Civil szervezetek, magánszemélyek kérik az illetékes magyar és európai uniós döntéshozókat, hogy – politikai érdekeiket félretéve – szabadítsák fel a Magyarországnak járó közösségi forrásokat annak érdekében, hogy a pedagógusoknak ígért béremelés forrása elérhetővé váljon – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán az MTI-vel.

Pedagógusbérek: a Férfiak Klubja és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is nekiállt brüsszelezniBedő Imre. Youtube/Férfiak Klubja

A közlemény szerint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére, további hat civil szervezet közreműködésével és támogatásával indult aláírásgyűjtés célja, hogy a nyilvánosság erejével felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás, a magyar fiatalság jövőjének a fontosságára.

Mint fogalmaznak, a gyerekek jelene és jövője szempontjából az uniós források biztosítása nem lehet politikai-stratégiai kérdés.

"Hiszünk a társadalmi összefogás építő erejében, a családokban, a köznevelésben, pedagógusainkban és a döntéshozók támogató ítéletében"

- olvasható a felhívásban.

Az aláírásgyűjtésre hét, családi szemléletformálást végző (kormányközeli – a szerk.) civil szervezet fogott össze: a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Férfiak Klubja, az Egyszülős Központ, a Magyar Női Unió Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

Az aláírásgyűjtés angol nevű weboldalon (www.forhungarianeducation.com) érhető el: aláírókat nemcsak Magyarországról várnak, hanem mindazoknak a támogatására számítanak, akik a magyar gyerekek és fiatalok jövőjét fontosnak tartják – áll a közleményben.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Hiszünk a társadalmi összefogás építő erejében, a családokban, a köznevelésben, pedagógusainkban és a döntéshozók támogató ítéletében" ugye ezek már nem magyarországon élnek?
Az aláírásgyűjtés angol nevű weboldalon (www.forhungarianeducation.com) érhető el: aláírókat nemcsak Magyarországról várnak, hanem mindazoknak a támogatására számítanak, akik a magyar gyerekek és fiatalok jövőjét fontosnak tartják .
- mondom!
kereső
A pedagógus bérek rendezésének 15%-át adná az Eu. A maradék 85% a magyar kormány vállalása. A királyfiak és királylányok talán először a magyar kormánynál kéne, hogy reklamáljanak- és kérni, hogy szabaditsanak fel forrásokat a pedagógus bérek rendezésére. És csak úgy kérdezem, hogy ez a kunyerálás nem sérti az ország szuverenitását és függetlenségét, mint az a senki által eddig nem igazolt "tényközlése" az állampártnak, hogy külföldiek finanszirozzák a civil szerveurvezeteket, és a tényfeltáró ujságirást.
Nem mellesleg, kedves "fériak klubja, királyleéynok és királyfik"- nem a magyar állam kötelessége lenne dolgozóinak a megfelelő bér juttatása?? Ha egy állam ezt nem képes biztositani- márpedig ezek szerint nem képes rá, akkor a végrehajtó hatalma mondjon le, és adja át a helyét azoknak, akik képesek arra, hogy az állam feladatait teljesitsék. Ennyi(ke)
Péter2
Az uniós pénzek felszabadítása nem politikai alapon múlik , hanem a kormány által elfogadott törvények be nem tartása ,a kiemelkedően magas korrupció , az uniós pénzek meglopása és a jogállamiság részleges megszűnése miatt van felfüggesztve , és marad is , még változás nem lesz a felsoroltakban amit a kormány vállat . !
Macskaszem
Ezek sem tudják hova kell címezni az ilyen kérelmeket.
Megmondom én, mert képesek hülyén meghalni: a karmelitába, aranyoskáim, egyedül Orbánon múlik, bármit is hazudnak nektek össze.
kereső
@sgl: Nem jó a kérdés. A kérdés az, hogy mitől "civilek", csakúgy mint a cöf-cöka. Ezek mind a fideSS csápjai- az állampárt gründolta, és tartja el őket állami vállaltok támoagtásain keresztül.
balos
@kereső: Azért ne m semmik ezek a csicska nemi szervezetek!Amíg nem léptünk be az EU ba kinek volt a KÖTELESSÉGE,hogy az adónkból fizesse a fizetéseket itthon?Nem kéne annyit lopni és külföldre menteni az adónkat ,akkor nem lenne a vérmegyei uraknak szüksége a csicskáik koldulására!
rakitics41
Miért nem Orbán Viktornak írnak a Három Királyok és lányok?Nem tudják hogy az EU azért nem fizet mert a kormány nem teljesítette a megállapodás 27 sarokpontját amit az EU-val kötött?Ha pénzt akarnak szóljanak már a doktorminiszterelnökúrnak, hogy a megállapodás teljesítése az szerződő feleknél a legfontosabb dolog. A megállapodás kötelezettség, amit mindenkinek , még Orbánnak is teljesíteni kellene.Nem az a feladata a nagyságos és magasságos elnök úrnak, hogy arra buzdítsa nemzetét, hogy pont az ellenkezőjét tegye annak amit Brüsszel kér,már csak azért sem mert ez a magatartás később itthon visszaüthet, hanem példát kellene mutatnia, no nem azzal hogy állandóan acél pálcikákat dugdos az EU kerekeinek küllői közzé!
ómió
De, hisz', a pénzünket a korruptbolsi brüsszeliták már rég ellopták!
Designer
A nyár közepén 2025-re beharangozott 777 e bruttó már most is csekély! Vagy várjuk meg, míg 7 e forint lesz 1 kg kenyér?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.