szoptad le, az fárasztott téged ennyire ki!? Szarkupac efftárs! Túlzásba vitted!?
Nyírfa
Ezt nagyon elnéztem. Hogy honnan vettem, hogy szept. 04-én lesz az első megmozdulás, nem tudom. Ráfogom a parlagfűre, mert ki sem látszom a szénanáthából. Na de , 15-én reszkess , Országgyűlés, mert én is ott leszek! :)
ómió
@m73: Inkább a bárcáskurva anyádat "dugaszold", szarkupac efftárs! Vagy, aberró létedre, Bite efftársad "gyorsabb volt"!?
Eladott Ország
@Pegero: Minden hutniknak hadd szóljon augusztus 20. alkalmából. Mocskos fidesz. Ruszkibérenc hulladék elöre mész nem hátra az enyves kezű kurva anyádba...
twitter.com/i/status/1693184102717853872
Tömegek éljenezték hangosan Orbánt a Sziget fesztiválon... M1, közpénztévé szerint
twitter.com/Skorpiooh/status/1693647701202567671/photo/1
Valójában zúgott a Sziget fesztiválon a „mocskos fidesz”
twitter.com/i/status/1691547521070374914
Szegeden sem volt tüncike... (hazaárulók)
twitter.com/i/status/1549138182775742467
Pegero, Orbán gecije: Ez jó volt! Jár érte a kürtöskalács!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/368858823_266499719501646_5678149725144355367_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=6a0516&_nc_ohc=3CV3R2TIXKcAX-PGgJS&_nc_oc=AQlRLt8VeC5Zv5ljAuGqe6SkvhA1pRk6Adlr_bAKlAkDjCZrQNXBpivfI3plFXibb_A&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCI0wr9Ks8IiG_ucY1Csg8ev60lA27XfRilK7g-NP8KhQ&oe=64F9BCA9
Aki Én
@ómió: @Pegero: @FLETÓ: @Őrnagy: Azért van abban valami morbid báj, mikor ti, az ország maréknyi agyhalottja beszélgettek oktatásról... :))
ómió
@Eladott Ország: Ön, mint elmebeteg aljasbolsi idióta "így üzen"!? De, ugye, a bolsi latrinából!? Akkor, a helyén van!
ómió
@Aki Én: A morbid báj elmebetegséged megszólalásában van! Onnét a vigyorgóból!
dr. prédikátor
mikor fogják már fel az érintettek hogy nem tüntetgetni meg TA CE PAOZNI krll hanem egységesen kimenni az utcára diáknak tanárnak és megbénítani mindent!!! amíg ez nem lesz így addig semmi értelme nincs az egésznek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.