A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg idegen hatalmak és érdekek előtt – jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára szombaton a Heves vármegyei Ecséden, ahol felszentelték II. Rákóczi Ferenc emléktábláját és mellszobrát.

Megüzente az államtitkár: A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mondi II. Rákóczi Ferenc emléktáblájának és mellszobrának avatásán az ecsédi Mindenszentek római katolikus templom mellett 2023. szeptember 23-án. MTI/Komka Péter

Latorcai Csaba köszöntőjében a fejedelem korát a jelennel párhuzamba állítva rámutatott: ezekben a válságokkal terhes időkben a magyarság ismét történelmi vizsgát tesz.

Most dől el, milyen jövőt harcol ki magának

- tette hozzá. Szavai szerint a hős elődökhöz hasonlóan a "ma kurucai" is bátran felveszik a kesztyűt, és kiállnak a nemzet értékei és érdekei mellett. Ellenállnak a nagyhatalmi érdekeknek és azoknak a belső erőknek, amelyek politikai, gazdasági, vagy pénzügyi manipulációk mentén egykor Keletnek, most pedig Nyugatnak hajbókolva maréknyi dollárért adnák fel Magyarország önállóságát.

Magyarország kormányának célja olyan, identitásában kikezdhetetlen, erős ország felépítése, amelynek polgárai békében és harmóniában élnek szűkebb és tágabb környezetükkel, becsületes munkával biztosítani tudják saját maguk és családjuk megélhetését, biztonságban tudják szeretteiket, vagyonukat boldogan, minőségi életet élve – húzta alá.

Most a tárgyalóasztal jelenti a csatateret, ott kell bizonyságot tenni arról, mennyi erőnk van ragaszkodni értékeinkhez, múltunkhoz, jelenünkhöz és jövőnkhöz, mennyi erő és bátorság rejtőzik a magyarokban

- fogalmazott az államtitkár. Ma ugyanis megfogalmazása szerint a dühödt rombolás áll szemben a békével, a kabinet pedig az építkezés mellett kötelezte el magát, amelyhez béke kell. Ezért szorgalmazza a békét, és kívánja az egyetértés abban: csak a béke és szabadság hozhat jólétet és biztonságot. Hangsúlyozta: ezért törekszik egyszerre a békére, és tesz meg mindent, hogy Magyarország katonailag erős legyen, hiszen ez utóbbi szolgálja hazánk biztonságát, stabilitását a háború szomszédságában

. Ezért védi kitartóan a határokat az egyre növekvő és erőszakosabbá váló migrációs nyomással és azokkal szemben is, akik egy "kevert civilizációjú, identitásában megroppant és akaratgyenge kontinens" jövőjében érdekeltek – fűzte hozzá. Latorcai Csaba hangoztatta: a kormány nem enged a nyomásnak, minden törvényes és lehetséges módon, illetve eszközzel a hagyományos családmodell, a gyermekek és az idősek mellett áll, ezért folytat nemzeti sajátosságainknak és érdekeinknek megfelelő gazdaság-, szociál- és családpolitikát.

Mint ahogyan szót emel a határon túli magyarokért, és áll ki a keresztény hagyományait önálló, ugyanakkor egymással együttműködni kész és képes, értékeit tisztelő, erős nemzetekből álló Európáért. 

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Hogy Kossuth emlékét össze Feróztátok, nem volt valami szép, Széchenyi nevét is, összekentétek fidesszel, de II. Rákóczi Ferenc nevét, magatok előtt tolni, akkor, amikor a kínaiaknak, az oroszoknak áruljátok a hazát, hallatlanul nagy pofátlanság!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@fideszes gyökér: Meg is érdemeled akkor...! :)
balos
A jelenlegi vérmegyei urak,folytatják a kisstilű elődeik ország kiárusítását a keleti "demokráciáknak"!Természetesen azok is olyanok,mint a csúti féle vamzerek,lopják a népük vagyonát ezerrel!
Józsipapa
olyan hülye vagy,mint apád...
aki benyomta az államtitkári beosztásba a
gyereket...
a nagy álkeresztények...
ómió
@twisted metal: Bololsiék húgyagyú gyagyása! 56 tagadói a saját bolsevista-nyilas efftársaitok voltak, akiket Maki efftársatok tavaly még "külön képviselt"! Már a saját volt koalíciós partnereteket is másra hazudjátok!? Ez nálatok az "efftársi szolidaritás"?!
@Sakk Matt: Moszkvára is ilyen "haladó módon" hazudjátok!? "Efftársi"!
ómió
@Clavigo: Marhát láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje!? És "eneletest"!? És már magadra se ismersz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.