Elindult egy tízéves magyar eurókötvény kibocsátása.

Gyorsan kell a pénz: Már ma kibocsáthat legalább 1 milliárd eurónyi kötvényt az állam

Illusztráció: Pixabay.com

Egy 2033. szeptember 12-én lejáró eurókötvény kibocsátására adott mandátumot Magyarország – idézi a Reuters hírét a Portfolio.hu. Azt írják, a kibocsátás pontos összege még nem derült ki, de mivel benchmark papírról van szó, ezért

Legalább 1 milliárd eurós ügylettel lehet számolni.

A tényleges kamat 5,5-6 százalék körül lehet, a lebonyolításra az Erste, a Goldman Sachs, az ING, a KBC és a Raiffeisen kaptak megbízást.

Azt is kiemelik, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éppen hétfőn jelentette be, hogy módosította finanszírozási tervét, melynek értelmében az eredetileg tervezettnél 230 milliárd forinttal több devizaforrást vonhatnak be idén. A finanszírozási terv módosításában egyébként a legnagyobb érdekesség az volt, hogy az ÁKK megemelte 700 milliárd forinttal az idei finanszírozási szükségletet, aminek háttere egyelőre nem teljesen világos.

Forrás: Portfolio.hu
Fotó: Pixabay.com

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Gyorsan kell a pénz ?? Még ma? Ez mit is jelent, akkor most órákra vagyunk az államcsődtől?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Akkor most ki is adósítja el az országot? Mostanában nem nagyon propagálják az elvtársak az államadóságot.
jáger laszló
Kell a money a felvett hitelek kamataira!!
Így csökkentjük a felvett hitelek jelentős növekedésér!!
Remélem érted!!??
mert én nem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
Gyorsan kell a pénz ?? Még ma? Ez mit is jelent, akkor most órákra vagyunk az államcsődtől?
namihami
Mégegy gyomros az államadósság nominális és százalékos értékének!
Nessy
@KisTehen: Minden rendben! De még az unokáink is fizetni fogjál, miközben fene tudja mire fogja elkölteni pecek alatt a kormány! Ugyanis ahhoz már semmi köze a lakosságnak! Ők csak törlesztenek!
Eladott Ország
Inkább kifizetnek több ezermilliárdot kamatra ahelyett, hogy betartanák a szabályokat és jönnének az uniós pénzek. Nesze hülye magyar, ezt akartad. Semmi más nem történik, mint a szarcunami elodázása. Már leszarják, hogy egy idő után finanszírozhatatlan ez az adósság-mennyiség. Minden plusz, hatalomban töltött nap a lopásról szól, minden plusz nap ajándék... ennyi történik. Be van dobva a gyeplő a lovak közé kérem. Majd mi meg kifizetjük ezt is. Mindent ellopnak, elherdálnak, nem termelő dolgokba teszik a maradék pénzt, majd amikor elfogy az utolsó fillér is jöhet az újabb kölcsön. Amikor majd az is elfogy majd valaki más magyarázkodik, vagy ha ők vannak hatalmon akkor Soros, Brüsszel, háború. És széttárják a kezüket az éhséggel küzdő, nyomorba döntött országnak a jachtjaikon kávét szürcsölgetve.
Eladott Ország
@KisTehen: "Ebből nehéz nem arra következtetni, azzal számol az állam, hogy kalkulálható időtávon belül nem jönnek az országba uniós pénzek, "Eddig is jöttek a földalapú támogatások, a fidess műkörmös f@szopók zsebre tették, anélkül, hogy a földekre pld. öntözés korszerüsitése egy centet is költöttek volna, a földeket meg bérbeadták. Remélem, hogy ez a rabló autokrata fasiszta kormány egy centet sem kap az EU-tól. Tehát már azt is feladták, hogy csak Forintban adósodjanak el (amit pénznyomtatással könnyű letudni, legfeljebb elszáll az infáció). A fidesz csak akkor tudott eredményeket felmutatni a gazdaságban, ha korábban egy másik kormány ezt lehetővé tette neki. 1998-után a korábbi Bokros Lajos -féle gazdaságpolitikának köszönhették sikereiket. 2010-előtt Bajnai rakta helyre az országot a világgazdasági válság után, és úgy vették át az országot, de egyből elégették a magán nyugdíj pénztári megtakarításokat. A fidesz csak lopni tud, és propagandát tolni. Minden máshoz hülye.
Eladott Ország
@KisTehen: A magyar államháztartás maastrichti adóssága. 2023. 03.31. 51175 milliárd ft. ( Forrás ÁKK) Túllépte az 50 ezer milliárd forintot az államadósság... . Egy lépésre a bóvlitól
novekedes.hu/hirek/boven-tullepte-az-50-ezer-milliard-forintot-az-allamadossag
verőce21
Már vége is az ünnepségnek az Államkincstárban, ahol új pénztártermet avattak, többek között ennek a "perselyezős" forgalmazására... :)
verőce21
16:19) Mert rengeteg pénz van az embereknél, az állam pedig szegény...! :)
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:08 ☻ Amikor a fidesznyik azon agyal, hogy miért háromszor nagyobb a magyar infláció az EU átlagához képest.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/356235650_1043753287008862_1450962433031545433_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=4c1e7d&_nc_ohc=gok9D0E89VgAX8eEX3o&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCd9oQnbNnWQpmNNR8Z9ot2yjmU4G3mX1mNSKSeqlIQeg&oe=64FD0196
Ha a cigány geci és bűnszervezete nem lopna és betartaná a jogállami elvárásokat, most nem kellenen 5,5-6 százalék körüli kamatot fizetni az eurókötvény után, arról nem is beszélve, hogy a forint permanensen romlik az euróhoz és a dollárhoz képest és a jóég tudja hol áll meg, mert a geci az EU-tól egy eurócentet sem fog kapni, ezért is kényszerül hitelfelvételre, mert "elfogyott a mások pénzéből"! A sleppjét meg zabáltatni kell!
kereső
@m73: 16:02. Fölötte van a 52 ezer milliárdnak.
Eladott Ország
@KisTehen: Hülye bornyú' nem ugatni kéne, hanem a tényeket kellene tudomásul, barom! Egy lépésre a bóvlitól és lehet még lejjebb. „Az eddigi Baa2 szinten hagyta a magyar adósbesorolást a Moody’s . Magyarország legnagyobb gyengesége az intézményi környezet, ami az EU-val való kapcsolatát rontja és bizonytalanná teszi az uniós források lehívását - emelik ki. 2023. szeptember 01”
pcdn.hu/articles/images-o/h/i/t/hitmin230206-581710.png
Eladott Ország
Az EU-s pénzekkel a piaci deviza kötvény kamatozása össze sem vethető. A gatyánk rámegy amikor vissza kell fizetni az eurokötvényt. Azért „jó”, mert nem lehet elinflálni, mint a forintkötvényt, ez fogja elhozni az államcsődöt. Ideje már, igy legalább eltakarodna ez a dagadt geci f@sz a bandájával az ország éléről. A hitelfinanszírozott költségvetésnek csak az az egy hátulütője van, hogy minden hitellel nő az adósságszolgálat: 2023-ban például 1800 milliárdról 3000-re nő a kamat, az 1200 milliárd feléből simán megoldható lenne a tanárbér, a másik feléből meg gatyába lehetne rázni a MÁV-ot valamelyest. A "szabadságharc" megint sokba fog kerülni! De a kolostorgecit csak a közpénz lopása érdekli, hogy hízzon a kiscsalád!
szaboria1
@KisTehen: Tudod péntek este óta sokváltozás lehetet a Moody's biztos fog módosítani.
szaboria1
10 év után hányan fognak futni a pénzük után?
Yeromos
@KisTehen: A második negyedévvel záródó egy éves időszakban az államháztartás finanszírozási igénye a GDP 8,6%-át tette ki, és immár negyedik egymást követő alkalommal emelkedett. Ĥát ha ez szerinted rendben van, akkor te valóban elég elvakult vagy elvtársaiddal szemben. Az előző kormánynál negyede sem volt és még is állondóan azo lovagoltatok.
Peller Anikó
@Yeromos: Teljesen mindegy, hogy ez a bivalybasznádi marha ennyire hülye vagy ennyire aljas. De ha választhatok akkor mindkettő.
simmering73
@Eladott Ország: 16:39 Kétség kívül azóta van a béka segge alatt az adósbesorolás, mióta ez a maffiakormány garázdálkodik.
simmering73
@KisTehen: 15:48 Az ilyen hülyéknek áll a fideszvilág mint te. Nézzél már utána hol volt az ország besorolása a szocik alatt és hol van most 13 év óta b+ te agyalágyult barom.
ómió
A korruptbolsi brüsszeliták által ellopott pénzünk pótlására!?
Yeromos
@ómió: Mert az a rohad gyurcsány már megint 27 milliárdért vásárolt jaktot, így nem csoda , hogy eltűnik a pénz.
Aki Én
,,Orbán megpróbálja elrejteni az emberek elől, hogy fizetésképtelenné vált a magyar állam, mert nem tudja kifizetni a tulajdonába tartozó Magyar Nemzeti Bank veszteségeit. Az MNB vesztesége a magyar állam vesztesége. Ennek a veszteségnek az összege, amit nem tudnak kifizetni, a magyar állam hiánya. Aki nem tudja a kötelezettségeit teljesíteni, mert nincs annyi pénze, az csődben van. Márpedig ez a helyzet, Magyarország csődbe jutott."
Pálinkás Pál
tudatosítani kéne a " befektetőkkel " hogy ez fidesz kölcsön, ha bukik a fidesz,egy kanyit nem kapnak vissza,...így szponzorálják a zsírdisznót..!!
ómió
@m73: Bolsiék aberrált faszszopója! Ma se tudtad megdugni a bárcáskurva anyádat!?
@Yeromos: Bolsiék "fenegyereke"! Milyen pénzed tűnt el!?
Yeromos
@ómió: Milyen pénzem tünt el, szét loptátok az országot, egekbe az államadóság. Minden közvagyont magánkézbe játszottatok. Te meg csak elvtársazol, bolsizol, mert átmosták az agyad.A soha nem használt lélegeztető gépekre költött milliárdokkal mikor számoltok el, csak gyorsan megsemmisítetétek a tehelő bizonyítékokat. Talán erről kellen írnod nem bolsizni, libsizni, mocskos tolvaj banda.
ómió
@Yeromos: Az ország szétlopását, bolsiék idiótája a tetvesbolsi bandátokon kezdd! Államadósság 2002.: 8000 milliárd (kádári örökség), államadósság 2010.: 22000 milliárd! A növekmény 14000 milliárdból senki/semmit nem támogattatok, nem építettetek, hanem szétloptátok! Ez a 22000 milliárd évente 1000-1500 milliárd kamatos kamattal növeli azóta is az államadósságot - így került az "egekbe"! 94. után pedig több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" loptatok ("privatizáltatok") szét, aminek nyomán bolsi milliárdosok tucatjai "bújtak elő a szőnyeg alól"! Ez volt a "magánkézbe játszás", amit azóta is másokra próbáltok hazudni! Neked "csak" az agyadat kéne kicserélni - értelmesre, idiótája! Hátha felismerhetnéd a tetvesbolsi mocskos tolvaj bandádat és nem kéne őket se másokra hazudnod!
Yeromos
@ómió: Akkor most már csak arra kellen válaszonod, miért van minden szálloda az egész balalon az ipari létesítmények, bányák erőművek, építő ipari, energetikai, idegenforgalmi cégek, termőföldek, kaszinók fideszes kézben ha nem ök lopták el ?
ómió
@Yeromos: Az csak azért lehet, mert efftársiasan úgy hazudjátok!
Peller Anikó
@KisTehen: Így van, minimum duplájára. Ami azt jelenti, hogy a 80 év alatt összetákolt adósságot ti már tíz év alatt összehordtátok magatoknak. Mert magyarország jól teljesít.

Magyarország lopásban az első. Magyarország cigányország. Magyarország szemetlek.
verőce21
Nagyobb fejlődéshez, nagyobb hiteligény is párosul...! így van ez rendjén...! :)
kulabombaafityiszre
@verőce21: Főképp az egészségügy,oktatásban hatalmas a fejlődés visszafelé.
A mávról már nem is beszélve.
Annak viszont örülhet minden birka ,megépül az ország legszebb stadionja.
Biztosan rrengeteg pénzt fog termelni,hatalamas pénztermelő beruházás az összes stadion.
verőce21
@kulabombaafityiszre: Az egészségügyben tényleg hatalmas a fejlődés. A diagnosztika és a képalkotó eljárások olyan lehetőséget nyújtanak az orvoslásban, amilyen amilyen száz év alatt nem történt...!
A mellkasi sebészet, az egynapos műtéti eljárások, stb. mind-mind olyan lehetőséget teremtettek meg az elmúlt 10-15 évben, ami jelentősen megnöveli az életesélyeket...!

A MÁV és túlnyomó része fölött eljárt az idő, nem is személyszállításra épült sohasem, csak az elővárosi vonalakat érdemes fejleszteni...!
Peller Anikó
@verőke21: Tényleg igaz, hogy a mai képalkotó eljárások 10-15 évvel ezelőtt még nem léteztek, nahát.

Viszont nem is volt sorbanállás, várólista a várólistára kerüléshez, voltak orvosok és nem azonnal toltak be az elfektetőbe megdögleni. De talán majd téged megműtenek a borbélyok a robotokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.