Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője élesen kritizálta az Európai Uniót (EU) a migráció, gazdasági döntések és az orosz szankciók ügyében, de közben feledésbe merül a tény, hogy Magyarország maga is részt vett ezeknek a döntéseknek a meghozatalában – írta meg az RTL.

Kocsis Máté szerint az EU a hibás, olyan döntésekért amiket a magyar kormány szavazott meg

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az RTL szeirnt a politikus Brüsszelt hibáztatta, mondván, hogy az EU olyan döntéseket hoz, amelyek súlyos gazdasági problémákat okoznak a tagállamoknak. Ezenkívül az energiaszankciók ellen is kifogásokat fogalmazott meg, állítva, hogy azok emelkedő energiaárakat és inflációt okoznak.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az EU döntéseit nem Brüsszel hozza egyedül, hanem a tagállamok vezetői, beleértve Magyarországot is, akik megszavazzák ezeket a döntéseket.

Például, amikor az EU Oroszország ellen szankciókat vezetett be, Magyarország is támogatta ezeket a szankciókat. Az energiaárak és az infláció kérdésében pedig a magyar kormány már hónapokkal azelőtt bevezette az árstopot, mielőtt az orosz invázió Ukrajnában bekövetkezett volna.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke korábban elismerte, hogy a kormánynak is van felelőssége a magas inflációban.

Forrás: RTL

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez a jótét lélek hol volt az elmúlt másfél évben? Ennyire jértas a kormány döntéseiben, mit szavaztak meg Brüsszelben?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ez a jótét lélek hol volt az elmúlt másfél évben? Ennyire jértas a kormány döntéseiben, mit szavaztak meg Brüsszelben?
nejlontacskó
Máté Máté, inkább a rajtad keresett 366 millióról beszélj, de őszintén!!!
Hol a pénz, kérdezi Orbán Viktor, egy részét nálad kell keresni, ugye Kocsis elvtárs?
Rövid a memóriád szarházi, mint az aranyhalaidnak!!!
rakitics41
Ha normális lenne Csokis Máté akkor azt mondta volna, hogy az előterjesztésekért az EU a felelős, de azok megszavazásáért a magyar kormány is!Ennyi esze nincs ennek a szuverenitás bajnoknak, hogy a határozatok megszavazása az a tagországoknak a feladata, és azok megszavazásáért vagy vétójáért a tagország a felelős, és ezzel az ésszel országgyűlési képviselő, sőt frakció vezető / gondolom testvér!/!Capise Mátékám?
ómió
Hát, ez az! Nem tartózkodnunk kellett volna, hanem vétóznunk! Utólag úgyis ránk kenik a szart!
madlaci66
@ómió: csak hát kellene a pénz a nertársaknak, mert elfogyott
kereső
EU= 26 tagállam. Ezek szerint a 26 tagállam állam-és kormányfője a hibás a magyarországi világbajnok inflációért, a hazugságokért-, azért mert az "eu-s" szanciók lassan, de biztosan padlóra küldik az orosz gazdaságot. Putyinnak mindénképpen el kell döntenie, hogy bevállalja-e az életszinvonal drasztikus romlását hosszabb távon, vagy felhagy a háborús terrorizmussal. Mert az orosz gazdaság nem olyan erős, hogy egyszerre finanszirozza a kettőt.
kereső
Kocsis máté "szerint"...szerintem meg kocsis máté egy ősbuta, aki semmit sem ért a világból, a gazdasági folyamatokból meg még annyit sem. Ráadásul, egy csaló, tolvaj- aki meglopta annak a kerületnek a lakóit, akik benne biztak, és megválasztották polgármesternek.
ómió
@madlaci66: Nem "elfogyott", hanem a brüsszeli rablóbolsi efftársak ellopták!
telegdilaci
@sgl:Azt hiszi ez a köcsög hogy mindenki idióta az Országban és el higgye a hazugságaitokat,hogy mindenki hibás mindenért csak a 13-éve kormányon lévők nem akik alkalmatlanok a hatékony kormányzásra,bár a kormányzáshoz is úgy értenétek,mint az Ország kifosztásához!
madlaci66
@ómió: Ami megérkezett magyarországra azt a nertársaid mind ellopták, ezért nem adnak többet
ómió
@madlaci66: Most a tetvesbolsi, egykori "kormányzó" önmagatokból indulsz ki!? Úgy stimmelhet a dolog! Akkor mindent szétloptatok! Manapság meg már évek óta a nullát kapjuk a rablóbolsi brüsszeli efftársaitoktól és ezt a nullát, bizony, "full szétlopják"!
Aki Én
@ómió: Most azt kell idehazudnok bolsiék fajkreténje, hogy nem szavazta mega gazdád a szankcióka, és nem lopják el a közpénz ezermilliárdokat?
Ezt otthon add elő, családi körben, te bolsiék elmebeteg barma! Azt azért már észrevehetted volna, hogy erre itt senki nem vevő, te buta suttyó csicska.
ómió
@Aki Én: Mid fáj jobban, bolsiék szarkupaca!? A valósággal való találkozásod, a saját tetves bolsiságod elviselése, vagy az agyad hiánya!? Ha a "Zorbán" nem vétózza meg a brüsszeli rablóbolsi bandád "szankcióit", hanem tartózkodva hagyja őket ámokfutni, akkor, azt a fekálfajtádnak azonnal a "Zorbán megszavazta" címmel kell szertehazudnia!? Ne erőlködj, bolsi szarkupac, mert csak még idiótább maradsz!
Aki Én
@ómió: Most azt kell hazudnod, hogy nem szavazta meg, te bolsiék fajkreténje?
Ezodabasz
@Maccska: ma, 19:09 Ha te nem értesz valamivel egyet, akkor megszavazod?...Érdekes hozzáállás:)
ómió
@Aki Én: Agyi értelmed híjján, bolsiék szarkupaca, ennyit se értettél!? Akkor, csak bűzölögj tovább!
Aki Én
@ómió: Most azt kell hazudnod, hogy nem szavazta meg, te bolsiék fajkreténje? Ezért terelsz megint buta válaszoddal?
ómió
@Aki Én: Megint "kirándulni ment" (vagy még mindig) az értelmed, szarkupac efftárs, hogy továbbra is összevissza gyagyáskodsz!? Sürgesd az új donor kutyaagyadat!
Aki Én
@ómió: Hihetetlenül unalmas, vérszegény balfasz vagy. Anyáddal élsz, mi?
ómió
@Aki Én: Csiitulj, gyagyás, mert csak még hülyébb leszel!
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!?
ómió
@Aki Én: Sehogy nem találod az értelmedet!? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.