Csakhogy a kormány válogatós: a miniszter lényegében a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához hasonló óriások megtámogatását jelentette be.

Lázár János: Családi vállalkozásoknak adná a kormány az uniós pénzeket

Lázár János a Goodwill Pharma Nyrt. vezetőségének körében. Kép: MTI/Rosta Tibor 

A magyar gazdaság motorját jelenthetik azok a családi vállalkozások, melyekben van növekedési potenciál

– jelentette ki az építési és közlekedési miniszter csütörtökön az MTI szerint, a Goodwill Pharma Nyrt. rendezvényén. Lázár János így folytatta:

Ezért döntött úgy a kormány, hogy az európai uniós és a hazai források jelentős részét arra igyekszik fölhasználni most és a közeljövőben, hogy támogassa a növekedésre képes, exportorientált, a kutatás-fejlesztésben is aktív magyar tulajdonban lévő vállalkozásokat.

Az ország különböző pontjaira települő high-tech autóipari vállalkozások mellett a politikus az élelmiszer- illetve a gyógyszeripart említette, melyek jelentős fejlődést hozhatnak Pécs, Szeged és Debrecen környékének.

Amiről Lázár nem beszélt, hogy – mint a Statisztikai Szemle című, a KSH által gondozott folyóirat egy tanulmánya rámutat – a családi vállalkozások főleg a kis- és középvállalkozások közé tartoznak. Csakhogy ez a szektor nem a miniszter által megjelölt ágazatokban aktív, hanem inkább szolgáltat: például szervízt, éttermet, vagy fodrászatot nyit. Ebből az következik:

A Lázár, valamint a kormány által támogatásra méltónak tartott családi vállalkozások a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához hasonló óriások.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Megnevezhetem a családokat? Mészáros, Orbán, Szíjjártó, Lázár, Tiborcz és a többi haszonleső. Tényleg családi vállalkozások a közpénzek maradéktalan felszívására!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A "család" az család ugye lázár. Név szerint is felsorolnád a "családokat"?
tothjani
Családi vállalkozás:
Mészáros Lőrinc
Orbán Ráhel
Orbán Győző
stb...
gina
Ez meglepö??? most találta csak ki a spanyol viaszt
namihami
Gondosan(!!!) megválogatott családok ""vállalkozásainak"" !
Így már stimmel!
Dr. Proktor
Mészáros családi, Tiborcz családi, Szíjj családi, Jellinek családi, Csányi családi - soroljam a családi cégeket akik majd ezeket az eurós támogatásokat kapják?
ómió
Amiket a korruptbolsi Brüsszel már ellopott!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.