Az akkumulátorgyárak és néhány élelmiszeripar cég jellemzően azért alkalmazza a távoli országok munkásait, mert a betanított munkára magyarok már csak elvétve jelentkeznek, miután nyugatabbra ugyanezzel a munkával sokkal több pénzt tudnak keresni. Alig két év alatt több mint kétezer ember érkezett hazánkba a Fülöp-szigetekről és Indonéziából.

Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: akkor költözz közéjük marha...mellesleg a cikk a fidesz propaganda oldalának hazugsága..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@KisTehen: akkor költözz közéjük marha...mellesleg a cikk a fidesz propaganda oldalának hazugsága..
csak úgy....
@KisTehen: "a magyarországi munkavállalásért Indonéziában és a Fülöp-szigeteken sokszor jelentős összeget, 1–1,5 millió forintot is elkérnek, amit a jelentkezők jellemzően hitelből fizetik"
ebböl is látszik,hogy éppen akkora marhák mint ti,fidesz magyarok! :)
buta rabszolgák kellenek 0rbánnak,nem az értelmes gondolkodni is tudó emberek!
csak úgy....
mikor rájönnek,hogy a 230 ezerböl még csak haza sem tudnak menni látogatóba,akkor lesz majd velük hatalmas probléma...,azért az nem semmi,hogy 0rbánék már nem csak a magyarokat baxxák át, már a külhoni filippinokat is!
izéke
@KisTehen: mikor láttál te élőben filippint vagy beszélték vele? Ennek a leírásnak fele sem igaz. 2020-as népszámlálás szerint a népesség legalább 84%-a keresztény; ebből körülbelül 79 % a római katolikus egyházhoz tartozik, míg a maradék főleg az Iglesia ni Cristohoz, a Fülöp Független Egyházhoz, a Jehova Tanúihoz, a Hetednapi Adventista Egyházhoz, a pünkösdi-karizmatikusokhoz, továbbá más felekezetekhez. Ők is isznak alkoholt és mivel a saját nyelvükben nincs szó sok mai tárgyra,fogalomra ezért ezeket angollal pótolták és a legtöbbjük jól beszél angolul.Egyáltalán nem jellemző rájuk a bezártság,barátságosak és szeretnek utazni.
izéke
Szókincse sok idegen elemet tartalmaz. Régebben felvett szanszkrit, dravida, arab, illetve kínai kölcsönszavakat, a XVI. századi spanyol hódítás óta számos spanyol szó honosodott meg. A spanyol befolyás annyira erős volt, hogy egyes becslések szerint a mai szókincs egyharmad részét spanyol eredetű szavak alkotják (köztük nyelvtani elemek is, például a para spanyol elöljárószó, vagy a részes esetű sayo – „nekem” – személyes névmás második tagja a spanyol yo = „én”), és számos Fülöp-szigetekinek spanyol neve van. Újabban sok angol szó is bekerült a szókincsébe.

Érdekesség, hogy mivel – a reformok ellenére – sok fogalomnak nincs a nyelvben megfelelője, ezért az élőbeszédben ezeket angol (vagy spanyol) szavakkal helyettesítik, így sokszor hallani olyat, hogy a mondat tagalogul kezdődik, és angolul fejeződik be. Gyakorlatilag a nyelvet az angollal keverve használják. "Az országban a hivatalos nyelv a filippínó (tagalog) és az angol.
hu.m.wikipedia.org › wiki
Fülöp-szigetek - Wikipédia
izéke
@csak úgy...: üdv Bad Elsterből :)))) hamarosan megyek Niddába is ;)
izéke
@KisTehen: idiótácska,hát ki hozza be a külföldieket? De szar neked,mikor szembesítenek azzal,hogy mennyire buta szardarab vagy...
izéke
@KisTehen: utazgatok.Olyan helyeken voltam,vagyok és leszek amikről te vagy csak álmodsz vagy soha nem is hallottál.
csak úgy....
@izéke: sok sikert ,a hesseniek barátságos emberek! Te egy nagy utazó lehetsz... ;)
gondolom jobban megéri neked ,mint a szegény filippinoknak az 0rbáni rabszolgaságban..
egy nagyon kedves rég ismerösöm ,vagy minek is nevezzem..., töle hallottam elöször ,hogy "izéke" -rólad mindíg ö jut az eszembe!
izéke
@KisTehen: na akkor mond meg nekem de gugli nélkül,hol van Bad Elster és miről híres? Hol van egy miniváros? Mik azok a boszorkánytornyok? Biztos vagyok benne,hogy gugli nélkül csak pampognál...
csak úgy....
@KisTehen: hiszen te bizonyítod naponta ,hogy te egy vaksi,tudatlan elmebeteg,még ezt sem veszed észre?
izéke
@csak úgy...: annyira nem nagyon utazgatok csak elvétve. Márciusban Maldiv szk volt,a cápákkal,rájákkal úszni nagyon csodás...sok vízalatti videóm van róla. 3éve Karib tengeri hajókázás,Miami,Kuba,Dominikai kzt, stb. Terve van véve egy látogatás Bazelba és Lörrachba is,talán az idén
izéke
@KisTehen: na látod,neked elég a gulyáslevesszagú konyhád,igénytelen csóró vagy de legalább hálás vagy érte orbánnak :D
csak úgy....
@izéke: a mi bocink egy gyökér! -pedíg vannak nem bocis gyökerek is...,vagy csak voltak?
simmering73
@KisTehen: De nagy a mocskos pofád, te retek. Tedd már magad takarékra a hülyeségeiddel együtt.
csak úgy....
@simmering73: akkor miböl fog megélni? ez itt az egyetlen bevétele.
csak úgy....
@izéke: @izéke: - nyakamat rá,hogy téged valahonnan ...,ugye te lyány ? (illetve aszony)
rücsü41
Nagyon elégedettek ezek a vendégmunkások a 230ezres fizetésükkel.Akkor most ezek a dolgozók emelik vagy letörik a magyarok fizetését, ha a munkáltatók őket alkalmazzák szívesen?Csak a józan paraszti eszükre hagyatkozzanak amikor döntenek!
csak úgy....
@KisTehen: havi mennyiért vagy ekkora ökör,te agymosott pötsch? :)
fogadok,hogy a fideszék fillipinoi többet keresnek mint te,persze ök munkával...
Peller Anikó
Hát ha még megtudják a németeknél mennyit fizetnek ha semmit sem csinálsz. És abban a pillanatban embercsempészettel vádolható abán.
Peller Anikó
@csak úgy...: 20:57, Te, ez beismerte, hogy őt fizetik ezért amit itt művel.
csak úgy....
@KisTehen: te fidióta idióta, "azt hiszed, hogy ezzel jót teszel nekem" :)
ez az agymosás story amit te emlegetsz és sikeresen átélted, ez csak nálatok a fideszben divat? azt tudod te fax,hogy 0rbán mikor kezdte a polit.pályafutását, akkor még nem volt ekkora buta fax? -persze nem is ö a buta,inkább te és a hülye-gügye társaid! :) 0rbánotok annyit lopott,hogy az már jajj,lesz is nektek belöle hamarosan baj!
csak úgy....
@KisTehen: mindenkinek van egy álma , 0rbánnak te lettél..
egy bolondos ideálja ,0rbánnak te letté...
izéke
@KisTehen: Szászország leghagyományosabb állami fürdője és az egyik legrégebbi német iszapfürdő, a Csehország, Bajorország és Szászország határháromszögében található, Európa szívében, a világhírű európai fürdőrégió közepén. Miután Bad Elstert először 1324-ben említik egy dokumentumban, az első forrást 1669-ben itt vizsgálták tudományosan, és az akkori szuverén Moritz von Sachsen-Zeitz hercegnek ajánlották. 1795-ben Johann Wolfgang von Goethe is felismerte ezt a gyógyító forrást a »Hermann és Dorothea« című eposzában. Az első meleg ásványvizes fürdőket itt kínálták egyszerű faházakban, már 1818-ban, mielőtt az elsteri fürdőt 1848-ban "Szász Királyi Állami Fürdővé" emelték. Ma a "Königsbad" Németország egyik leghagyományosabb és leghíresebb gyógyfürdője.

Bad Elster tíz ásványi gyógyforrásával - amelyet még a szász királyok is nagyra értékeltek - és az egészséges természeti lápjával, mint tapasztalt egészségügyi helyszín, széles körű szakértelmet kínál a modern gyógyfürdőterápia területén, amelyet ma már nem alkalmaznak alternatívaként. hanem a hagyományos orvoslás kiegészítéseként, különösen krónikus betegségek, egészségügyi ellátás és a gyógyulás, regeneráció támogatásaként. Ennek fényében a Saxon State Baths GmbH megfelelő és személyre szabott egészségügyi, gyógyfürdői és prevenciós ajánlatokat kínál számos egészségügyi vendég számára. 2015 óta az új Soletherme & Sauna World Bad Elster kiegészíti a vonzó infrastruktúrát az egészség és a pihenés területén.

A gyógyfürdő fókuszpontjai a rehabilitáció területén a szív- és érrendszeri megbetegedések, a támasztó- és mozgásszervi, valamint a húgyúti és vesebetegségek, az anyagcserezavarok és a női betegségek enyhülése. A Saxon State Baths GmbH és hat országszerte elismert szakrendelő minden évben több ezer gyógyulni vágyó embert kezel sikeresen és magas szintű hozzáértéssel.
csak úgy....
@KisTehen: tudod,hogy nekem melyik mondása a kedvencem az 0rbán mondásai közül? "csak azok a birkák szaporodhatnak magyarországon, akik még mindíg nem vették észre,hogy meglopjuk és átbaxxuk öket" - ezért is van az,hogy nem mindenhol lehet szülni,csak megadott idöben..
izéke
@csak úgy...: majd bezárjuk ezt a tehenet a Hexentraumba és jöhet az inkvizíció :))))
izéke
@izéke: hexenturm bocsanat, már keverem a szezont :D
csak úgy....
@izéke: ugye te baranyi és jártál már valaha szentlörincen? ;) ott állítólag azt tanították,hogy a kis tehenekkell csak kesztyüs kézzel szabad bánni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.