Elismerte Mayer Gábor, a Miniszterelnökség területfejlesztési államtitkára, hogy egy olyan ingatlanban él, amelyet EU-s pénzből építettek “rekreációs központnak” még 2014-ben.

Uniós pénzből épített rekreációs központot használ családi házként a területfejlesztési államtitkár

Fotó: Facebook/Momentum

2011-ben egy bizonyos Purple Hill Kft 46 millió forintot kapott rekreációs központ építésére, Mayer Gábor ügyvezető igazgató pedig boldogan nyilatkozta a helyi újságnak, hogy milyen remek terveik vannak. Mayer azóta területfejlesztési államtitkár, a rekreációs központ pedig családi ház lett.

Azt, hogy a vagyonnyilatkozata szerint Mayeré az ingatlan, Tompos Márton és Hajnal Miklós, a Momentum politikusai derítették ki, majd felhívták az államtitkárt, hogy tisztázzák, valóban ott él-e a családjával.

Mayer Gábor a Momentum politikusainak most elismerte: valóban abban az ingatlanban lakik – és ez a vagyonnyilatkozatából is látszik –, amelyet még vállalkozóként EU-s támogatásból épített. Eredetileg rekreációs központnak épült, de az előírt fenntartási idő szerinte letelt, így “másképp hasznosítják”.

Mayer kijelenetette az ellenzéki képviselőknek, hogy a családjával ebben a “Lilahegyi Rekreációs Központban” lakik most, amelynek építéséhez 46 millió forint uniós támogatás jött. Úgy fogalmazott:

Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot

Mayer szerint 2018-ig kellett rekreációs központnak használni az ingatlant az EU-s projekt szabályai alapján, Tompos Márton szerint erre azonban, hogy az EU-s szabály szerint hét évig lett volna szükség. A ház 2014-ben épült, felépítésre 46 millió forint támogatást használtak fel.

Forrás: hvg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Így kell(ene) ezt csinálni, minden szemét tolvaj politikust hasonlóan bemutatni, aki Eu-s vagy az állam pénzén gazdagodott. Előbb, utóbb csak eljut az emberek agyáig, h milyen trogerekkel van tele a fidesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Így kell(ene) ezt csinálni, minden szemét tolvaj politikust hasonlóan bemutatni, aki Eu-s vagy az állam pénzén gazdagodott. Előbb, utóbb csak eljut az emberek agyáig, h milyen trogerekkel van tele a fidesz.
rakitics41
Az államtitkár úr alig múlt 45 éves , de máris rekreációra volt szüksége , ezért lakik most ilyen célból épült lakásban, épületben.Micsoda megfeszített munka állhat e mögött az ember mögött, ha a FIDESZ rekreációs központban létesített lakásban engedi lakni.Kehet hogy nagy szükség van az országépítő munkájára, s így segítik ezt a fiatalt!
madlaci66
Azért néha bemutathatnák az ilyen pénzből létesült panziók, szörpüzemek, rekreációs akármik a működésük alatt keletkezett iratokat, adóforgalmukat, stb.
madlaci66
@Őrnagy: pár vadászháznál már bebizonyosodott a fidesses csalás
kereső
@Őrnagy: Nem kéne keverni a hitelt, és a vissza nem téritendő támogatást!Még akkor sem, ha a "patásról "van szó- a másik oldalon meg a fideSS-es helyettes államtitkárról szól a mese. Nem mellesleg amikor Gyurcsány megvette a MOTI-mot, nem volt kormánytag, nerm volt pártfunkci. És, ha már emlited azt az időszakot akkor emlegesd széles gábort, parraghot, boross pétert- és az ő e-hitelüket is!!!
nemkati
@Őrnagy: Majd ha nem Polt Péter lesz a legfőbb ügyész, majd ha a legfőbb ügyész minden feljelentést egyformán kivizsgál, és nem mondja azt a fideszes törvénytelenségekre hogy nem történt bűncselekmény, majd akkor lesz értelme feljelentgetni. Mellesleg ha tudomást szerez ilyesmikről, akkor eleve hivatalból meg kellene kezdenie a vizsgálatot. De Poltnak az a dolga, hogy a fideszt minden módon védje.
nemkati
@kereső: nemcsak kereső, leginkább @találó: :)))
nemkati
@Őrnagy: Igen, van úgy, hogy Polt mégiscsak kénytelen felmentő ítéletet hozni nemfideszes esetében is, ha képtelen a fidesz hazugságait bizonyítani. Nem sok ilyen van. Mint ahogy nem sok olyan eset van, ahol fideszest sikerült elítélni bizonyított bűncselekmény esetén. Az alapeljárás fideszes esetén: addig húzni az időt, amíg elévül. Völner, Boldog és a többi is éli világát, amíg sok év múlva el nem ítélik; HA elítélik.
kereső
@Őrnagy: Mit lopott? Felvette a hitelt- visszafizette. Akkor mit lopott? Ne a vevőt hibáztasd már, és itéld el az akkori kormány felelőtlen és minden gazdasági megfontoltságot félredobó, irracionális privatizációs poltikája miatt. Ha neked a piacon 1 ft-ét adják az almát, akkor nem moralizálsz felette, hogy megveszed-e, mert azzal kárt okozol az almatermelőnek. Megáll az eszem,amikor összahasonlitod a konyahakredencet az ajtóval, Csak hogy tudd, nekem mindkettővel bajom van- bár a rendszerváltáskori vad-és ellenőrizetlen privatizáció már veszett fejsze nyele, de azért az akkori dilettáns kormányzat és politika a felelős- nem Gyurcsány.
Ezért a mostani gengszetrizmusért meg a mostani kormány és politika, beleéprtve a az egész igazságszolgáltatást a felelős. No meg természetesen a két Soros, meg Brüsszel, meg az USA, meg a genderek -és ki ne hagyjam- Gyurcsány. Mi lenne, ha értenél is valamit a folyamatokból.
nemkati
@sgl: Ezt mindenki tudja, csaqk nem akarják tudomásul venni. A Fidesz és Polt, meg az egész banda mindent megtettek, hogy valamit rájuk bizonyítsanak, de nem sikerült nekik, mivel nem volt mit.
kereső
Milyen rekreációs központ volt az, amelyet a fenntartási idószak leteltét követő első napon már családi házként lehet hasznositani???
kereső
@sgl: Na de látod mindnek csak Gyurcsány privatizációja csipődött be. A Hungarhotels meg senkinek sem- pedig Boross Péter(hóbagoly) akkor az Antall krmány belügyminisztere volt- amikor megszerezte- gondolom bennfenntes információk alapján. Senkinek sem böffen fel a Videoton, az Ikarus, az Ideál bolthálózat, és a teljes élelmiszeripar,a könnyűipar egésze- csak a MOTIM, meg Gyurcsány...
madlaci66
@Őrnagy: láttuk a fidess rendőrség és ügyészség munkáját.
kereső
Nos, Tocsik Márta "sikerdija" is jogszerú volt, biróság m ondta, ki hogy törvényes- csak éppen nem etikus/erkölcsös.
A helyettes államtitkár ór, meg amikor még nem volt az, ami mos- vállakozó volt a lelkem, és ő űgy épitette meg a reekrációs központot 46 milliós eu-st támogatással, gondolva a jövőre- hogy megfeleljen egy család lakhelyének is , amint letelik a kötelező eredeti célú hasznositási időszak. Amikor letelt, akkor szépen beköltözött. Lehet, hogy törvényes és jogszerú minden- bár a lóláb kilóg, mert ismétlem a kérdésem: milyen reekrációs központ az amelyik egy nap múlva már családi lakhely. ??? Törvényes minden meg jogszerúnek is látszik, de hogy nem etikus az hétszentség.
"Magában foglalja a rekreáció minden olyan társas, játékos, kultúr- és sporttevékenységet, melyet a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság, feszültség feloldása, a testi-lelki-szellemi teljesítőképesség helyreállítása, fokozása érdekében tesz szabad felhasználású ideje alatt az ember."
rakitics41
@Őrnagy: Ezek szerint az ügyeseknek szurkolunk, és mindig az ügyesek , szerintem ezt idéző jelben kellene tennem,jutnak előnybe, az ügyeskedést nem szóljuk meg mert akkor talán mi sem élhetnénk ezzel a csellel?Nem egyenlő feltételek mellett , pártatlanul kellene az ilyen ügyeket is intézni, és nem azt nézni, hogy ügyes vagy-e vagy nem!
rakitics41
@rakitics41: Aki a cikk utolsó részében leírtak alapján nem látja az intézményesített csalást ,az vaksi.Ez nem ügyes ember ügyeskedése, hanem a pozícióban levő ember helyzetének magán célra való kihasználása. Úgy csinált mintha a köznek építene rekreációs központot, közben meg magának épített egy házat közpénzből eus támogatással!
Lendkerék
Néhány évig fizetett alkalmazottja voltam egy vidékfejlesztési társulás munkaszervezetének. A mi dolgunk volt többek között, hogy az állami/uniós kiírásokra beadott pályázatokat összevessük a pályázati feltételekkel. Volt olyan esetem, hogy egy panzió pályázatát nem találtuk a munkatársaimmal együtt a kiírással összeegyeztethetőnek. Erre jött egy telefon személyesen nekem egy minisztériumi helyettes államtitkártól, hogy a pályázat megfelel a kiírásnak.
A mi környékünk tele van olyan, még a 2010 előtti időkből származó támogatott házakkal, amelyek már az építészeti tervek alapján is nyilvánvalóan mutatták, hogy alig várják a kötelező fenntartási idő leteltét, hogy aztán családi birtokká lényegüljenek át. Akkoriban ez amatőr módon ment, ma már nagyüzemi módon. Állítom, hogy családi kvártélyok ezrei üzemelnek ma úgy, mint ennek a szerencsétlen, de tényleg balfék állami főembernek a birtoka: uniós pályázattal indult turisztikai projektként, aztán lejárt a fenntartási idő, aztán meg a miénk lett hirtelen néhány tízmilliós birtok.
Aki Én
@Őrnagyagyás: 14:45, 14:48
Ezért vagy kő buta!
rakitics41
@Őrnagy: Én ezt a dolgot úgy ítélem meg hogy elsősorban a kormány hibáztatható az ilyen ügyekben , mert úgy írt ki pályázatokat hogy a lehetőség benne volt a visszaélésekre.A felépített vadászházak a a Nyírségben,és ez a rekreációs központ egy pillanatig sem működött a megépítés céljának megfelelően , a vadászházban és a rekreációs központban nem volt vendég, és tudott volt hogy egy rövid idő elteltével annak a tulajdonába megy át az ingatlan aki erre az eus támogatást igénybe vette.Az az ember akinek tisztességes erkölcsi érzéke van, az nem gondolom hogy így akart volna háztulajdonhoz jutni, mert ha a községben nem mindenkinek , hanem csak a polgármesternek volt léehetősége pályázatot beadni ilyen létesítmények megépítésére, akkor nem tisztességes dolog ezzel a helyzettel élni, de inkább visszaélni.Egy helység tisztségviselőjének nem csak büntetlen előéletűnek kellene lenni hanem tisztességes erkölcsös embernek is.Szerintem a múltban is és most is az a legnagyobb probléma a vezetőkkel, hogy ők csak büntetlen előéletűek , de nem látszanak mindig tisztességes erkölcsös embereknek.Borkai sem követett el bűncselekményt csak erkölcstelen életet folytatott aminek az lett a következménye hogy még a FIDEsZ is kihátrált mögüle, nem vállalta fel hogy az egyik képviselője ilyen életet él.A cikkben leírt ingatlanszerzést és az elkövetőt is is úgy kellene mindenkinek megítélni mint ahogy Borkai Zsoltot ítélték meg, mert egy vezetőtől az elvárható hogy tisztességes, erkölcsös ember legyen és annak látszódjon.
namihami
Ez mára ""családi rekreációs központ"" lett!
Ahogy a közpénz átkonvertálódhat magánpénzzé, úgy az EU támogatott közrekrációs központ is magánosulhat!
Nem történt itt se bűnügy, ahogy az Orbáni repkedések is szabályosak lettek és lesznek!
Lepényleső
...s ő csak egy államtitkár,- vajon mekkora a felette állók hada által okozott kár,
amely egykor közpénz volt,de ők jogalapot is hamísítva "magánosították" már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.