Nemcsak nagy összegeket vetnének ki az autósokra, de dugókat is okoznának. 

Karácsony Gergely lerántotta a leplet a kormány tervéről – A budapestiek nem fognak örülniKarácsony Gergely/Facebook

Hídvámmal sarcolná a budapestieket a kormány 

– kezdi szombati bejegyzését Budapest főpolgármestere. Karácsony szerint az M0-ás fizetőssé tétele azt jelentené, hogy a kormány több tízezreket sarcolna meg nap mint nap, ráadásul dugókat is gerjesztene. 

Az M0-s hídjain a becslések szerint naponta 16.700 utazás történik a városon belül. Tízezrek használják tehát a hidakat, hogy Budapesten belül közlekedjenek, nekik most két választási lehetőséget nyújt a kormány: vagy fizetik a kormány új hídvámját, vagy minden nap több tíz kilométeres kerülőt kell tenniük, növelve ezzel a városi dugók számát

– magyarázza. Hozzáteszi, hogy a XXI században egy egy teljesen elfogadhatatlan felfogás.

Ha fizetőssé válik az M0-s, autósok tízezrei kényszerülnek majd arra, hogy hosszabb, kényelmetlenebb és környezetszennyezőbb útvonalon közlekedjenek. Az intézkedés jelentősen rontaná a közlekedési lehetőségeket Óbuda és Újpest, valamint délen Budafok, Csepel és Soroksár között. Teljesen abszurd és elfogadhatatlan, hogy a BKK által megrendelt budapesti buszok után is útdíjat kell fizetni, amelyek egyébként budapesti célpontok között szállítják az utasokat az M0-s hídjain

– folytatja.

A kormány terve konkrét károkozás Budapest és a budapestiek számára: emberek tízezreinek életét nehezítik meg a hídvám bevezetésével, és még sok százezer budapestiét a város útjaira terelt plusz autósforgalommal.

Sarc, dugók és környezetszennyezés- ez a kormány terve. Budapest vezetése ezzel szemben azon dolgozik, hogy a külsőbb kerületek lakói számára is kényelmes közlekedést biztosítson, a város élhetősége, a torlódások mérséklése és a tiszta levegő megőrzése érdekében.

Elvárom, hogy a kormány vonja vissza javaslatát az M0-s elkerülő út fizetőssé tételéről. Sőt, továbbra is azt várjuk a kormánytól, hogy a jelenleg fizetős szakaszait is tegye ingyenessé az M0-s gyűrűnek

– zárja a bejegyzést.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@KisTehen: A teheneket ingyen lehet áthajtani...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@csak úgy...: Lehet hogy már másképp van, de volt olyan időszak(ha jól emlékszem)...vagy csak tervezet? Nem tudom de valahogy így lehetne pénzt szedni a magyar úthasználatért a külföldiektől. Magyarországot elég nehéz és költséges elkerülni itt Európa közepén:))
jáger laszló
A kormány meztelen!!
csak ennyi
barátilag J.L.
csak úgy....
@Ezodabasz: csak tervezték,elutasította a parlamet mert diszkrimináló lett volna a külföldiekkel szemben ! (itt még ilyesmire is figyelnek) - magyarország nincs az eu. közepén, aki nyugatról keletre tart az simán el tudja kerülni ha pld. horvátországba vagy akár meszebbre,mondjuk törökországba indult, ausztria,szlovénián keresztül.
magyarország nem a világ közepe,hiába is adagolja ezt 0rbán a csicskáival együtt az erre vevökbe! 0rbanisztán faxán kikerülhetö,ez miatt 0rbán után lesz is a magyaroknak egy csomó gondja!
ómió
A saját menetjegy-sarcodat hazugsággal tompítanád, Mutyigeri efftárs!?
Toller Béla
@Shikari: Hja, de azért ne lepődj meg, ha egyszer csak leáll, és szükségállapotnak megfelelően megy tovább a közlekedés Budapesten, ti meg jajgathattok orbánnak !
Kovács Máté
basod a geci ner mindent emel basod 30 megszoritas egy ev alat basod
geci ner basod ennyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.